به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر، دكتر "محمود گلزاري" - استاد دانشكده روانشناسي دانشگاه علامه طباطبايي صبح امروز در گردهمايي مديران كاروان هاي دانشجويي و دانش آموزي در سالن اجتماعات سازمان حج و زيارت، در ذكر آسيب هاي مورد توجه دانشجويان و دانش آموزان گفت: تحقيقي در سال 82 در 57 دانشگاه تحت پوشش وزارت علوم انجام شده است كه نشان مي دهد 20 درصد دانشجويان تجربه مصرف مشروبات الكلي را دارند كه البته اين آمار رو به گسترش به خصوص در بخش دختران تأسف آور است. اين تحقيق گفته است كه 10 درصد دانشجويان به مواد مخدر سنگين اعتياد دارند.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي در ارائه نتايج يك تحقيق كه در سال 83 انجام گرفته است، اظهار داشت: 450 هزار دانشجو در تحقيق به عنوان نمونه بوده اند كه در آن 10 درصد از پسران و 7 درصد از دختران انگيزه خودكشي داشته اند و 15 درصد از افراد موجود در اين نمونه در ارتباط نزديك با مصرف كنندگان مواد مخدر بوده اند.
گلزاري تاكيد كرد: آمار خودكشي در ميان دانشجويان و دانش آموزان رو به افزايش است.
وي ادامه داد: در يك تحقيق نشان داده شده است كه 3/33 درصد دختران خوابگاهي دانشگاه هاي شهر تهران تجربه دوستي با جنس مخالف را دارند و 8 درصد به مصرف مشروبات الكلي اقدام مي كنند و تعداد پسران سيگاري بسيار زياد است. آمارها در بين دانش آموران دختر نشان مي دهد كه 35 تا 80 درصد از آنها مورد گزارش در خصوص ارتباط با جنس مخالف - در سطوح مختلف - بوده اند كه 40 درصد از آنهايي كه ارتباط دارند اولين ارتباط را در سن زير 14 سالگي برقرار كرده اند.
عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبايي افزود: "افسردگي زياد است و مي تواند به اعتياد كشيده شود" اين در حالي است كه تعداد مراكز مشاوره فعال در تهران به زحمت به 30 مركز مي رسد و در جايي كه آمريكا اعلام كرده است 80 هزار روانشناس باليني دارد در ايران قريب به 10 نفر وجود درد.
دكتر "گلزاري" اظهار داشت: با وجود همه اين آمارهايي كه ارائه شد ولي بايد اعتقاد داشت كه مشكل دارترين آدم ها هم با سفر حج متحول مي شوند.
وي ادامه داد: رابطه زيادي بين دين و دينداري و سلامت روان وجود دارد و نتايج يافته هاي تحقيقاتي نشان مي دهند كه هر قدر روحيه عامل بودن افراد نسبت به مسائل ديني قوي تر باشد آسيب هايشان كمتر است.
اين روانشناس گفت: هر يك از اجزاء اعمال عمره دانشجويي حكايت از ارتباط با خالق جهان هستي دارد و آداب و مناسك محرم شدن آرامش عميقي را در انسان ايجاد مي كند. "لبيك" گفتن سر تا پا آرامش مي آورد و بايد دقت كرد كه آرامش دادن و دينداري نبايد در مرثيه خواني خلاصه شود.
وي اضافه كرد: جوانان و نوجوانان دانشجو و دانش آموز را رها كنيد در سعي صفا و مروه. بچه ها با فرو رفتن در خود در فضاي مسجد النبي به آرامش مي رسند. بايد كاري كرد كه آنان از فضاي بازار كنده و بيشتر به خلوت هاي عاشقانه خود مشغول شوند.
نظر شما