اين نويسنده معاصر در گفتگو با خبرنگار فرهنگ وادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : افرادي هستند كه با بهره جويي از اين ويژگي ها ، آثار ارزشمندي خلق كرده اند مانند نويسندگاني كه با بهره جويي از تكنيك ها و روش هاي نو ، آثاري بديع و پويا در حوزه ادبيات ملي خلق كرده اند ، كساني چون : محمود دولت آبادي و احمد محمود و...
حسين فرخ مهر ادامه داد : " شاهنامه فردوسي " يك اثر ملي است و از گذشتگان برجاي مانده است ، در دوره معاصر نيز مي توان به سهراب سپهري اشاره كرد كه حرف هاي تازه اي را در آثار خود داشت .
به گفته وي ، پيام ادبيات ملي براي جهانيان است ، يعني نمي توان ادبيات ملي را در حصاري محدود كرد همان طور كه مثنوي مولوي در دنيا خوانندگان بسياري دارد .
فرخ مهر تصريح كرد : ما آنقدر ادبيات غني ، زيبا و پر مفهومي داريم اگر به درستي انتقال داده شود ، حتما موفق خواهد بود ، اما كم خواننده بودن ادبيات فارسي و مشكلات ترجمه ، مسائلي است كه باعث شده كمتر اين ادبيات مورد توجه قرار گيرد ، گرچه در مجموع كم خواننده بودن آثار ملي ما دليل بر كم اهميت بودن آن نيست.
اين پژوهشگر يادآور شد : آفتي كه به تازگي گريبانگير برخي از شاعران و نويسندگان ما شده اين است كه گمان مي كنند با بريدن از سنت ها و ميراث خود مي توانند به يك زبان ساده و نثر جديدي برسند ، در صورتي كه آثار اين گروه چندان خوانندگان جدي نيز ندارد، بايد در زمينه ادبيات بسيار كار شود و از ميزان كار خود نيز راضي نبود، چرا كه اگر از فعاليت خود راضي باشيم به ركود خواهيم رسيد.
اين نويسنده معاصرخاطرنشان كرد : درزمينه تقويت ادبيات ملي انتظار اول متوجه وزارت آموزش و پرورش است ، ادبيات ملي از ابتدا در (مهد كودك) مراكز پيش دبستاني و دبستان و بعد در دانشگاه ها بايد مورد توجه باشد، وقتي صحبت از دانشگاه مي شود مقصود متوقف شدن ادبيات در گذشته خودمان نيست ، بلكه بايد ادبيات معاصر را جدي بگيريم تا بتوانيم از ميراث هاي گذشته بهره برداري كنيم.
وي در پايان گفتگو با مهر يادآور شد : نهادهاي ديگر نيز بايد در اين زمينه به آموزش و پرورش كمك كنند ، به عبارتي كليه نهادها در تقويت ادبيات ملي موثر هستند ، اما اصلي ترين نهاد آموزش و پرورش است كه بايد به شكلي اصولي و منطقي ادبيات ملي را مبلغ باشد .
نظر شما