دكتر ناصر قاسم زاده ، روان شناس ، در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در خصوص تاثير طلاق والدين بر فرزندان آنان در سن نوجواني ، گفت: انسان در هر سني يك سري نيازهاي عاطفي و رواني خاص خود را دارد و كودكان با ورود به مرحله نوجواني نياز به الگوسازي براي پيدا كردن هويت خود در سطح جامعه دارند.
وي ادامه داد: در چنين شرايطي وقتي يكي از والدين حضور نداشته باشد طبيعتا نوجوان در الگويابي و همانند سازي اش براي به دست آوردن هويت مطلوب دچار خلل مي شود.
قاسم زاده با اشاره به تجربيات عيني خود ، اضافه كرد: حتي وجود پدر و مادر بد ، نسبت به نبود آنان ارجحيت دارد.
اين روانشناس با بيان اينكه لازم است والدين شرايطي فراهم كنند كه در آن فضا نيازهاي فرزندان پاسخ داده شود ، تصريح كرد: نبود نگاه سالم و دقيق والدين به رفتارهاي فرزندان در سنين مختلف مي تواند شرايط را براي انحرافات ، بزه كاري ها و كج رفتاري هاي آنان فراهم كند.
قاسم زاده با تاكيد بر جبران خلاء وجود والدين براي فرزندان طلاق توسط جايگزين هاي مناسب ، اظهار داشت: معمولاً بچه هاي طلاق در طول زمان اين جايگزيني ها را هم از دست مي دهند.
وي با اشاره به بروز حس استقلال طلبي و منفي گرايي در دوره نوجواني ، گفت: فرزندان در خانواده اي كه پدر و مادر هر دو حضور دارند در مقابل اين رفتارها اعم از منفي يا مثبت پاسخ مي گيرند كه نشان دهنده توجه است و به اين ترتيب هويت او شكل مي گيرد.
اين استاد دانشگاه اضافه كرد: در مدارس معمولا بچه هايي كه پدر يا مادر ندارند به نوعي خودپنداري ضعيفي دارند و به ويژه در نوجواني دچار يك نوع حالت روحي رواني خاص هستند و از اعتماد به نفس پاييني برخوردارند و بسته به خاستگاه فرهنگي و اجتماعي آنان احتمال دارد معتاد ، بزه كار ، افسرده و ... شوند.
وي در پاسخ به سئوالي در خصوص چگونگي توجيه وجود بسياري از بزرگان كه از نعمت پدر يا مادر محروم بوده اند و به مدارج بالاي علمي ، ديني و شخصيتي رسيده اند ، خاطر نشان كرد: آنان جايگزين هاي مناسب را داشته اند و مادر ، دايي يا عمو يا افراد ديگري بوده اند كه توانسته اند پاسخ هاي صحيح را به نيازهاي فرد بدهند.
نظر شما