۵ تیر ۱۳۸۵، ۸:۴۳

شماره جديد "كتاب نقد" منتشر شد

شماره جديد "كتاب نقد" منتشر شد

سي و هشتمين شماره فصلنامه كتاب نقد ويژه "خاتميت و امامت" منتشر شد.

خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه : اين شماره از فصلنامه كتاب نقد به بحث و بررسي خاتميت مي پردازد. آنچه در اين شماره آمده است تحليلي انتقادي از تعارض ادعا شده بين خاتميت و امامت است. مقالات ارائه شده با رويكردي عقلي و گاه با نگاهي نقلي به تحليل و بررسي اين ديدگاه پرداخته اند.

يكي از مقالات اين مجموعه به " مباني و ماهيت خاتميت پيامبر گرامي اسلام " مي پردازد. خاتميت پيامبر گرامي اسلام و دين اسلام يكي از ضروريات دين اسلام است كه قرآن و روايات متواتر آشكارا بر آن دلالت دارند. اين مقاله مي كوشد ضمن ارائه دلايل قرآني و روايي خاتميت به برخي از شبهات مطرح در اينباره بپردازد كه عبارتند از: خاتميت يعني پايان حاكميت غريزه، خاتميت يعني پايان دوران ولايت شخصي، خاتميت با مرجعيت علمي امامان معصوم قابل جمع نيست.

" نگاه اقبال و شريعتي به خاتميت، صواب يا ناصواب؟ " عنوان يكي ديگر از مقالات اين نشريه است. در اين مقاله نويسنده مي كوشد نگاه اقبال لاهوري به عنوان روشنفكر اهل سنت و دكتر علي شريعتي به عنوان روشنفكر شيعي را بررسي كند. برخي از طيف هاي مختلف اعم از مذهبي و روشنفكر، ديدگاه آن را ديدگاه سكولار و استغفارگرايانه توصيف كرده اند و رهاورد آن اين است كه با اتمام عصر نبوت و شروع خاتميت بشر امروز با اتكا به عقل از آموزه هاي نبوت بي نياز است.

از ديگر عناوين مقالات اين شماره مي توان به اين موارد اشاره كرد : گوهر تشيع و دموكراسي، چالشهاي فكري در تفسير خاتميت، تعارض امامت و خاتميت، امامت در سازگاري با خاتميت، پيوند ناگسستني خاتميت با ولايت و نقد شبهه سروش در اين زمينه، انديشه امامت در گذر تاريخ، باز انديشي امامت در پرتو عقل و نقل.

بخش پاياني اين نشريه به گزارش مبسوط از كرسي هاي نقد و نظريه پردازي است. دوگانه انگاري منبعيت حجيت قرآن و سنت، رابطه فلسفه و طبيعيات عنوان اين گزارشها است.

کد خبر 344464

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha