به گزارش خبرنگار "مهر" حجت الاسلام سيد محمد خاتمي در مراسمي كه به مناسبت شهات حضرت فاطمه زهرا (س) در موزه ملي قرآن برگزار شد اظهار داشت: درمجامع حديثي شيعه و سني به كرات به حديثي با همين الفاظ يا با همين مضامين اشاره شده است كه مي فرمايد" خداوند از خشم فاطمه خشمگين مي شود و از خشنودي زهرا خشنود مي شود"، اين حديث مورد پذيرش تمام فرق اسلامي واقع شده است.
رئيس مؤسسه گفتگوي فرهنگها و تمدنها تصريح كرد: بر اساس داوريها و روايتهاي مختلف شيعه و سني مراد از كوثر در قرآن حضرت زهرا است ، كوثر به نسل جسماني پيامبر(ص) اشاره ندارد كه به واسطه اين بانوي بزرگوار در تاريخ تداوم يافت، بلكه اشاره به تداوم معرفت، محتوا، زيبايي و آموزشهاي دين خدا است كه به واسطه زهرا(س) در تاريخ جاري شد. از نظر ما شيعيان زهرا يكي از معدود انسانهايي است كه معصوم از خطا، اشتباه و گمراهي است.
خاتمي با اشاره به جايگاه ارزشمند زن در دين اسلام، به برخي نگاههاي غير منطقي نسبت به زن اشاره كرد و گفت: اين نگاه باعث شده است كه زن با محروميتهايي رو به رو و مرد صاحب امتيازاتي شود كه زن از آن بي بهره مي ماند و اين امر حاصل نگاه مردانه به جامعه انساني است كه ناشي از سطحي نگري و بينش مادي نسبت به واقعيتهاي جامعه است. اما اين پرسش مطرح مي شود كه آيا واقعاً از لحاظ منطقي چنين است ؟ و آيا با نگاه عميق تر به متون و سنت اسلامي به چنين امري مي رسيم؟، آيا مي شود در فرهنگ اسلامي يك زن معيار كامل انساني معرفي شود و اين زن به لحاظ ارزشها و تواناييها پس از مرد قرار گيرد؟
حجت الاسلام خاتمي افزود: امروزه تحولات بسياري در جامعه مشاهده مي شود و مجتهداني هستند كه مقام بالايي براي زن قائل در نظر گرفته اند . در طول تاريخ نيز چنين متفكران و فقهاي شجاعي بوده اند كه در اين رابطه اظهار نظر كرده اند. در سال 1342 كه انقلاب اسلامي آغاز شد تقريبا بسياري از بزرگان فقه اعتراض كردند كه چرا به زنان حق رأي اعطا شده است و اگر عظمت امام نبود كه حركت بزرگ را به سوي تحول اجتماعي و رهايي زن و مرد از تبعيض جهت داد، ما با مشكلات بزرگي رو به رو بوديم.
وي با اشاره به اينكه اكنون اين پرسش مورد توجه قرار مي گيرد كه اگر خداوند به خشنودي زهرا (س) خشنود مي شود و به خشم او خشمگين مي شد اين پرسش را مطرح كرد كه آيا زهرا خشنود از دنيا رفت؟ آيا زهرا (س) راضي از دنيا رفت و آيا با هر ديدي در اين امر مي توان ترديد كرد كه زهراي اطهر (س) ناخشنود از دنيا رفت و در دنياي امروز تجليلها از زهرا (س) به درستي صورت مي گيرد و در راستاي جلب رضايت خداوند و فاطمه تلاش مي شود، آيا زهرا(س) از آنچه كه امروز در جامعه مي گذرد راضي است و براي راضي كردن وي بايد چه اقداماتي صورت دهيم.
نظر شما