۲ تیر ۱۳۸۵، ۱۱:۰۶

در بيانيه پاياني همايش دانشگاه، تبليغ و اطلاع رساني عنوان شد :

تبليغ و اطلاع رساني بستر مناسبي براي پيوند حوزه و دانشگاه است

تبليغ و اطلاع رساني بستر مناسبي براي پيوند حوزه و دانشگاه است

با تاكيد بر پيوند حوزه و دانشگاه به عنوان دو نهاد موثر و مهم در جامعه، به نظر مي رسد تبليغ و اطلاع رساني به عنوان دغدغه اصلي دلسوزان اين مرز و بوم بستر مناسبي جهت تعامل و پيوند اين دو نهاد علمي باشد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر، بيانيه پاياني نخستين همايش دانشگاه، تبليغ و اطلاع رساني ديني در دانشگاه آزاد اسلامي بدين شرح صادر شد: تبليغ و اطلاع رساني مهم ترين وظيفه انبيا بوده است و امروز كه با جامعه اي متدين روبه رو هستيم، بيشتر مورد اهميت قرار دارد، لذا نهادهاي تبليغي و اركان فرهنگي جامعه بايد اين مقوله را جدي تر نگريسته و بسترهاي اين مهم را فراهم كنند.

اين بيانيه مي افزايد: مقوله تبليغ بايد با نگاهي علمي و نه سليقه اي دنبال شود و دانشگاه مي تواند در سه حوزه ويژگي هاي مبلغ، پيام و محتوا و مخاطب كه سه ركن اطلاع رساني مي باشند با نگاهي علمي وارد عرصه شده و گامي فراتر نهاده و با رهيافت هايي از واقعيت هاي جامعه و با استفاده از قرآن و احاديث شيوه هايي نوين ابداع و به جامعه عرضه كند.

در جامعه اي كه مخاطب با بمباران اطلاعاتي و جهت گيري هاي ناخواسته روبه روست پلوراليسم عملي، تكثر محصولات و تنوع تاكتيك ها،‌رهيافتي اساسي در تدوين راهبردهاي فرهنگي است كه بايد بر آن بيشتر پاي فشرد.

در اين بيانيه آمده است: يكي از دلايل ضعف اطلاع رساني ديني در جامعه ما تكيه بر نهادها و موسسات دولتي است، در صورتي كه افراد جامعه با توجه به عشق به هم نوع و تكليف الهي مي بايست اين مهم را بيشتر از گذشته و با راهكار امر به معروف و نهي از منكر دنبال كنند.

استفاده از ابزارهاي نوين، ماهواره، اينترنت، روزنامه و به طور كلي رسانه ها و كتب به عنوان ابزاري سنتي- امروزي يكي از مباحث مهم و قابل توجه در مورد اطلاع رساني ديني است كه با كاهش هزينه ها و دسترسي آسان بايد در اختيار آحاد جامعه قرار گيرد.

يكي از روش هاي بسيار موثر، تبليغات غير مستقيم از طريق: شعر، فيلم، موسيقي و هنر است كه به نظر مي رسد حلقه مفقوده كنوني عرصه تبليغ و اطلاع رساني در جامعه ماست. دانشگاه ها مي توانند با سرمايه گذاري در اين حوزه فصل نويني را در مبحث تبليغ و اطلاع رساني ديني بگشايد.

اين بيانيه مي افزايد: در اختيار نهادن كتب پايه و متون سنتي با هزينه كمتر در غالب سايت هاي اينترنتي و كتابخانه هاي ديجيتالي و لوح هاي فشرده كتب و ارتباط مبلغين با چنين ابزارهايي از نكات كليدي تحول در عرصه اطلاع رساني جامعه ماست كه بايد از سوي اركان فرهنگي جامعه، بيشتر مورد پيگيري قرار گيرد.

امروز دين با سه آسيب اساسي جهل، خرافات و ريا روبرو است كه ابعاد اطلاع رساني بيشتر بايد معطوف به اين سه گزينه شود و در عرصه پاسخگويي به شبهات و مسائل، اثرگذار و فعال باشد.

فرهنگ، حقيقتي زنده است كه متولد مي شود، بالغ مي شود و مي ميرد. حفظ و گسترش آن به جريان انديشه بستگي دارد و ركود آن باعث دگرگوني و مرگ فرهنگ مي گردد، اطلاع رساني يكي از مدخل هاي انديشه است، لذا در صورت توافق بر تهاجم مثبت به جاي دفاع بايد عرصه نهضت آزاد انديشي كه مقام معظم رهبري پرچم دار كنوني آن هستند بيشتر مورد توجه قرار گيرد.

با تاكيد بر استفاده از ابزارهاي نوين در اطلاع رساني نبايد از تبليغ چهره به چهره غافل ماند در همين راستا توجه به تامين نيازهاي مادي و معنوي، بسيار مهم و حياتي است.

روزآمد كردن آموزه هاي ديني و زدودن خرافات و اضافات از دامن دين و تاكيد بر محتوا به جاي قالب ها از اهم موضوعات است كه بايد به آن توجه بيشتر نمود.

کد خبر 343370

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha