دكتر غلامرضا اعواني رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ويژگيهاي اين كتابخانه اظهار داشت: اين مجموعه بيست و پنج بخش دارد كه در ميان آن مي توان به بخشهاي هنر، فلسفه علم، تاريخ علم، اديان، عرفان مطالعات سنتي، مطالعات اسلامي، روح معنوي غربي نسخ خطي، مراجع و بسياري از بخشهاي ديگر اشاره كرد. ويژگي خاص اين كتابها تخصصي بودن آن است و با توجه به تخصصي كه دكتر نصر در زمينه كتاب شناسي داشته هر گونه كتابي را وارد كتابخانه خود نمي كرده است. اين كتابخانه دستچين شده و با با تخصص هاي مختلف جمع آوري شده است.
وي تأكيد كرد: برخي از كتابهاي اين مجموعه ناياب محسوب مي شوند كه عموم مردم مي توانند در جهت درك تفكر و فرهنگ سنتي اسلام و ساير اديان از آنها بهره مند شوند .
دكتر اعواني در پاسخ به اين پرسش كه اين كتابخانه چقدر مي تواند به غناي فرهنگي و فلسفي جامعه كمك كند، اظهار داشت: ما تاكنون مجموعه اي اينچنين گلچين شده و تخصصي در اختيار نداشتيم و با توجه به اينكه هنوز 1500 عنوان جلد از اين كتابها نزد دكتر نصر باقي مانده و هر سال نيز تعدادي كتاب به اين مجموعه اضافه خواهد شد، بي ترديد مجموعه اي بي نظير و منصر به فرد را در اختيار داريم كه در غناي فرهنگي و فلسفي كشور نيز بسيار مؤثر خواهد بود .
وي يادآور شد: اين مجموعه در حال گسترش است و شاگردان دكتر نصر نيزمتعهد شده اند كه هر سال در همين عرصه سنت و سنتگرايي تعدادي كتاب به اين كتابخانه اضافه كنند، چرا كه چاپ و انتشار كتابهايي در عرصه سنت گرايي بسيار محدود است. بنابراين مي توان اين كتابخانه را در تمام ابعاد فرهنگ معنوي و سنت كم نظير دانست.
دكتر اعواني با اشاره به تعداد كتابي كه قرار است كه به اين مجموعه اضافه شود، گفت: براي جايگزيني مناسب كتابهايي كه در آينده به مجموعه اضافه مي شود، يك طبقه ديگر به اين كتابخانه اضافه شده و حتي اگر تعداد كتابها گسترش چشمگيري يافت مي توان در سالهاي آينده يك ساختمان را به اين كتابخانه اختصاص داد.
وي تصريح كرد: اين كتابها براي برطرف كردن نيازبه مرجع در ميان اساتيد و دانشجويان در زمينه سنتگرايي بسيار مفيد است چرا كه چنين مجموعه اي بسيار كمياب محسوب مي شود.
رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه با اشاره به كتابهاي خاصي كه در زمينه علوم و دانشهاي سنتي و نظريه پردازي درباره سنتگرايي در اين كتابخانه وجود دارد، گفت: اين عرصه مدتهاست كه سطح وسيعي از توجه غرب را به خود معطوف داشته، اما ورود و ترجمه چنين كتابهايي در ايران كمتر بوده و از آنجا كه دكتر نصر به اين كتابها دسترسي داشتند مي توان اين كتابخانه را بسيار غني دانست.
نظر شما