دكتر محمود هادي پور در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: شيوع كمبود روي و آهن به عنوان يكي از عوامل كم خوني در بروز اين بيماري بسيار موثر بوده است كه كمبود اين مواد مغذي در بدن تا حد زيادي هم به تغذيه نادرست در كشور مربوط مي شود.
وي اظهار داشت: وجود روشهاي درماني نادرست در كشور در سالهاي گذشته باعث عدم درمان كامل بيماران دچار كم خوني شده به طوريكه اغلب اين درمان ها به صورت مقطعي و فقط در دوره هاي خاصي از زندگي نظير دوره بارداري درزنان بوده و پس از زايمان درمان ها قطع شده است .
هادي پور با اشاره به كمبود تعداد متخصصان خون در كشور و گراني ويزيت پزشكان متخصص گفت : اغلب بيماران دچار كم خوني در شرايط حاد به پزشكان عمومي مراجعه مي كنند به همين علت بيماري آنها به صورت كامل درمان نمي شود .
وي با اشاره به وجود بيماري هاي ارثي خوني و مشكلات خوني در كشورافزود : هم اكنون 3 تا 5 ميليون نفر ناقل ژن تالاسمي در كشور وجود دارد كه ممكن است علائم باليني را نداشته باشند اما ممكن است در مقطعي از زندگي خود دچار علائم كم خوني شوند.
رئيس هيئت مديره انجمن حمايت از بيماران تالاسمي گفت: بسياري از بيماران دچار كم خوني به علت اينكه جزء بيماران خاص محسوب نمي شوند ، تحت پوشش بيمه قرار نمي گيرند، بنابريان نمي توانند از درمان هاي مناسبي برخوردار شوند.
وي افزود: اغلب مشكلات مربوط به كم خوني در سنين بعد از بلوغ اتفاق مي افتد و در زنان بيشتر مشاهده شده چون در مورد اين بيماري زنان به علت داشتن دوره هايي نظير بارداري بيشتر دچار كم خوني مي شوند بنابراين مراجعات زنان به پزشكان در مورد كم خوني بيشتر از مردان است چرا كه فرهنگ جامعه به گونه اي است كه مردان فقط زماني كه بيماري آنان حاد نشده به پزشكان مراجعه نمي كنند.
نظر شما