اين نويسنده معاصر در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : اگربخواهيم ديرينه شناسي ادبيات ملي را جستجو كنيم ، اين ادبيات بخش عظيمي از ادبيات ساسانيان را هم شامل مي شود ، به خصوص ترانه ها ي آنها از جمله نكيسا و ... البته بخش عظيمي از آنها هم خارج ازادبيات ارزشي نبوده است .
مريم صباغ زاده ايراني با اشاره به اينكه متفكراني چون : دكتر علي شريعتي نيز در پيشبرد ادبيات و فرهنگ ملي سهيم و ساعي بوده اند ، تصريح كرد : دكتر علي شريعتي صحبت از يك سري اصول كلي ميكرد كه هم با فطرت و هم با نيازهاي روز نزديك بود كه شاخصه هاي مهمي است . شريعتي در رفتار و كردار خود صادق بود و نوع زندگي و مرگش هم اين را به ما نشان داد آن طور كه مي گفت زندگي كرد ، در صورتي كه بسياري از متفكرين امروز كه ادعا دارند و نحله هاي بديعي را از اول انقلاب تا به حال پياده كرده اند چنين نيستند و آن طوري كه مي گويند زندگي نمي كنند .
اين نويسنده ادامه داد : در مورد شريعتي ، بي انصافي است كه در خارج از محدوده دانش و آگاهي خودمان زحمات علي شريعتي را ناديده بگيريم ، خوشا آن روز كه همه مصلح به يك دانش بي غرض و پيش فرض عقايد اين بزرگ مرد را بررسي كنند .
وي تصريح كرد : هر وقت كه ما كاري را كم بها داديم ديديم كه گروهي اين مسئله را بزرگ كرده و بر عليه خود ما استفاده كردند ، نقاط برجسته در آثار شريعتي جوانان را به سمت آن سوق داد ، برجسته ترين نكات درآثار شريعتي همه گير بودن آن بود و صحبت هاي او آن چنان بر روح جوان ان روز موثر واقع مي شد كه از طيفهاي مختلفي مخاطب را به سمت خود جلب ميكرد و آنان نيازشان را اغناء شده مي ديدند .
مريم صباغ زاده با تاكيد براين كه دايره شناخت جامعه امروز از ادبيات ملي كامل شود ، اظهار داشت : اگر بخواهيم ادبيات ارزشي را در دوره معاصر به خصوص در اين بيست و چند سال بررسي كينم مي بينيم كه بايستي به عقب تراز سالهاي انقلاب و يا به ادبياتي كه من اسم آن را " ادبيات پيش آگاهي دهنده انقلاب " گذاشته ام ، بازگرديم .
وي خاطرنشان كرد : آثار شريعتي بي شك جزء اين آثار (ادبيات بيش آگاهي دهنده انقلاب ) هستند ، به دليل اين كه در آن وقت يك گروه خاص را تحت يك سري از ديدگاه هاي خود قرار داده است كه البته من از جهت صحت اين ديدگاه ها صحبتي نمي كنم و در برابر زحمات انجام شده ، سرتعظيم فرو مي آورم و در قالب كسي كه بسياري از آثار شريعتي را در سالهاي اوليه انقلاب و جنگ خوانده ، حس مي كنم كه آثار او درپيشبرد اهدافي كه منجر به يك انقلاب بزرگ شد ، بسيار موثر و ارزشمند بود ، ضمن اين كه دراين خصوص نبايد از افكار و آثارجلال آل احمد نيزغفلت كرد ، چرا كه اين دو را از چهره هاي پيشرو ادبيات ملي مي دانم .
نظر شما