به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، ششمين نشست سران شش كشور عضو پيمان همكاري شانگهاي روز 25 خرداد 1385، برابر با 15 ژوئن 2006، در شهر شانگهاي در شرق چين برگزار مي شود.
شش كشور چين، روسيه، ازبكستان، تاجيكستان، قزاقستان و قرقيزستان از اعضاي اين پيمان هستند و چهار كشور جمهوري اسلامي ايران، هند، پاكستان و مغولستان نيز اعضاي ناظر آن مي باشند؛گرچه چين و روسيه در ماه گذشته پيشنهاد عضويت دائم تهران را در پيمان همكاري شانگهاي مطرح كردند.
دكتر احمدي نژاد رئيس جمهوري كشورمان با وجود مخالفت هاي آمريكا و تلاش هاي واشنگتن براي حضور نيافتن ايران در اين اجلاس، به دعوت رسمي هو جين تائو همتاي چيني خود در اين نشست حضور مي يابد.
وي در سفر سه روزه خود به چين و در حاشيه اجلاس مذكور، در ديدارهاي دو جانبه و چند جانبه با برخي روساي كشورهاي شركت كننده در نشست ياد شده در خصوص مسايل مورد علاقه دو جانبه، چند جانبه، منطقه اي و جهاني بحث و تبادل نظر خواهد كرد.
پيمان همكاري شانگهاي موسوم به اس. سي. او، سازماني بين دولتي و چند جانبه منطقه اي است كه در 25 خرداد 1380 برابر بر 15 ژوئن 2001، با امضاي بيانيه اي از سوي مقامات چين، روسيه، قزاقستان، قرقيزستان، تاجيكستان و ازبكستان در شانگهاي تاسيس شد.
تقويت اعتماد متقابل، حسن همجواري و دوستي بين اعضاء، تشويق و ترغيب كشورهاي عضو براي همكاري هاي موثر در عرصه هاي سياسي، اقتصادي، تجاري، علمي و فني، فرهنگي، آموزشي، انرژي، راه، حفظ محيط زيست، تلاش مشترك براي حفظ و تامين صلح و امنيت و ثبات جهان و منطقه از مهم ترين اهداف تشكيل سازمان همكاري شانگهاي عنوان شده است.
دولت هاي عضو اين پيمان در مجموع مساحتي معادل 30 ميليون كيلومتر مربع دارند كه جمعيتي بيش از يك و نيم ميليارد نفر را در برمي گيرد و دبيرخانه آن نيز، در شهر بيجينگ در 40 كيلومتري پكن واقع شده است.
پيمان همكاري شانگهاي در زمان حاضر با اولويت قرار دادن همكاري هاي امنيتي و اقتصادي، منطقه وسيعي را پوشش داده و موضوعات مهم امنيتي، اقتصادي، حمل و نقل، فرهنگي و اجتماعي را پي گيري مي كند.
نظر شما