وي در ادامه سخنان خود با بيان لزوم مبارزه با تسليحات هسته اي تصريح كرد : ژاپن و آمريكا درباره مسئله مبارزه با تسليحات هسته اي از نقطه نظرات مشتركي برخوردار هستند .
به نوشته اين منبع خبري وزير خزانه داري آمريكا در حالي اين موضوع را طرح مي كند كه "جان اسنو" وزير خزانه داري اين كشور در ديدار با "ساداكازو تانيگاكي" وزير دارايي ژاپن در حاشيه نشست وزيران دارايي گروه هشت در سنپطرزبورگ روسيه نيز به اين امر اشاره كرده بود .
مقام هاي ژاپن نيز در اين باره تصريح كرده بودند كه براي اتخاذ هر تصميمي بايد با طرفهاي اروپايي گفتگوهايي صورت گيرد .
وزيردارايي ژاپن در اين زمينه خاطر نشان كرد : واكنش احتمالي ژاپن عليه ايران به اقتصاد توكيو صدمه مي زند .
از سوي ديگر " تارو آسو" وزير امور خارجه ژاپن نيز تصريح كرد : توكيو درحال حاضر هيچ گونه برنامه اي براي تحريم اقتصادي عليه ايران را در دستور كار ندارد .
اين در حالي است كه هفته گذشته واشنگتن پست نوشت : برخي تحليلگران مي گويند كه ژاپن در اعمال تحريم عليه ايران همراهي خود را با آمريكا كاهش داده و براي موافقت با اين تحريم ها به تصميم چين،به عنوان اولين رقيب خود در بازارهاي انرژي جهان و استفاده از نفت ايران، نگاه مي كند.
به عقيده نويسندگان،اگر گفتگوها با ايران با شكست روبرو شود - با وجود اقدامات مالي تحميل شده از سوي گروه كوچكي از كشورهاي همفكر- طرح دولت بوش تا حد زيادي به مشاركت ژاپن بستگي دارد.مقامات دولت محاسبه كرده اند كه بدون حمايت ژاپن تاثير اين تحريم ها كاهش خواهد يافت.
در ادامه اين تحليل آمده است: ژاپن 22 درصد از صادرات نفتي ايران را به خود اختصاص داده است و قرار است كه طي سال جاري كار توسعه بزرگترين و مدرنترين ميدانهاي نفتي مدرن ساحلي ساخته شده در ايران را از انقلاب سال 1979 آغاز كند.
نظر شما