۸ تیر ۱۳۸۵، ۹:۱۸

فصلنامه بانوان شيعه منتشر شد

فصلنامه بانوان شيعه منتشر شد

ششمين و هفتمين شماره از فصلنامه تخصصي بانوان شيعه در منتشر شد.

خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه : اين شماره از فصلنامه به زن و سياست اختصاص دارد كه 16 مقاله تخصصي در آن منتشر شده است.

از مقالات اين فصلنامه مي توان به مقاله "نظريه سياسي انسداد قدرت در كلمات حضرت فاطمه(س)" اشاره كرد.مفهوم قدرت يكي از مفاهيم اساسي در جامعه شناسي سياسي و علوم سياسي است. يكي از انواع چهره شناسي هاي قدرت، الگويي مشهور به مدل سه بعدي قدرت است كه در جاي خود چهره متفاوتي از قدرت مي نمايد. معرفي اين الگو و تمايز آن از زير الگوها و ارتباط آن با مفهوم انسداد اجتماعي چارچوب مفهومي اين مقاله است. از اين بحث در ادامه مقاله براي فهم جامعه شناختي عصر پس از وفات پيامبر(ص) استفاده گرديده است. در اين دوران براي درك چهره غالب درجريان انحراف امامت الهي و قضيه سقفيه از كلام حضرت فاطمه(س) استفاده شده است.

"تفكر شيعي و مشاركت زنان در انتخابات ايران" از ديگر مقالات اين نشريه است. با توجه به اين كه زندگي بشر اجتماعي است و براي اداره آن نياز به حكومت دارد و امروزه رايج ترين حكومتها دموكراسي است كه دولتها از طريق انتخابات بر سر كار مي آيند اين مقاله در زمينه حضور سياسي زنان در جامعه و اهميت شركت در انتخابات با شواهد قرآني و تاريخي حضور اجتماعي - سياسي زنان را مورد توجه قرار داده و نظر برخي از انديشمندان غربي و شرقي را در اين باره مطرح كرده است. سپس با توجه به اينكه در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران منعي براي حضور سياسي اجتماعي زنان نيست به بررسي موانع حضور آنان مي پردازد.

"حقوق سياسي زنان در كشورهاي اسلامي - عربي"( بحرين، عراق، عربستان، كويت، لبنان) عنوان يكي ديگر از مقالات اين فصلنامه است. بحث حقوق سياسي زنان در كشورهاي اسلامي عرب در سده اخير همزمان با بيداري اسلامي اين كشورها مطرح شد و ديدگاه هاي گوناگوني درباره محدوده اين حقوق از سوي فعالان مسلمان و غير مسلمان حقوق زن، اعم از فقها، حقوقدانان و سياستمداران ارائه گرديد و جنبش هاي زنان را براي دست يابي به اين حقوق در پي آورد. اين مقاله در نظر دارد اين روشنگري را در كشورهاي عربي مورد بررسي قرار دهد.

از ديگر عناوين اين مقالات مي توان به اين موضوعات اشاره كرد: مادران امامان شيعه و نقش هاي سياسي و اجتماعي آنان، حاكمان زن شيعه مذهب در تاريخ ايران، سياست ارتباط با سازمانهاي بين المللي زنان مسلمان، مباني حاكميت زن در انديشه فقهي و تفسير شيعه، تفكر شيعي و مشاركت سياسي زنان در بستر توسعه و برنامه ريزي جنسيتي، نقش زنان در ماجراي سياسي صفين، مطالعات زنان مسلمان در دانشگاه هاي جهان.  

کد خبر 343753

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha