دكتر محسن خوش نيت نيكو ، در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: گواتر ساده ، كم كاري و پركاري ، گره هاي تيروئيدي از انواع بيماري هاي تيروئيد است كه ناشي از تغيير سيستم ايمني بدن مي شود كه البته علت اين بيماري در گذشته ناشي از كمبود يد بود كه هم اكنون اين مشكل در كشور رفع شده است.
وي اظهار داشت: با توجه به علت بيماري تيروئيد فقط بايد در صورت ابتلا سريع تر بيماري تشخيص داده شود تا با انجام آزمايشات و معاينات و درمان اين بيماري بتوان از پيشرفت آن جلوگيري كرد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران تصريح كرد: مهم ترين نوع بيماري تيروئيد كم كاري مادرزادي است كه اين نوع بيماري به طور معمول از يك در هزار تا يك در 4 هزار تولد زنده اتفاق مي افتد كه در صورت عدم تشخيص به موقع ، بر ضريب هوشي كودك تاثير نامطلوب مي گذارد.
وي ادامه داد: هم اكنون در كشورهاي پيشرفته نوزادان 3 تا 5 روز مورد غربالگري كم كاري تيروئيد مادرزادي قرار مي گيرند اما هنوز اين غربالگري در ايران معمول نشده ، در صورتي كه اين بيماري باعث عقب ماندگي ذهني كودكان مي شود.
اين فوق تخصص بيماريهاي غدد تاكيد كرد: برخي از انواع بيماري تيروئيد كه در سنين بلوغ اتفاق مي افتد ، به علت نداشتن علائم كم كاري و پركاري به موقع درمان نمي شود. بنابراين با بزرگتر شدن گواتر ، درمان مشكل شده و بيمار به عمل جراحي نياز خواهد داشت.
وي گفت: نوع دوم ، بيماري ديابت و ديابت بارداري به علت وجود زمينه هاي ژنتيكي ، چاقي ، افزايش وزن و زندگي كم تحرك و نوع اول آن به علت تغييرات در سيستم ايمني بدن بروز مي كند.
نظر شما