۱۴ تیر ۱۳۸۵، ۱۷:۱۲

اجلاس رهبران اديان مسكو با صدور بيانيه اي خاتمه يافت

اجلاس رهبران اديان مسكو با صدور بيانيه اي خاتمه يافت

شركت كنندگان در اجلاس رهبران اديان جهان در مسكو كه امروز خاتمه يافت، طي بيانيه نهايي اين اجلاس خواستار در نظر گيري دين به عنوان بنيادي براي صلح و گفتگو ميان تمدنها شدند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از اينترفكس، در پيام اجلاس رهبران اديان جهان در مسكو كه امروز چهارشنبه 14 تيرماه به كار خود پايان داد، آمده است: ما امروز درباره اهميت آزادي ديني در جهان صحبت مي كنيم. افراد و گروه ها بايد از زور، قهر و تحميل آزاد باشند، ضرورت توجه به حقوق اقليتهاي ديني و قومي در جهان امروز بسيار ضروري به نظر مي رسد.

اين بيانيه مي افزايد: رهبران اديان تروريسم و افراط گرايي و همچنين تلاشهايي كه در راستاي توجيه اين اقدامات به نام دين صورت مي گيرد را محكوم مي كنند و نسبت به فعاليت گروه هاي كاذب ديني و جنبشهايي كه اين چالشها را به وجود مي آورد ابراز تأسف كرده و يادآور مي شوند كه اين چالش مي تواند به نحو مؤثري به واسطه آموزش و بنيانهاي اخلاقي مورد اشاره قرار گيرد.

رهبران ديني در اين بيانيه آورده اند: مدارس، رسانه هاي جمعي و موعظه هاي رهبران ديني بايد به دانش معاصر با بهره گيري از سنتهاي ديني اشاره كنند.

شركت كنندگان در اين اجلاس بين اديان خواستار پايان دادن به اهانت نسبت به احساسات ديني، متون، نمادها، نامها و اماكني شدند كه مؤمنان آنها را مقدس مي شمارند.

شركت كنندگان اجلاس مسكو اظهار داشتند كه انسان اشرف مخلوقات خداوند قادر متعال است. از اين رو حقوق بشر، حمايت و احترام به وي در سطح ملي، منطقه اي و بين المللي حائز اهميت است. تجربه ما نشان داده است كه بدون هسته اخلاقي و درك وظايف هيچ كشور و جامعه اي از تنش و سقوط مصون نمي ماند.

در ادامه اين بيانيه آمده است: قانون و نظم اجتماعي بايد در راستاي ايجاد هماهنگي مؤثر، تعهد به آزادي و حقوق و همچنين آگاهي از اصول اخلاقي فعاليت كند كه براي زندگي انسانها در كنار يكديگر سازنده است.

روحانيون و رهبران اديان جهان كه طي سه روز در اجلاس رهبران ديني جهان، چند روز پيش از برگزاري نشست گروه هشت شركت كردند، ضرورت توجه اقتصاد بين المللي به اخلاق و عدالت را مورد تأكيد قرار داده و اظهار داشتند : زندگي كه فقط براي سود مالي و پيشرفت اقتصادي روزگار مي گذراند تهي و بي بركت مي شود. ما از جوامع اقتصادي مي خواهيم نسبت به جامعه مدني مسئول باشند.

شركت كنندگان همچنين مسئوليت در توزيع منابع طبيعي، عدالت در تجارت جهاني، غلبه بر فقر و آسيب پذيران اجتماعي را مورد تأكيد قرار دادند و از تمام ملتها خواستند به زندگي ميانه رو، خوددار و عادلانه بازگردند.

رهبران ديني تصريح كردند كه اگر اقدامات جوامع ديني صرفاً به نفع سياست محدود شود بسيار مخاطره آميز خواهد بود.

شركت كنندگان در اجلاس مسكو ابراز اميدواري كردند كه استمرار گفتگوي بين اديان بنياد برابري را براساس شيوه هاي مسئوليت پذيرانه ايجاد كند.

رهبران اديان همچنين ضرورت شركت در يك گفتگوي نظام مند با سازمان ملل را خواستار شدند.

کد خبر 348962

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha