حميد رضا شريعتمداري معاون ارتباطات مركز اديان و سردبير مجله هفت آسمان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حضور برجسته و نمايان حضرت فاطمه (س) در حوادث تاريخي قبل و بعد از اسلام اظهار داشت: شخصيت حضرت فاطمه (س) در چند بعد و برهه قابل بررسي است، غير از بررسي ابعاد تاريخي بعد فرهنگي نيز اهميت به سزايي دارد.
وي افزود: در دوران جاهليت در عربستان كه به زن توجهي فرعي و ثانوي و يا با به عنوان شبه انسان يا انسان درجه دو نگريسته مي شد، احترام پيامبر اكرم(ص) به حضرت فاطمه (س) اين نگاه را تغيير داد و دگرگوني ويژه اي در اين نگرش ايجاد كرد.
شريعتمداري با اشاره به حوادث تاريخي صدر اسلام تصريح كرد: نسبت ابتري كه به پيامبر(ص) دادند و اينكه فرزند پسري ندارد، باعث شد كه حضرت محمد (ص) احترام و ارزش خاصي براي حضرت فاطمه (س) قائل شود و او را كوثر يعني صاحب بركات زياد توصيف كند.
وي با بيان اينكه بي توجهي و عدم اهتمام به مسئله زن را مي توان در جامعه منحط جاهلي ديد كه رسوبات آن همچنان در برخي از جوامع وجود دارد، گفت: نقش آفريني زن در تاريخ اسلام بسيار اهميت دارد به ويژه كه زن در وجود حضرت زهرا(س) تبلور و نماد يافته است.
معاون ارتباطات مركز اديان با تأكيد بر بعد فرهنگي زندگي حضرت فاطمه(س) ياد آور شد: بعد فرهنگي زندگي حضرت فاطمه (س) بسيار برجسته تر از بعد تاريخي زندگي ايشان است، در واقع بعد از وفات پيامبر اكرم(ص) نقش حضرت زهرا(س) بسيار برجسته و مهم جلوه گر شد.
سردبير مجله هفت آسمان در ادامه با بيان اينكه حضرت زهرا(س) با ثبات عملي و تربيتي و با حسن گفتار و رفتار به تربيت فرزندان پرداخت تا رسالت پيامبر اكرم(ص) را ادا كند، اظهار داشت: در فرهنگ عمومي و مباحث علمي كمتر به اين مسئله توجه مي شود، از اين رو بايد در پي آن بود كه حضرت زهرا (ص) چه رفتار و سيره اي داشت، در واقع بايد بر جنبه آموزشي، تعليمي و تربيتي آن حضرت بيشتر تأكيد شود.
وي در پايان به نقشهاي تاريخي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي حضرت فاطمه (س) اشاره و تأكيد كرد: بايد با رجوع به جنبه هاي مختلف زندگي آن بزرگوار خلأهاي موجود را از بين برد و با ديد وسيعتر و علمي تري به اين مسئله انديشيد.
نظر شما