۲۳ خرداد ۱۳۸۵، ۱۰:۵۴

تغيير و تحولات ساخت تصنيف در موسيقي ايران (8)

تصنيف ايراني به "عارف" و "شيدا" ختم شد

حاتم عسگري - رديفدان موسيقي آوازي گفت : تصنيف يا ضربي خواني از ديرباز و در تمام اشكال موسيقايي ما وجود داشته است كه با تاسيس راديو شكل اصلي خود را از دست داد.

حاتم عسگري - مدرس پيشكسوت آواز ايراني - در گفت گو با خبرنگار موسيقي مهر ، ضمن بيان اين مطلب افرود : عارف و شيدا جزو آخرين موسيقيداناني بودند كه تصنيف ايراني ساختند .

او در ادامه افزود : تصنيف ازديرباز درموسيقي  اصيل ، مذهبي ، تعزيه و خانقاهي  ما وجود داشته و به عنوان يكي از اشكال ثابت مورد علاقه مردم بوده است . اما بعد از تاسيس راديو، موسيقي عربي ، تركيه و كشورهاي غربي درموسيقي ايراني مخلوط و باعث از بين رفتن ساختار اصيل آن شد.

اين مدرس ازعلي تجويدي و همايون خرم به عنوان كساني ياد كرد كه از تاثير موسيقي غير يراني تا حدودي در امان بوده و به اعقاب خود بيشتر وفادار مانده اند.

وي با بيان اين مطلب كه آموزش موسيقي در ايران به شيوه غربي باعث شد كه به تدريج از تصنيف سازي فاصله بگيريم ، افزود : اگر كسي بخواهد كه دوباره تصنيف سازي كند ، بايد تاريخ علمي موسيقي اصيل ايران را بداند و شيوه هاي اجرايي آن را بشناسد . اگر مي بينيد كه تصنيف هاي عارف و شيدا - با تمام ضعف در شعر و موسيقي - مورد علاقه مردم است به خاطر حفظ اصالت هاي موسيقي ايراني است .

عسگري از تفاوت هاي اجتماعي بين امروز و ديروز گفت و افزود : در گذشته مسائل اجتماعي طوري بود كه فرصت همدلي و همراهي رابه مردم و موسيقيدانان مي داد و اين مودت موجب مي شد در آثار به وجود آمده روح و حالت خاصي حكمفرما باشد . اما متاسفانه امروزه همه خودپرست شده اند و كوچكترين مودتي ميانشان ديده نمي شود .        

 

کد خبر 338585

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha