به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در كرج ، پس از عبور از شهرك صنعتي اشتهارد و گذر از زمين هاي شوره زار منطقه ، دشتي وسيع سرشار از منابع سفره هاي آب زير زميني وجود دارد كه امروز بوي تعفن پسماندهاي شيميايي واحدهاي توليدي شهرك هاي صنعتي اشتهارد و كوثر از فضاي دور دست از آن به مشام مي رسد.
در اين منطقه كه خاك آن بر خلاف ساير دشت هاي منطقه براي كشاورزي مناسب است ، فضايي وسيع تبديل به محل تخليه پسماندهاي شيميايي ، بدبو ، متعفن و نفتي ناشي از فعاليت هاي توليدي كارخانجات بزرگترين شهرك صنعتي كشور شده است .
در فضايي به وسعت 80 هزار متر مربع كه گودترين قسمت آن 14 متر عمق دارد سيل زباله هاي مايع قابل بازيافت چشم هر بيننده اي را مي آزارد.
از سطح گودال تا چند متري عمق زمين ، منابع بكر آبهاي زيرزميني منطقه خشك اشتهارد سفره هاي خود را گسترانيده اند اما با نفوذ پسماندهاي شيميايي و روغني ، اين خان نعمت الهي كم كم به سرمنشا بيماري هاي عفوني اهالي تبديل مي شود.
اين گودال تاكنون حداقل چهار حلقه از چاههاي آب شهرك صنعتي اشتهارد را آلوده و متروكه كرده است.
محيط زيست پس از اطلاع از اين معضل حاد در سال گذشته 8 واحد آلاينده را كه اقدام به حفاري اين گودال و انتقال پسماندهاي خود به آنجا كرده بودند ، شناسايي و آنها را پلمپ كرد اما پس از گذشت مدت زماني كوتاه و پرداخت مبلغي به عنوان جريمه توسط واحدها پلمپ شكسته و انتقال پسماند به آنها دوباره آغاز شد.
به گزارش مهر ، رئيس شهرك صنعتي اشتهارد نيز بارها اين موضوع را به روساي محيط زيست متذكر شد اما هيچ اقدامي از سوي محيط زيست صورت نگرفت.
رسانه هاي گروهي ، مطبوعات و خبرگزاري ها ، از جمله خبرگزاري مهر نيز سال گذشته مطالب و گزارشهايي زيادي در رابطه با سمي شدن آبهاي اشتهارد نوشتند اما گوش شنوايي نبود.
به گزارش مهر ، جان سپردن چوپاني كه به قصد نجات گوسفند خود وارد اين گودال شده بود و در انبوه زباله هاي شيميايي ابتدا ريه ها و سپس قلب خود را از دست داده بود ، تكاني به دست اندركاران محيط زيست نداد و همچنان پسماندهاي شيميايي در اين گودال تخليه مي شود.
مدير بهداشت بخش اشتهارد نيز بارها در خصوص اين مسئله و آلودگي محيط و زيست آبهاي زيرزميني هشدار داد و مصاحبه هاي مفصلي با جرايد و خبرگزاري هاي انجام داد كه از آن جمله خبري با تيتر "آبهاي اشتهارد سمي است " در سايت خبرگزاري مهر منتشر شد اما به جز تهديد به مرگ براي مصاحبه شونده نتيجه اي عايد وي نشد.
خبرنگار مهر امسال نيز به دليل اعتراضات شديد مردم منطقه و رئيس شهرك صنعتي اشتهارد پيگير اين قضايا شده است اما هيچ مسئولي در اين رابطه پاسخگو نيست و محيط زيست نيز تنها با پلمپ واحدهاي آلاينده در مدتي كوتاه كه منجر به بيكاري قشر عظيمي از كارگران منطقه مي شود ، قضيه را فيصله داده است .
مدير بهداشت بخش اشتهارد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري مهر اظهار داشت: اكثر پسماندهاي شيميايي كه به اين گودال سرازير مي شود قابل بازيافت است اما مديران كارخانه ها و واحدهاي صنعتي به دليل اينكه نمي خواهند هزينه هاي اين بخش را متقبل شوند ، آسان ترين راه ممكن را انتخاب كرده و آلودگي محيط زيست را بهترين راه فرار از هزينه هاي تبديل مواد زائد مي دانند.
دكتر رمضاني خاطر نشان كرد: براي تخليه پسماندهاي شيميايي نقاط ديگري نيز در اشتهارد وجود دارد كه شوره زار است و براي كشاورزي مستعد نيست. همچنين منابع آبهاي زير زميني در معرض تهديد جدي قرار گرفته اما خاطيان بدون توجه به امر منطقه اي مستعد و ارزشمند را از بين برده اند.
مدير بهداشت بخش اشتهارد تصريح كرد: براي نجات منطقه از اين وضعيت بارها از فرماندار ، روساي محيط زيست ، شهردار و ساير مسئولان ذي ربط دعوت شده اما موضوع همچنان مسكوت مانده است .
نظر شما