به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، معاون آموزشي سازمان حفاظت محيط زيست امروز در جمع خبرنگاران گفت: بودجه آموزشي سال گذشته 950 ميليون تومان بوده كه از اين ميزان 50 درصد آن اختصاص يافته است و بودجه امسال 4 برابر رقم سال گذشته است كه البته مشخص نيست چه مقدار از آن تخصيص يابد.
به گفته دكتر يزدي ، 593 تشكل زيست محيطي در كشور فعاليت مي كند كه اگر سازمان بخواهد از محل بودجه هاي آموزشي دو ميليون تومان به هر تشكل كمك كند به يك ميليارد و 200 تومان در اين بخش نياز است.
وي همچنين در خصوص گنجاندن آموزش هاي زيست محيطي در كتب درسي مدارس و دانشگاه ها گفت: طبق ماده 64 قانون برنامه سوم توسعه كشور آموزش و پرورش ، وزارت علوم و صدا و سيما موظف به همكاري در زمينه آموزش محيط زيست هستند و آئين نامه اجرايي اين قانون نيز در اولين جلسه شوراي عالي محيط زيست به تصويب رسيده است و پس از تصويب در هيئت دولت اجرايي مي شود.
يزدي اضافه كرد: بر اساس يكي از بندهاي اين قانون ، صدا و سيما بايد بخشي از برنامه هاي خود را به صورت رايگان به مسائل زيست محيطي اختصاص دهد و آموزش و پرورش نيز مباني محيط زيست را بايد در مطالب و كتابهاي درسي خود بگنجاند. همچنين با وزارت علوم نيز مذاكراتي شد تا در بخشي از رشته ها دروس محيط زيست اجباري شود و در تمامي رشته ها در قالب درس اختياري قرار گيرد كه البته هنوز شوراي گسترش و برنامه ريزي دروس وزارت علوم به تصويب نرسيد.
به گفته وي ، مباني محيط زيست هم اكنون در كتاب علوم مقطع راهنمايي و زيست شناسي مقطع دبيرستان آموزش داده مي شود.
يزدي در بخش ديگري از سخنان خود به برنامه هاي هفته محيط زيست اشاره و تصريح كرد: هفته محيط زيست ، يادواره وجود الهي ، محيط زيست هديه آفرينش، هفته محيط زيست - هفته پاسداشت نعمات الهي، نعمت محيط زيست آرامگاه هميشگي بشريت، هفته محيط زيست - ترنم خوش قرآن و طبيعت، پيوند مشترك روح و جسم با تبسم به محيط زيست و محيط زيست جلوه گاه الهي به ترتيب شعارهاي روزهاي هفته محيط زيست (22- 16 خرداد) است.
معاون آموزش سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به عناوين هر يك از روزهاي هفته محيط زيست گفت: روز اول هفته با توجه به نامگذاري امسال به سال جهاني بيابان و بيابان زدايي ، " بيابان و محيط زيست" نامگذاري شده است و همچنين سلامت و محيط زيست ، بسيج عمومي و محيط زيست ، امنيت جهاني و محيط زيست ، دين و محيط زيست ، ورزش و محيط زيست (مصادف با اولين روز بازي تيم ملي در جام جهاني فوتبال) و صنعت ، انرژي پاك و محيط زيست از ديگر عناوين منتخب براي روزهاي 17 تا 22 خردادماه است.
به گفته وي ، در اين هفته هفتمين دوره جشنواره جايزه ملي برگزار خواهد شد و به سه گروه شامل متخصصان ، موسسات حقوقي و نهادهاي مردمي فعال در بخش محيط زيست جايزه داده مي شود و از زمان فراخوان تاكنون 131 اثر و پروژه زيست محيطي به دبيرخانه جشنواره ارسال شد كه در پايان داوري ها ، در هر بخش به سه نفر جايزه ملي داده خواهد شد.
نظر شما