به گزارش خبرنگار موسيقي مهر در ابتداي اين مراسم و پس از پخش يك نماهنگ در معرفي" پايور" با صداي پرويز بهرام ، مجري اين برنامه - بهروز رضوي - ازمدير مركز موسيقي سازمان فرهنگي هنري شهرداري خواست تا گزارشي را ازبرنامه نكوداشت ارائه دهد.
سيد عباس سجادي با قرائت گزارش خود درباره دلايل و انگيزه هاي برگزاري اين مراسم گفت : بي شك نكوداشت " استاد فرامرز پايور" و يادمان استادش ،"ابو الحسن صبا " نكوداشت فرهنگ كهن ايراني است . وي با اشاره به اين كه موسيقي در ايران از قدمتي ديرينه و محتوايي غني برخوردار است ، از آثار موسيقايي توليد شده براي جام جهاني انتقاد كرد و افزود : آيا در ميان كاروان عريض و طويل اعزامي به اين عرصه بين المللي از آنان كه بار موسيقي ملي و اصيل ايران را بردوش مي كشند حضور دارند؟ شنوندگان موسيقي هاي مختلف و رنگارنگ با چه طعم و مشخصه اي موسيقي ايراني را تشخيص خواهند داد؟
سجادي در پايان به بزرگاني چون فردوسي ، حافظ ، مولانا ، سعدي ، شهريار، صبا ، تجويدي ، كسايي، شهناز ، پايور و ...اشاره كرد و اظهار داشت : اين هنرمندان متعلق به اين فرهنگ و سرزمين هستند و قدرداني از آنها وظيفه ما است .
در ادامه اين برنامه بهروز رضوي پيام " پرويز مشكاتيان " به آواي دوست راقرائت كرد؛ مشكاتيان در فرازي از پيامش گفته بود : اگر صبا را پدر موسيقي ايراني بدانيم ، پايور فرزند خلف اوست. او با پايوري تمام موسيقي ايراني را از بيراهه رهانيد و آن را جاني دوباره بخشيد .
حسين دهلوي - آهنگساز پيشكسوت ، با انتقاد از شرايط حاكم بر موسيقي در باره صبا گفت : نام صبا ، نامي آشناست . اين هنرمند خدمات زيادي به رشد اين هنر كرد . او يكي از نوابغ موسيقي ما بود كه ياد گارهاي بسياري از خود برجا گذاشت .اميد وارم اينگونه مراسم تكرار شود تا نسل هاي نو با هنرو ادبيات مملكت بيشتر آشنا شوند .
هوشنگ ظريف - نوازنده تار و يكي از دوستان نزديك پايور با ذكر خاطره اي به شخصيت اين هنرمند اشاره كرد و گفت : از مهمترين مولفه هاي اخلاقي پايور انضباط مثال زدني ايشان بود . اين نظم و همنشيني باعث شده بود تا قبل از ساز هايمان ، دل هامان با هم كوك باشد و اين موضوع در اجراها بسيار تاثير گذاشت .
پس از سخنان او ، سعيد ثابت - نوازنده سنتور و يكي از شاگردان پايور - پيام كوتاه وي را خواند كه از موسسه نغمه شهر تشكر و قدرداني كرده بود .
در بخش اهداي جوايز هديه يادمان استاد ابو الحسن صبا به داود گنجه اي -قائم مقام ونماينده خانه موسيقي - اهداشد . هديه استاد پايور و همسرش را هم خواهر پايور به نمايندگي از آن ها دريافت كرد .در ادامه از محمدرضا درويشي (محقق و آهنگساز) ، بيژن عارفي (سازنده سنتور) ،محمد موسوي ( مدير موسسه ماهوروناشر آثار پايور) تجليل به عمل آمد .
پس از اهداي جوايز محمد مهدي عسگر پور معاون سازمان فرهنگي هنري شهرداري در باره برنامه هايي از اين دست گفت : وظيفه ما بسط و گسترش فرهنگ ايراني و اسلامي است. اميد وارم بتوانيم تعريف جديدي از فعاليت هاي هنري شهرداري ارائه بدهيم.
وي افزود : شهرداري فقط يك نهاد خدمات شهري نيست ، بلكه وظيفه مديريت فرهنگي شهر را نيز برعهده دارد .
در ادامه ارفع اطرايي يكي از شاگردان برجسته پايور به روي صحنه رفت و گفت : با دقت در آثار ايشان نمونه هايي از نغمات مهجور ديده مي شود .همچنين بهره گيري از ريتم هاي مختلف و نوازندگي منطقي و اصولي و ابتكاراتش باعث شده تااين ويژگي ها الگوي بسياري از نوازندگان سنتور شود .
او به خصوصيات برجسته اخلاقي پايور اشاره كرد و گفت : اجتناب از حركات اضافه ، پوشش مناسب و دقت و انضباط استاد از او شخصيت برجسته اي ساخته است. استاد پايور پدر سنتور نوازي ايران است و در ناخود آگاه سنتور نوازان به عنوان يك الگو حضور دارد.
در اين آيين نكوداشت برخي از گروه ها و هنرمندان به اجراي موسيقي پرداختند كه تكنوازي ويولن نصر الله شيرين آبادي ،تكنوازي سنتورنادرسينكي،دونوازي سعيد ثابت و محمد اسماعيلي(سنتور و تنبك) واجراي گروه موسيقي نغمه جوان زير نظر محمدعلي كياني نژاد- نوازنده ني - از جمله اين برنامه ها بود.
در اين برنامه كه بيش از چهار ساعت به درازا كشيد ، احمدابراهيمي ،شهرام ناظري ،شفيعيان، سعيد فرج پوري، احمد ابراهيمي ، حسين يوسف زماني، صديق تعريف، مهدي آذرسينا، عطا جنگوك ، جواد بطحايي ، حسن پرنيا ، ميلادكيايي ،فريدون حافظي،امين الله رشيدي، و بسياري ديگر از نوازندگان و خوانندگان حضور داشتند .
نظر شما