به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري رسمي كويت "كونا"، مبارك در پي ديدار شب گذشته خود با "ايهود اولمرت" نخست وزير رژيم صهيونيستي درتفرجگاه شرم الشخ مصر با شركت در كنفرانس مشترك مطبوعاتي افزود كه راههاي پيشبرد روند صلح بين اسرائيلي ها و فلسطيني ها را با نخست وزير اسرائيل بررسي كرده است.
وي افزود: براساس طرح صلح عربي صادره از اجلاس سران عرب در سال 2002 ميلادي دربيروت معتقد است كه كشورهاي عربي مانع (مخالف) برپايي روابط با اسرائيل در صورت تحقق صلح بين فلسطيني ها و اسرائيلي ها نيستند.
رئيس جمهوري مصر گفت: مفهوم طرح صلح عربي اين است كه اگر روند صلح تحقق يابد، كشورهاي عربي، اسرائيل را به رسميت خواهند شناخت.
مبارك افزود كه اگر دستيابي به راه حلي براي روند صلح بين دو طرف فلسطيني و اسرائيلي صورت پذيرد به اعتقاد وي، همه كشورهاي (عربي) با اسرائيل رابطه برقرار خواهند كرد.
وي درپاسخ به سوالي درباره فشار مصر به دولت حماس براي گفتگو با اسرائيل گفت كه وي مسئله فشارها را نمي پذيرد، زيرا از سوي كسي مورد پذيرش نيست و هر آنچه صورت مي دهد تلاشي براي متقاعد كردن سازمانها يا موسسات براي توافق كردن با يكديگر است تا مذاكرات آغاز شود.
برپايه اين گزارش، رئيس جمهوري مصر درپاسخ به سوالي درباره بحران هسته اي ايران گفت كه اين روندي طولاني است و نيازمند متقاعد كردن و فعاليت ديپلماتيك و سياسي بزرگي است.
وي همچنين سفر اولمرت را بيانگر فرصتي مهم براي روند صلح در خاورميانه دانست و گفت كه صلح مي تواند اوضاع منطقه را تغيير دهد و دستيابي به راه حلي مسالمت آميز از طريق مذاكرات خواست اصلي براي پيشبرد روند صلح است.
مبارك همچنين رايزني هاي خود با اولمرت را "ثمربخش و سازنده" خواند و ابراز اطمينان كرد كه همكاري بين آنها به صلح و نتايج مثبتي براي دوطرف منجر خواهد شد.
رئيس جمهوري مصر گفت : اطمينان دارد كه اين ديدار دريچه تازه اي به سوي اميد است.
وي درباره كشته شدن دو پليس مصري در مرز با فلسطين اشغالي به ضرب گلوله نظاميان اسرائيلي اظهار داشت كه با اولمرت درباره تشكيل يك كميته مشترك
دوجانبه براي تحقيقات درباره اين حادثه و سپس اتخاذ همه تدابير ممكن براي جلوگيري از تكرار آن به توافق رسيده است.
مبارك افزود:وظيفه ما قراردادن همه طرف ها بر سر ميز مذاكرات است به اين اعتبار كه اين امر گزينه اصلي به شمار مي رود.
رئيس جمهوري مصر با درخواست از فلسطيني ها براي حل مشكلات خويش گفت: اگراختلاف بين جنبش هاي فتح و حماس ادامه يابد، اين امر فتح و حماس را از پرداختن به روند صلح بازخواهد داشت و بايد دوطرف به منظور اهتمام ورزيدن به پايه ريزي صلح در خاورميانه توافق كنند.
نخست وزير رژيم صهيونيستي نيز در اين كنفرانس مطبوعاتي گفت كه اين رژيم آماده مذاكرات براساس طرح صلح موسوم به نقشه راه است كه مسيري روشن براي مذاكرات و اصول كميته چهارجانبه بين المللي را مشخص مي كند.
