۱۵ خرداد ۱۳۸۵، ۱۹:۰۳

انحرافاتي در حركت دانشگاه علمي كاربردي مشاهده شده است / پذيرش دانشجوي فراگير در دانشگاه هاي بزرگ صحيح نيست

انحرافاتي در حركت دانشگاه علمي كاربردي مشاهده شده است / پذيرش دانشجوي فراگير در دانشگاه هاي بزرگ صحيح نيست

"علي عباسپور تهراني فرد" گفت: دانشگاه جامع علمي كاربردي گسترش زيادي يافته و بايد هم اينگونه باشد اما در بررسي كميسيون آموزش و تحقيقات انحرافاتي در دانشگاه جامع علمي كاربردي مشاهده شده است و موسسه هايي كه به عنوان آموزشكده فعاليت مي كردند و به اين عنوان تاسيس شده بودند به مراكز علمي كاربردي تبديل شدند كه خلاف مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر، دكتر "علي عباسپور تهراني فرد" صبح امروز در بيست و يكمين گردهمايي مسئولان دانشگاه پيام نور در تهران با بيان اين مطلب افزود: خوشبختانه پس از انقلاب شكوهمند اسلامي آموزش عالي كشور به صورت قابل توجهي پيشرفت كرده به گونه اي كه توانسته ايم ظرفيت پوشش دانشجو را به 3/2 ميليون نفر برسانيم. در واقع به ازاي هر 100 هزار نفر جمعيت كشور 3000 دانشجو داريم.

وي اضافه كرد: در توسعه تحصيلات تكميلي و دستاوردهاي علمي نيز رشد شاخص و قابل قبولي داشته ايم اما اين گسترش كه تابلوي زيباي نقاشي از آموزش عالي است يك مقدار دچار در هم ريختگي است و بايد با كمك مسئولان ساماندهي شود.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: بايد وظايف دستگاه ها و مسئولان دانشگاه ها را تعريف كنيم تا اگر انحرافي رخ داد جلوگيري شود.

وي به دانشگاه جامع علمي كاربردي اشاره كرد و گفت: دانشگاه جامع علمي كاربردي گسترش زيادي يافته و بايد هم اينگونه باشد اما در بررسي كميسيون آموزش و تحقيقات انحرافاتي در دانشگاه جامع علمي كاربردي مشاهده شده است و موسسه هايي كه به عنوان آموزشكده فعاليت مي كردند و به اين عنوان تاسيس شده بودند به مراكز علمي كاربردي تبديل شدند كه خلاف مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.

علي عباسپور تهراني فرد اضافه كرد: پذيرش دانشجوي فراگير در دانشگاه بزرگي مثل تهران صحيح نيست و بايد مورد تجديد نظر قرار گيرد.

وي به كاهش شهريه دانشگاه هاي اشاره كرد و گفت: بحث كاهش شهريه دانشگاه ها مطرح مي شود اين در حالي است كه تا تمام اعتبار به برخي دانشگاه ها مانند آزاد و پيام نور اختصاص نيابد چگونه كاهش شهريه امكان پذير است. كمك به دانشجويان از طريق پرداخت وام هاي دانشجويي بايد توسعه يابد و اگر دولت قصد كاهش شهريه ها يا عدم افزايش شهريه دانشگاه پيام نور را دارد بايد با اختصاص بودجه لازم زمينه اين امر را فراهم كند.

رئيس كميسيون آموزش افزود: نظارت بر عملكرد دانشگاه هاي دولتي و خصوصي توسط وزارت علوم ضروري است و وزارت بايد با بررسي وضعيت اين دانشگاه ها مراقب باشد تا بودجه ها و شهريه ها در جهت توسعه اين دانشگاه ها به كار گرفته شود.

وي به وظايف دانشگاه هاي پيام نور اشاره كرد و گفت: پيام نور وظيفه ايجاد امكان تحصيل براي همگان را دارد و با توجه به دولتي بودن بايد بخشي از درآمد خود را از طريق دولت و بخشي ديگر را از طريق شهريه ها تامين كند. براي پيشرفت اين دانشگاه بايد اعتبار دولتي آن را افزايش داد يا اجازه داد تا شهريه ها را به صورت منطقي افزايش دهد.

عباسپور گفت: دانشگاه پيام نور كه اجرا كننده سيستم دانشگاهي باز است مي تواند با تاسيس يك شبكه اختصاصي تلويزيون به آموزش بپردازد.

وي گفت: در حالي كه اعلام مي شود ظرفيت دانشگاه ها 50 درصد افزايش مي يابد آمارها نشان مي دهد بيشتر بار آموزش عالي بر دوش دانشگاه پيام نور است. به طور حتم پيام نور مي تواند از اين بار برآيد ولي بايد امكانات آن مهيا باشد و فكر مي كنم بستر لازم براي اين امر محقق نيست.

کد خبر 335681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha