به گزارش خبرگزاري "مهر"، محسن چيني فروشان در نشست خبري روز چهارشنبه اين مركز با محوريت اوقات فراغت گفت: "تابستان بهار فعاليت هاي كانون است. اين مركز با روش هاي غيرمستقيم و هنرمندانه سعي در پر كردن اوقات فراغت سنين شش تا 16 سال دارد. ما با نگاه تخصصي اين زمان فراغت كودك و نوجوان را مديريت مي كنيم. وقت آزاد و بدون برنامه خطري است كه پيش پاي جوانان ما قرار دارد."
مدير عامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان با بيان اين مطلب كه بايد در اين زمينه عدالت رعايت شود، گفت:" بايد در نقاط محروم نيز شرايطي فراهم كنيم تا عدالت آموزشي در مناطقي كه خانواده ها قادر به پر كردن اوقات فراغت كودكان نيستند، رعايت شود. خوشحالم كه طي سال هاي اخير بخش خصوصي نيز در اين حوزه فعال شده است."
چيني فروشان با تشريح فعاليت هاي كانون در سال پيامبر اعظم (ص) گفت: "14 جلد كتاب با تاكيد بر ويژگي هاي اخلاقي پيامبر كه دربرگيرنده وقايع زمان تولد تا وفات آن حضرت است، در دست انتشار است. علاوه براين در مراكز كانون برنامه هايي چون قصه گويي، شعرخواني، مسابقه روزنامه ديواري و ... با تمركز روي شخصيت پيامبر برگزار مي شود."
وي افزود: "در جشنواره كتاب كانون و جشنواره بين المللي انيميشن بخش هاي اختصاصي پيامبر اعظم گنجانده شده است. در جشنواره كتاب، كتبي كه درباره پيامبر به انتشار رسيده شناسايي و جمع آوري و برنامه ها و ميزگردهايي نيز با اين موضوع برگزار مي شود. در جشنواره انيميشن فيلم هاي خارجي و داخلي كه درباره پيامبران ساخته شده اند به نمايش درمي آيد. مسابقه بازي هاي رايانه اي با عنوان پيامبر رحمت، مسابقه ادبي شعر، مقاله و داستان در سطح كشور با عنوان پيامبر مهربان من و پيامبر گل سرخ و مسابقه استاني با همين مضمون برگزار مي شود."
وي با اعلام اينكه پراكندگي و توزيع كتابخانه هاي كانون در سطح كشور نسبتا عادلانه است، تصريح كرد: "در اين زمينه سعي كرديم به مناطق محروم توجه ويژه اي داشته باشيم. 683 كتابخانه كانون در كشور وجود دارد كه از اين تعداد 575 كتابخانه ثابت، 11 سيار شهري، 43 سيار روستايي و 54 كتابخانه روستايي است. امسال 9 مركز نيز در بوشهر، قزوين و تهران به بهره برداري مي رسد."
چيني فروشان با اشاره به افتتاح مراكز جديد در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، خاطرنشان كرد: "سه سالن سينما امسال در شهرستان ها افتتاح مي شود و مركز اختصاصي سفال كانون نيز در تهران بهره برداري مي شود. هر يك از مراكز كانون حدود 30 نوع فعاليت در زمينه هاي نقاشي، سفال، شعرخواني، عكاسي، خوشنويسي، قصه نويسي و ... دارد. اعتماد مردم به كانون و اعتبار بين المللي آن دو سرمايه اصلي ايمن مركز است و ما اميدوارم بتوانيم از اين دو سرمايه كه در دست ماست خوب استفاده كنيم و امانتدار خوبي باشيم."
در ادامه جلسه مدير عامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان به تشريح توليدات كانون پرداخت و گفت: "12 عنوان كتاب سي دي در كانون توليد شده كه بسيار مورد استقبال قرار گرفت. اين سي دي ها برداشتي از كتاب است كه به شكل انيميشن و بازي رايانه اي توليد شده و بچه ها مي توانند داستان كتاب را به دلخواه خود تغيير دهند كه اين كار خلاقيت كودكان را افزايش مي دهد. حدود 10 نوار موسيقي نيز به انتشار رسيده كه تعدادي از آنان به قصه و نمايشنامه كودك اختصاص دارد و بقيه موسيقي اصيل ايراني است كه مدت ها در آرشيو كانون موجود بوده است و حالا منتشر شده است."
وي ادامه داد: "40 بازي رايانه اي نيز در كانون توليد شده است. با اينكه توليد بازي رايانه اي گران است و به دليل نبود قانون كپي رايت، بخش خصوصي كمتر وارد توليد اين نوع بازي ها مي شود ما اقدام به توليد آن كرديم. حق رايت تعدادي بازي رايانه اي نيز از كشورهاي ديگر خريداري كرده ايم كه تعدادي از آنان دوبله شده است."