ايهود اولمرت همچنين با ابراز تاسف از كشته شدن دو پليس مصري ابراز اميدواري كرد كه كميته مشترك مصري و اسرائيلي ابهامات اين حادثه را روشن و از تكرار آن جلوگيري كند.
اولمرت همچنين روابط دوجانبه ميان مصر و اسرائيل را "حياتي، استراتژيك و اساسي" خواند.
نخست وزير رژيم صهيونيستي گفت كه با مبارك درباره اوضاع معيشتي دشوار فلسطينيان گفتگو كرده است و دستوراتي براي اتخاذ تدابيري به منظور پرداخت 50 ميليون شيكل (واحد پول رژيم صهيونيستي) به منظور تهيه و فراهم كردن دارو براي ساكنان فلسطيني و علاوه بر آن همكاري با سازمانهاي بين المللي مصمم به ارسال كمك هاي لازم به فلسطينيان صادر كرده است.
نخست وزير رژيم اشغالگر قدس افزود كه وي به كمك هاي انساني كه مصر به فلسطينيان ارائه مي كند، اهميت مي دهد و دستوراتي براي تسهيل ورود اين كمك ها به اراضي فلسطيني صادر كرده است.
وي همچنين با ادعاي اينكه اسرائيل خواهان اجراي مذاكرات براي دستيابي به صلحي در منطقه است، گفت كه با مبارك براي فعاليت بايكديگر به منظور بازگشت به مذاكرات به توافق رسيده است واميدوار است كه اين امر صورت گيرد.
در همين زمينه، روزنامه" الاهرام" چاپ مصر نيز در گزارشي از ديدار مبارك و اولمرت نوشت : دو طرف اوضاع دشوار معيشتي ملت فلسطين و راههاي ممكن براي تضمين رساندن كمكهاي بين المللي مالي و انساني به ملت فلسطين وموضع اسرائيل در قبال اين موضوع و نيز تلاش هاي بين المللي و منطقه اي براي حل مشكل ورود كمك هاي بين المللي به مناطق فلسطيني را بررسي كردند.
به نوشته الاهرام، دوطرف همچنين راههاي پايان دادن به كشمكش و خشونت در اراضي فلسطيني و راههاي بازگشت به مذاكرات بين فلسطيني ها و اسرائيلي ها و نيز امكان برگزاري نشست سه جانبه بين مبارك و اولمرت و ابومازن رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين را مورد بحث و گفتگو قرار دادند.
الاهرام نوشت : مصر در اين زمينه تاكيد كرد كه ابزارهاي مسالمت آميز و مذاكرات سازوكار مناسب براي حل و فصل همه مشكلات باقي مانده بين فلسطيني ها و اسرائيلي ها است.
به نوشته اين روزنامه، مصر همچنين تاكيد كرد: پرهيز از راه حل هاي يكجانبه براي حل وفصل مشكلاتي كه پيشتر بر سر حل آن از طريق ابزارهاي مسالمت آميز توافق صورت گرفته است، اهميت دارد.
الاهرام افزود:مصرتاكيد كرد كه تنها راه براي پايان خشونت بازگشت به روند صلح است و از دوطرف فلسطيني و اسرائيلي خواستار كنترل و خويشتن داري، پايبندي به توافقنامه هاي امضا شده و اجراي تعهدات بين المللي درچارچوب مرجعيت بين المللي روند صلح به ويژه قطعنامه 242سازمان ملل متحد و نيز مرجعيت بين المللي از زمان آغاز روند صلح در مادريد در سال 1991ميلادي شد.
به نوشته الاهرام، نخست وزير رژيم صهيونيستي در اين زمينه از دولت حماس ضرورت به رسميت شناختن اسرائيل و تعهد به توافقنامه هاي امضا شده را خواستار شد.
برپايه اين گزارش، راههاي از سرگيري روند صلح در دو عرصه سوريه ولبنان از ديگر محورهاي گفتگوي مبارك و اولمرت بود.
نظر شما