به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از منابع اينترنتي، اين همايش با عنوان با عنوان " فلسفه به مثابه تمرين فرهنگي: شهروندي تازه" از سوي كميته فرانسوي تمارين تازه فلسفي كه همايشهاي سالانه اي را در اين عرصه برگزار مي كند، تشكيل خواهد شد.
اين كميته آموزگاران، دانشگاهيان، انجمنها و اعضاي وزارت آموزش فرانسه را براي بحث و گفتگو درباره موضوع همايش در دفتر مركزي يونسكو در پاريس جمع مي كند.
اين همايش به مناسبت روز رسمي "فلسفه" كه از سوي يونسكو مطرح شده برگزار خواهد شد.
برگزار كنندگان همايش "فلسفه به مثابه تمرين فرهنگي" قصد دارند مردم گفتگوي جدي در اين رابطه صورت داده، بر عملي كردن فلسفه در عرصه آموزشي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي تأكيد كنند.
طي اين همايش عناصر و اطلاعاتي كه نشان مي دهد فلسفه يك فعاليت غير ضروري نبوده و يا براي نخبگان و طبقه خاصي از جامعه صورت نگرفته است مورد تأكيد و تأييد قرار مي گيرد.
ظهور بسياري از شيوه ها در سالهاي اخير چون فلسفه با كودكان، كافه هاي فلسفه، كارگاه هاي فلسفه در كتابخانه ها و كتابفروشيها، مشاوره هاي فلسفي و موفقيت فلسفي مجلات در ميان عموم مردم ، همگي مؤيد تجديد حيات اين عرصه است.
كشورهاي خاصي چون بلژيك، نروژ، استراليا و برزيل تاكنون تصميماتي مبني بر معرفي فلسفه در مقطع ابتدايي اتخاذ كرده اند و توسعه آموزش تفكر نقدي يا تفكر اخلاقي در كشورهاي بسياري نشان دهنده چنين آگاهي است.
اما گسترش آموزش فلسفي مستلزم تفكر يا تفكري مجدد درباره فن آموزش و پرورش كودك است. فلسفه در اين ميان به عنوان يك ابزار عملي مي آموزد كه انتقال دانش به كودك كافي نيست و آموزگار بايد تفكر، حس داوري و استعدادهاي دانش آموز را پرورش و توسعه دهد.
همايش "فلسفه به مثابه تمرين فرهنگي" قصد دارد فلسفه را به عنوان يك شيوه تدريس در نظر بگيرد، اين امر حضور عموم را در اين عرصه گسترده تر مي كند و اهميت فلسفه براي كودكان و بسيج كردن شبكه هاي بين المللي از كارشناسان اين عرصه را تبيين مي كند.
چنين تعريفي از فلسفه به صورت طبيعي به التزامات سياسي و به صورت جزئي تر به مفهوم شهروند، دموكراسي و زندگي در جامعه منتهي مي شود. در نتيجه هدف اين همايش همان اهدافي است كه در گزارش مديرعامل يونسكو درباره استراتژي ميان بخشي فلسفه در تاريخ 25 فوريه 2005 مورد تأكيد قرار گرفت .
نظر شما