جانشين معاونت خدمات شهري خراسان جنوبي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در بيرجند ، افزود: اين وضعيت نسبت به سال 81 طبق تحقيقات پژوهشكده اميركبير ، براي هر فرد 505 گرم بوده است.
علي مظفري نيا با اعلام اينكه 60 درصد حجم زباله هاي شهرستان بيرجند را مواد فساد پذير تشكيل مي دهد ، تصريح كرد: رشد روز افزون جمعيت و مهاجرت مردم از روستاها به شهر باعث شده توليد زباله نسبت به سال 81 ، 50 درصد رشد داشته باشد.
وي اضافه كرد: در بخش خانگي بالاترين توليد زباله را داريم كه با فرهنگ سازي و پيشرفت هاي مفيد 70 درصد از مردم از كيسه هاي زباله در مناطق مختلف استفاده مي كنند.
مظفري نيا از اجراي طرح تفكيك زباله در بيرجند از اوايل ماه آينده خبر داد و افزود: در راستاي اين طرح كيوسك هايي در مناطق مختلف شهر برپا مي شود و زباله هاي كاغذي را دريافت و در ازاي آن وسايل مصرفي به شهروندان مي دهند.
وي در مورد بازيافت زباله در خراسان جنوبي افزود: مقدمات كار بازيافت و احداث كارخانه كمپوست در اين استان انجام شده است و طرح مديريت اجرايي پسماند نيز پس از ارائه در استانداري خراسان جنوبي ، براي تصويب به وزارت كشور جهت تامين اعتبار فرستاده خواهد شد.
مظفري نيا با اشاره به اينكه طرح مديريت اجرايي پسماند براي اولين بار در خراسان جنوبي ارائه مي شود ، اظهار داشت: در اين طرح تجزيه مواد بهداشتي ، كمپوست ، مطالعات منطقه اي و تاثيرات زباله بر محيط و كاهش حجم زباله از طريق آموزش به زنان و مردم در نظر گرفته شده است.
وي اجراي طرح پسماند در استان خراسان جنوبي را ضروري دانست و افزود: پس از احداث كارخانه با حداقل ظرفيت 250 تن در روز و با توجه مسافت كم شهرستانها از مركز استان ، حمل زباله از شهرستان ها به كارخانه صورت خواهد گرفت و باعث مي شود از حجم زباله و دفع آن در اطراف شهرستانها جلوگيري شود.
مظفري نيا در مورد اعتبارات اختصاص يافته به معاونت خدمات شهري خراسان جنوبي ، گفت: 19 ميليارد و 752 ميليون ريال براي خدمات شهري در نظر گرفته شده كه از اين مبلغ 500 ميليون صرف خريد تجهيزات و دفع زباله مي شود.
نظر شما