به گزارش خبرنگار "مهر"، امروز جمعه 16 تيرماه ( 7 ژوئيه 2006) سالروز حملات انفجاري است كه سال گذشته 52 نفر را كشته و 700 نفر را در سيستم حمل و نقل لندن مجروح كرد.
توني بلر، نخست وزير انگلستان نيز امروز به مراسم سكوت 2 دقيقه اي ملحق خواهد شد.
چهار شمع بزرگ در كليساي جامع سنت پل روشن مي شود كه هر كدام به نشانه چهار مكان انفجار بمب ها درست در زماني كه سال گذشته بمبها در لندن منفجر شد، روشن مي شود.
نام قربانيان اين حمله در مراسمي در رگنت پارك خوانده مي شود و از لوح يادبودي در ايستگاه متروي زيرزميني كه سال گذشته سه انفجار را شاهد بود پرده برداري خواهد شد.
اين در شرايطي است كه از يكسال گذشته تاكنون اقليت 8/1 ميليوني مسلمانان احساس مي كنند جامعه آنها به واسطه قوانين ضد تروريسم مورد هدف پليس قرار گرفته است و در ميان رويدادهاي ناگوار مي توان به شليك اشتباهي پليس به دو مرد بيگناه اشاره كرد.
رهبران مسلمان انگلستان از آن زمان تاكنون با همكاري دولت اقدام به تشكيل يك نيروي عملياتي كرده اند كه با پيشنهادات بسياري از سوي ائمه جمعه و واعظان مسلمان روبه رو شد، اما بر اساس اظهارت اخير صديق خان يكي از نمايندگان مسلمان پارلماني انگلستان تاكنون تنها يك پيشنهاد به صورت جامع محقق شده است و دولت انگلستان در زمينه عملي كردن وعده هاي خود به جامعه مسلمان ناكام عمل كرده است.
به دنبال انتظار نظرسنجي كه طي دو روز گذشته انجام شد، رهبران مسلمان بريتانيا يك نيروي اجرايي ملي براي مبارزه با تروريسم و توجيه نادرست اقدامات خشونت آميز تشكيل دادند.
اما در اين ميان بلر طي اظهاراتي كه در نظر مسلمانان به هيچ وجه قابل قبول نيست، گفت: دولت به تنهايي نمي تواند تروريسم را از بين ببرد.
اين در شرايطي است كه وزير كشور سابق انگلستان تأكيد كرد دولت اين كشور در زمينه تحقق اقدامات ابتكاري مد نظر خود بسيار ضعيف عمل كرده است.
اظهارات بلر در پاسخ به صديق خان در مورد عدم تحقق وعده هاي دولتي ايراد شد، نخست وزير انگستان با مخاطب قرار دادن نمايندگان مجلس عوام گفت: مبارزه عليه تروريسم بايد به مسلمانان ميانه رو واگذارشود.
به دنبال اين اظهارات 17 سازمان اسلامي شيعه و سني در بريتانيا بيانيه اي امضاء كرده و طي آن اظهار داشتند كه خشونت هيچ جايگاهي در اعتقادات، تعاليم و آداب اسلامي ندارد. اين بيانيه پيشنهاد برگزاري يك همايش ملي اسلامي براي مبارزه با افراط گرايي را ارائه كرده است.
اين بيانيه تصديق كرده است كه رهبران مسلمان تأكيد دارند مسلمانان تروريسم را نمي پذيرند.
دبيركل شوراي مسلمانان بريتانيا در اين مورد گفت: مسلمانان ميانه رو از زمان حملات 2001 در ايالات متحده گفتگو و صلح را در جوامع خود تبيين كرده و اقدامات شايسته اي در اين عرصه داشته اند .
نظر شما