۳۰ خرداد ۱۳۸۵، ۱۱:۴۷

همرزم شهيد چمران در گفتگو با مهر :

شهيد چمران الگوي ايده آل جوانان امروز است

شهيد چمران الگوي ايده آل جوانان امروز است

يكي از همرزمان شهيد چمران تأكيد كرد:شهيد دكتر مصطفي چمران از نظر اجتماعي و رفتاري براي هر جواني در حال حاضر الگوي ايده آل است.

سردار حسن شاه حسيني در گفتگو با خبرنگار گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر ضمن بيان اين مطلب به ويژگي هاي شخصيتي شهيد چمران اشاره كرد و گفت: شهيد چمران يكي از نخبگاني بود كه علاوه بر ويژگي هاي خاص علمي، سياسي، نظامي و عرفاني، فردي اثر گذار بود. شخصيت و روش زندگي ايشان بر زندگي كساني كه در دراز مدت يا طي دوران انقلاب و دفاع مقدس با او زندگي كردند بسيار مؤثر بود؛ حتي روش ما نسبت به قبل از آشنايي با ايشان متفاوت شد و نگاه ما به دنيا تغيير كرد، به طوري كه ما با چشم چمران به دنيا نگاه مي كنيم.

همرزم شهيد چمران در دوران انقلاب و دفاع مقدس خودشناسي و خداشناسي را عامل شكوفايي شخصيت واقعي انسان دانست و افزود: شهيد چمران فقط خدا را مي ديد و براي خدا كار مي كرد و اين واقعيتي بود كه امام خميني(ره) بر آن تأكيد كردند.

وي با يادآوري وجوه مختلف شخصيت چمران، خاطر نشان كرد: همانطور كه خداوند جميع اسماء است و در عين رحمان بودن قهار نيز هست و از آنجايي كه مي فرمايد انسان خليفة الله است، نتيجه مي گيريم كه اگر كسي سعي كند به خدا برسد قطعا به اين صفاتي كه بعضا به چشم مادي ما در تضادند، متصف خواهد شد. دكتر چمران تمام اين وجوهات را در كنار هم داشت و هر كدام را به موقع به كار مي برد. شهيد چمران با آن جايگاه اجتماعي و علمي در آمريكا، در زماني به لبنان رفت كه آدمهايي كه اگر سر سوزني به دنيا علاقه داشتند به آن كشور هرگز نمي رفتند.

چمران زماني كه در مدرسه جبل عامل با فرزندان شهداي لبنان زندگي مي كرد، مثل يك پدر مهربان با آنها صحبت مي كرد، در حاليكه در محاصره سوسنگرد ديگر آن پدر مهربان نبود بلكه آنجا رزمنده اي بود كه به خاطر خدا مي جنگيد و تا آخرين قطره خون هم مي ايستاد.

سردار شاه حسيني با اشاره به زندگي نامه شهيد چمران افزود: با مطالعه زندگي و دست نوشته هاي ايشان، ذات خداجويي چمران از كودكي مشهود است؛ اين فرد در كودكي براي رسيدن به خدا علم را دنبال مي كند و درس مي خواند و تلاش مي كند و شاگرد ممتاز در دانشگاه مي شود و در بهترين دانشگاه دنيا مطرح مي شود و به آخرين درجه دانش در فيزيك اتمي مي رسد بعد مي بيند كه آن خدايي كه چمران مي خواهد اينجا نيست و به دنبال آن مي گردد و بعد مي بيند خداوند تنها اطراف مستضعفين و مظلومان است و مي رود به طرف آنها و مي بيند اگر بخواهد از اين مظلومان حمايت كند نياز به دانشي غير از دانش الكترونيك و اتم دارد بنا بر اين براي گذراندن دوره چريكي به مصر مي رود و با امام موسي صدر آشنا مي شود و حركت المحرومين و اولين شاخه نظامي آن «امل» را بنا مي كنند. در واقع حزب الله لبنان -كه الان خاري در چشم دشمنان است- ثمره حركت چندين سال پيش مردي چون چمران است كه خدا گونه كار مي كرد.

وي با بيان اينكه شهيد چمران كاملا به سيره پيامبر و ائمه تأسي مي كرد، افزود: دكتر چمران در سخنراني هايش امكان نداشت از خود چيزي بگويد و هميشه به سخنان ائمه معصومين استناد مي كرد. او بعد از خدا از رسول الله و ائمه اطهار(عليهم السلام) به طور كامل تبعيت مي كرد و نسبت به مولا علي ابن ابيطالب(ع) عشق مي ورزيد و دائما نهج البلاغه مي خواند. اين شهيد بزرگوار در كارها در پي نتيجه نبود بلكه راهي را كه خدا مي پسنديد انتخاب مي كرد و به دنبال اين نبود چه كسي از آن خوشش مي آيد يا نه بلكه حرف حق را جاري مي كرد.

سردار شاه حسيني از شهيد چمران به عنوان طراح اصلي جنگ تا سال 1360 ياد كرد و در خصوص ابتكارات شهيد چمران در جنگ گفت: شهيد چمران اعتقادي به جنگ منظم با توجه به توان نظامي ايران نداشت و اگر طبق نظر بني صدر عمل مي كرديم همان 48 ساعت اوليه صدام به هدفش مي رسيد چون تجهيزات نظامي ما قابل مقايسه با امكانات رژيم بعث عراق نبود.

وي تأسيس ستاد جنگهاي نامنظم ، طرح سد خاكي بر رود كرخه نور در محور ده كوه(با زدن اين سد، تا آخر جنگ تحميلي يك لشگر از عراق پشت سد مانده بود)، سد خاكي كرخه از طرار، پل چولانه، پلهايي كه بر روي وحشي ترين رودخانه ها به وسيله تيوپ تراكتور زده شد، سازماندهي واحدهاي چريكي 11 نفره، آموزش حركت هاي تخصصي پياده نظامي و... را از ديگر طرحهاي ابتكاري شهيد چمران عنوان كرد.

کد خبر 337818

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha