به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، اين همايش در بخشهايي با عنوان" روشهاي فلسفه خاور دور"،" سنتهاي هند" و فلسفه اسلامي" به بررسي رويكردهاي موجود در خصوص علم و دين پرداخت . در اين نشست انديمشنداني از كشورهاي ايران، روسيه، آمريكا، انگليس، فرانسه و ليتواني حضور داشتند.
در بخش فلسفه اسلامي پروفسور اسميرنوف معاون انيستيتوي فلسفه آكادمي علوم روسيه با موضوع "علم و اديان: تحليل ساختاري"، توفيق ابراهيم كارشناس ارشد انيستيتوي خاورشناسي آكادمي علوم با موضوع "تعاليم عقلاني در قرآن"، پروفسور نوركريايف رئيس دانشكده علوم انساني دانشگاه دوستي ملل با موضوع " علم وايمان در فلسفه غزالي"، خانم پروفسور يفرموا كارشناس ارشد انيستيتوي فلسفه آكادمي علوم روسيه راجع به "وحدت فلسفه و دين در تعاليم ابن رشد" و آيت الله تسيخيري با موضوع " بازگشت به عقلانيت در دين" به ايراد سخنراني كردند.
آيت الله تسخيري دبيركل مجمع در سخنراني خود با اشاره به ضرورت بازگشت به عقلانيت از ديدگاه فلسفه و دين به طرح مستنداتي از آيات و روايات اسلامي در خصوص دعوت به عقل پرداخت.
وي ضمن بر شمردن عقل به عنوان يكي از منابع شناخت در اسلام به عدم مغايرت برداشتهاي عقلاني و وحي اشاره نمود ومطلق انگاري، تعصب، اخبارگري، تحجر و جمود فكري را از موانع عقل برشمرد.
وي با تشريح گفتگوي مؤثر ميان نخبگان مذاهب اسلامي، اين گام را به عنوان گام نخست در مسير تفاهم متدينين به مذاهب اسلامي دانست و گفت: پس از گفتگو ميان نخبگان علمي و فرهنگي نوبت به سياستمداران و سپس به تفاهم ميان عامه مردم خواهد رسيد و اين سيري است كه ما به آينده آن بسيار اميدواريم.
آيت الله تسخيري در پايان سخنان خود به سؤالات انديشمندان حاضر در جلسه نظير "چگونگي گفتگوي شيعه و سني در خصوص ختم نبوت" و " مفهوم وحدت وجود فلسفه اسلامي " پاسخ گفت.
دكتر اعواني رئيس پژوهشكده فلسفه و حكمت ايران نيز كه به دعوت رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در روسيه به سر مي برد، 12 خرداد ماه پيرامون" سير تحول در تعريف و مفهوم علم" سخنراني كرد و دكتر جورج مكلين، راجرج اسميت و فرد دالماير از ديگر سخنرانان اين روز بودند.
آيت الله تسخيري با پوپف نماينده رئيس جمهور و سفير فدراسيون رسويه در سازمان كنفرانس اسلامي ديدار و گفتگو كرد.
اين همايش 9 خردادماه در مسكو آغاز به كار كرد و امروز به پايان مي رسد.
نظر شما