تايخچه تاسيس دانشگاه صنعتي شريف
دكتر سعيد سهراب پور - رئيس دانشگاه صنعتي شريف در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار دانشگاهي مهر با اشاره با تاريخچه تأسيس دانشگاه صنعتي شريف قبل از پيروزي انقلاب اسلامي افزود: طرح توسعه دانشگاه صنعتي شريف در زمان دكتر مجتهدي رياست وقت دانشگاه صنعتي شريف در اصفهان مورد بحث بوده و فضاي فعلي دانشگاه صنعتي اصفهان جهت توسعه دانشگاه صنعتي شريف ايجاد شده بود.
وي ادامه داد: با شروع فعاليت هاي سياسي دانشگاه صنعتي شريف در آن زمان، مسئولين دانشگاه با انتقال به اصفهان مخالفت كردند و پس از آن رژيم سابق، دانشگاه صنعتي شريف را از پذيرش دانشجو به صورت سراسري منع كرد كه اين امر منجر به پذيرش دانشجو به صورت مستقيم توسط دانشگاه انجام شد.
رئيس دانشگاه صنعتي شريف اظهار داشت: پس از مخالفت هاي پي در پي با فعاليت هاي دانشگاه، مقرر شد دانشگاه صنعتي شريف در مكان فعلي خود در تهران باقي بماند و در اصفهان دانشگاهي تحت عنوان صنعتي اصفهان داير شود.
وي اضافه كرد: بدين ترتيب دانشگاه صنعتي شريف با 14 هكتار و دانشگاه صنعتي اصفهان با 2300 هكتار به فعاليت مشغول شدند و طرح توسعه دانشگاه صنعتي شريف به عنوان بهترين دانشگاه صنعتي ايران از سال 1374 مورد بحث بوده است.
اخذ 12 ميليارد تومان بودجه از دولت خاتمي
سهراب پور گفت: در سال 1376 موفق به اخذ 12 ميليارد تومان بودجه از دولت خاتمي شديم و به عنوان طرح ساماندهي دانشگاه مقداري از اراضي شمال دانشگاه خريداري و نزديك به 5 هكتار به زمين هاي دانشگاه افزوده شد.
وي ادامه داد: در زمان دكتر عارف در هيات دولت تصويب شد كه برخي دانشگاه ها مانند دانشگاه صنعتي شريف، دانشگاه صنعتي اميركبير، دانشگاه علامه طباطبايي و دانشگاه علم و صنعت از اعتبارات "فايننس" جهت طرح توسعه استفاده كنند.
دانشگاه شريف در انتظار اجرايي شدن بودجه مصوب دولت هشتم
رئيس دانشگاه صنعتي شريف افزود: اين اعتبار معادل 90 ميليون دلار در زمان دولت قبلي تصويب شده و اكنون دانشگاه در انتظار اجرايي شدن آن است. در صورتي كه بتوان با اين مبلغ 20 هكتار به وسعت دانشگاه افزود، توسعه رشته هاي تحصيلات تكميلي و ساخت دانشكده هاي جديد در اين دانشگاه ميسر مي شود.
وي به زميني در دهكده المپيك كه به دانشگاه صنعتي شريف تعلق دارد اشاره كرد و گفت: البته امكان دارد طرح توسعه دانشگاه صنعتي شريف به مكاني واقع در دهكده المپيك منتقل شود و ساخت و ساز در آنجا آغاز شود.
خاطره خوبي در انتقال دانشگاه ها به حومه نداريم
وي در خصوص انتقال طرح توسعه دانشگاه هاي درون شهر تهران به حومه شهر اظهار داشت: از انتقال دانشگاه ها به حومه شهر خاطره خوبي نداريم هر دانشگاهي كه به حومه شهر منتقل شد با مشكلاتي مواجه شد.
سهراب پور طرح توسعه در حومه شهر را مستلزم ايجاد امكانات كافي براي دانشگاهيان دانست و افزود: در ديگر نقاط دنيا نيز انتقال دانشگاه ها به حومه شهر با فراهم كردن تمامي امكانات براي دانشجويان و اساتيد صورت مي گيرد.
وي با اشاره به دانشگاه هايي كه در سال هاي اخير به حومه شهر انتقال يافته اند گفت: دانشگاه تفرش به خارج از شهر تهران منتقل شد و هنوز از امكانات دانشگاه اميركبير و اساتيد آن استفاده مي كند. اگر چه خوابگاه هاي دانشجويي در آنجا موجود است اما دانشجويان با امكانات كمي در آنجا زندگي مي كنند.
رئيس دانشگاه صنعتي شريف ادامه داد: سابقه انتقال دانشگاه ها به خارج از شهر ناموفق بوده است و استاد و كارمند حاضر نمي شود در دماوند، تفرش يا .. زندگي كند.
نظر شما