دكتر "شهريار مشيري" - عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي و نماينده مردم بندرعباس در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر گفت: روساي دانشگاه ها در خيلي از كشورها توسط اعضاي هيأت علمي رسمي آن دانشگاه انتخاب مي شود؛ به اين صورت كه كانديداهاي رياست دانشگاه خود را معرفي مي كنند و اعضاي هيأت علمي رسمي دانشگاه طي شركت در يك انتخابات به تعيين رئيس دانشگاه اقدام مي كنند و وزير علوم به عنوان بالاترين مسئول آموزش عالي با احترام به نظر اعضاي هيأت علمي اقدام به تأييد و صدور حكم براي رئيس انتخابي اعضاي هيأت علمي مي كند.
وي اضافه كرد: در برخي از كشورها نيز 3 كانديدي كه بيشترين راي را آورده باشند براي تعيين رياست دانشگاه به وزير علوم معرفي مي شود و وزير نيز براي يكي از آنها حكم رياست دانشگاه را صادر مي كند و شيوه ديگر ديگر اين است كه هيأت امناي يك دانشگاه به تعيين رئيس دانشگاه بپردازد.
"مشيري" با تأكيد بر لزوم تجديدنظر در خصوص نحوه تعيين روساي دانشگاه ها گفت: در ايران شخص وزير علوم است كه روساي دانشگاه ها را تعيين مي كند و گاه مشاهده شده است كه عضو هيأت علمي يك دانشگاه را به عنوان رئيس دانشگاه ديگر تعيين مي كند. در شيوه فعلي كه روساي دانشگاه ها به طور مستقيم از سوي وزير علوم (در تمام ادوار) انتصاب مي شوند صرفا افرادي در دايره مديران دانشگاه ها قرار مي گيرند كه با وزير علوم و مجموعه معاونين وي آشنايي دارند و با اين شرايط است كه رابطه جاي خود را به شايسته سالاري مي دهد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: " تلاش هايي براي قوت گرفتن بررسي طرح انتخابي شدن روساي دانشگاه ها در صحن علني مجلس در حال انجام است و اميد است كه اگر امكان تصويب طرح انتخابي شدن روساي دانشگاه ها كم است، حداقل انتخاب روساي دانشگاه ها توسط هيأت امناي دانشگاه ها به تصويب برسد."
نظر شما