۲ تیر ۱۳۸۵، ۱۳:۳۳

گزارش خبرنگار اعزامي مهر از گردهمايي مديران فرهنگي و دانشجويي دانشگاه ها - 3

گفتمان علم گرايي گفتمان غالب در فضاي فعاليت هاي دانشجويي خواهد بود / قوميت گرايي مسمومي بدنه دانشگاه را فرا گرفته است

گفتمان علم گرايي گفتمان غالب در فضاي فعاليت هاي دانشجويي خواهد بود / قوميت گرايي مسمومي بدنه دانشگاه را فرا گرفته است

معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: تاسيس و ترويج كانون هاي ايرانشناسي براي مقابله با قوميت گرايي مسمومي كه بدنه دانشگاه ها را فرا گرفته است ضروري است.

به گزارش خبرنگار اعزامي مهر، دكتر "محمد باقر خرمشاد" - معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم روز گذشته در مراسم افتتاحيه گردهمايي مديران فرهنگي و دانشجويي با بيان اين مطلب افزود: برخي كار فرهنگي را مساوي با كار فرهنگي از نوع ديني مي دانند ولي پرداختن به كار فرهنگي ديني بخشي از كار در بين 5/2 ميليون دانشجو است. دامنه كار فرهنگي بايد با همان تنوعي ديده شود كه در بين دانشجويان وجود دارد.

معاون وزير علوم گفت: ما متولي فرهنگ به معناي علم آن در آموزش عالي هستيم و استفاده از جلوه هاي غيرديني فرهنگ امري انكار ناپذير است.

وي با اشاره به سياست هاي فرهنگي گذشته گفت: گفتمان سياست محوري به عنوان گفتمان مسلط در فضاي فرهنگي دانشجويي بوده است كه در زمينه هاي صنفي و فرهنگي خود را نشان داده و باعث ركود فضاي فعاليت هاي جمعي دانشجويي شده است كه البته با بن بست مواجه شده است.

معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم در خصوص گفتمان فعلي وزارت علوم گفت: گفتمان علم گرايي به عنوان گفتماني كه مي تواند فضاي فعاليت هاي جمعي دانشجويي را پويا كند انتخاب شده است كه البته اين معناي نفي سياست نيست.

وي افزود: فضاي فعاليت جمعي در دانشگاه، بهترين فرصت براي شكل دهي به نهادهاي مدني جامعه از راه دانشگاه است. دانشجويان ما در مقوله كارهاي تشكيلاتي آماتور هستند و وظيفه ما است كه با آموزش آكادميك و بدون جهت گيري به دانشجويي كه كار صنفي مي كند بياموزيم كه فعاليت هاي صنفي جامعه را در بنيادهاي علمي هدايت مي كند.

دكتر "محمد باقر خرمشاد" با تكيه بر موضوع محور شدن فعاليت هاي دانشجويي اظهار داشت: موضوعي بودن فعاليت هاي فرهنگي مي تواند پتانسيل موجود در دانشجويان را آزاد كند و بايد هدف مشخصي تعبيه شود تا همه انرژي ها در راستاي هدف متمركز شده و آن هدف محقق شود.

وي با تاكيد بر لزوم تاسيس كانون هاي اجتماعي ادامه داد: تاسيس و ترويج كانون هاي ايرانشناسي براي مقابله با قوميت گرايي مسمومي كه بدنه دانشگاه ها را فرا گرفته است ضروري است. ما بايد از هويت ايراني اسلامي صيانت كنيم. كانون ايران شناسي بايد تاسيس شود و اقوام در درون آن ديده شوند. كانون هاي اقوام زير مجموعه اي از كانون هاي ايرانشناسي خواهند بود.

معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم با اشاره به لزوم كار فرهنگي در خوابگاه هاي دانشجويي اظهار داشت: مغفول ماندن كار فرهنگي در خوابگاه ها آسيب هايي را به بار آورده است و اگر به امور فرهنگي خوابگاه ها تحرك و نشاط داده شود با افسردگي، خمودي، خودزني و خودكشي مقابله مي شود.

کد خبر 343466

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha