محمد گنجي در گفتگو با خبر نگار اقتصادي مهر با اشاره به اينكه امسال صنايع لبني با كمبود شير مواجه هستند ، افزود: هم اكنون نمي توان آمار دقيقي از توليد شير در سال جاري ارائه داد اما اين در حالي است كه علي رغم توليد شير اضافي (مازاد) هرسال در همين زمان، اما امسال هيچ افزايشي در توليد شير نداشته ايم .
وي يكي از دلايل عدم افزايش توليد شير در سالجاري را نامتناسب بودن تعداد دامداري هاي احداث شده با تعداد كارخانجات فرآورده هاي لبني دانست و گفت: در طول سال گذشته و علي رغم افزايش تعداد واحدهاي صنايع لبني، اما امسال تعداد واحدهاي دامداري افزايشي نداشته است .
گنجي رشد جمعيت و بالارفتن فرهنگ مصرف شيرو فرآورده هاي لبني را ازديگر دلايل كمبود شير واحد هاي صنايع لبني دانست .
وي ادامه روند كمبود شيركارخانجات لبني را موجب افزايش مشكلات در شش ماهه دوم سال دانست و گفت: با توجه به افزايش مصرف شير و فرآورده هاي لبني درشش ماهه دوم سال ، ورود شير مدارس به چرخه مصرف و كاهش توليد شيردراين مدت، لذا پيش بيني مي شود در شش ماهه دوم سالجاري كارخانجات با مشكل مواجه شوند .
گنجي خواستار توجه وزارتخانه هاي بازرگاني و جهاد كشاورزي براي حل مشكلات تنظيم بازار شير در شش ماهه دوم سال شد و افزود: وزارتخانه هاي بازرگاني و جهاد كشاورزي بايد از هم اكنون و با اتخاذ تمهيدات مناسب مانند كاهش تعرفه واردات شير خشك بازار محصولات لبني و شير را در شش ماهه دوم سال تنظيم كنند .
وي تاكيد كرد: هم اكنون تعرفه 25 درصدي تعيين شده براي واردات شيرخشك هيج توجيه اقتصادي براي واحدهاي لبني ندارد و دولت مي تواند با تعيين تعرفه مناسب و محدود كردن ميزان واردات شير خشك مشكلات موجود را حل كند .
گنجي تصريح كرد: دولت مي تواند با در اختيار قرار نهاده هاي دامي با قيمت كمتر به توليد كنندگان انگيزه توليد را افزايش دهد .
نظر شما