احمد ناطقي، مدير انجمن عكاسان فردا در گفتگو با خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب در خصوص جايگاه عكاسي ايران بعد از دفاع مقدس گفت : واقعيت اين است كه عكاسي ايران مي توانست موقعيت هاي درخشان تري داشته باشد، اما پس از خاتمه جنگ تحميلي كمرنگ شد. نبود همبستگي عكاسان در جامعه عكاسي، عدم شناخت و دلسوزي متوليان امر و فراهم نكردن بستري مناسب براي ارتقا عكاسي، اين هنر را به افول كشاند.
وي خاطر نشان كرد : در حالي كه عكاسي ايران پيش از اين جايگاه وزيني داشت كه با برخورداري از حمايت ها و درك مسئولان مي توانست به مراحل جديد تري وارد شود. امروز اگر قرارباشد اتفاقي در حوزه عكاسي ايران به وقوع بپيوندد بايد در درجه اول ميان عكاسان وحدت عمل شكل گيرد.
مدير انجمن عكاسان فردا در خصوص محور اصلي فعاليت هاي اين انجمن توضيح داد : اين انجمن سعي دارد سيستم عكاسي هنري ايران را كه سيستمي وارونه است، تصحيح كند. در واقع انجمن عكاسان فردا همواره قصد داشته است تا پيش از شناساندن ابزارهاي عكاسي، هنرمند عكاس را به حكمت وفلسفه از اين هنر برساند. اين در حالي است كه عكاسي ما امروز به شدت به ابزار تكيه دارد تا اين كه به محتوا متكي باشد. يك بخش از اين مشكل به چرخه دانشگاه ها برمي گردد كه در به وجود آوردن فضاي لازم براي عكاسي موفق عمل نكردند.
ناطقي در ادامه يادآور شد : امروز با ورود ديجيتال، هنرجويان ودانشجويان رشته عكاسي به شدت ابزار زده شده اند و به جاي تكيه كردن بر تعهد، پيام و رسالت و مفهوم بيشتر بر روي ابزار تكيه مي كنند.
وي در خصوص مهم ترين ويژگي عكاسي كاوه گلستان كه او را در اذهان ماندگار كرد، اعلام كرد : " كاوه " عكاسي بود كه به كارش عشق مي ورزيد. من فكر مي كنم اين مهم ترين ويژگي وي در عرصه عكاسي به شمار مي رود. گذشته از اين كاوه گلستان جسارتي خاص در شغل ژورناليستي خود داشت وهمين جسارت بود كه توانست او را به مسيرهاي عكاسي پيوند زند.
نظر شما