چيني فروشان با اعلام اينكه گونه هاي جديد عروسك دارا و سارا تا پايان امسال وارد بازار مي شود، گفت: "ما به عروسك هاي دارا و سارا به عنوان پروژه ملي نگاه مي كنيم. تاكنون بيش از 300 نوع اقلام جانبي اين عروسك ها نيز روانه بازار شده كه 20 ميليارد تومان گردش مالي اين وسائل بوده و همگي در بخش خصوصي توليد شده و كانون تنها به عنوان مشاركتي در اين پروژه حضور داشته است. در طراحي جديد تغييراتي در عروسك ها ديده مي شود كه با اندازه كوچكتر و قيمت كمتر به فروش مي رسد. 12 نوع عروسك دارا و سارا در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان توليد شده است."
وي با اشاره به فعاليت هاي كانون زبان تصريح كرد: "32 شعبه كانون زبان در سراسر كشور وجود دارد كه بيش 100 هزار نفر زبان آموز دارد و ما فكر مي كنيم بيش از سه برابر ظرفيت اين كانون ها براي ورود به آن متقاضي داريم. در طراحي سيستم آموزشي و كتب درسي تغييراتي به وجود آمده و در حال حاضر زبان هاي انگليسي، عربي، فرانسه و آلماني تدريس مي شود كه ما با مراكز معتبر بين المللي زبان در ارتباط هستيم و كانون زبان مورد تائيد اين مراكز است. به تازگي بخش فارسي كانون زبان نيز براي استفاده ايرانيان خارج از كشور و خارجيان داخل كشور راه اندازي شده است."
چيني فروشان از چاپ مجموعه پنج هزار واژه اي فارسي خبر داد و تصريح كرد: "مجموعه پنج هزار واژه اي پربسامدترين واژه هاي فارسي به زودي منتشر مي شود كه نويسندگان مي توانند براي استفاده از واژه هايي كه در فارسي بسيار مورد استفاده قرار مي گيرند به اين مجموعه مراجعه كنند. در مركز زبان كانون نيز در بخش آموزش زبان عربي پس از دو سال فعاليت كتاب "پژواك زندگي" كه در حال حاضر در دانشگاه ها تدريس مي شود، به انتشار رسيد."
وي با اشاره به جشنواره هايي كه كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار كننده آن است، گفت: "سه نوع جشنواره مراكز كانون، جشنواره ملي و بين المللي در كانون برگزار مي شود. جشنواره مراكز كانون اختصاص به قصه گويي و تئاتر عروسكي دارد، جشنواره مالي شامل جشنواره فيلم "كودك براي كودك" و جشنواره سرگرمي هاي فكري و سازنده توليدي كودكان و جشنواره كتاب مي شود. جشنواره نقاشي كودك و جشنواره انيميشن از جشنواره هاي بين المللي كانون به شمار مي آيند كه تاكنون 5300 اثر از 19 كشور جهان و ايران به جشنواره نقاشي ارسال شده است."
مدير عامل كانون توسعه مراكز آموزشي خاص كانون را يكي از مهم ترين فعاليت هاي كانون دانست و گفت: "موزه تاريخ و مركز آموزشي نجوم و كتابخانه فراگير از مراكز آموزشي خاص كانون هستند كه مركز آموزشي نجوم مهم ترين مركز نجوم آماتوري ايران است و كودكاني كه مشكلات جسمي خاصي دارند مي توانند از كتابخانه هاي فراگير استفاده كنند."
چيني فروشان با اشاره به نظارت كانون بر توليد و واردات اسباب بازي خاطرنشان كرد: "كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان سه فعاليت عمده نظارت بر واردات و صادرات اسباب بازي، ثبت طرح و نظارت بر توزيع اسباب بازي را بر عهده دارد، اما اين نظارت سلبي نيست و واردات اسباب بازي نظم بيشتري پيدا كرده و كسي كه بخواهد اين كالاها را وارد كند مي تواند از كانون مجوز بگيرد."
وي با اعلام اينكه فيلم "آلبوم" از توليدات سينمايي كانون در ژانر كودك آبان امسال اكران مي شود، گفت: "دو فيلم سينمايي نيز در دست توليد داريم كه به زودي خبر آنها اعلام مي شود. سينماي كانون جدا از سينماي كل كشور نيست و آمار نشان مي دهد كه توليدات سينمايي كانون كاهش نيافته، اما سينماگران ما مانند گذشته تمايلي به ساخت فيلم كودك ندارند و شرايط اكران اين نوع فيلم ها نيز در حال حاضر مناسب نيست."
نظر شما