فريال سلحشور، مجموعه دار و مدير گالري دي، در گفتگو با خبرنگار "مهر" درباره رد طرح اختصاص نيم درصد بودجه عمراني دستگاههاي دولتي به خريد آثار هنري گفت: "گالري دارها و هنرمندان تجسمي از جمله افرادي بوده اند كه همواره با مسئله اكسپو و خريداري آثارهنري به وسيله دستگاههاي دولتي موافق بوده اند. اما وقتي فرهنگ به مثابه چرخ پنجم درشكه به شمار مي رود، ديگر نمي توان درباره مسكوت ماندن قانون نيم درصد حرفي زد."
وي افزود: "من تصور مي كنم هنرمندان با برگزاري اكسپو دوم در سال جاري موافق باشند. البته مشروط به اينكه چنين اكسپويي آبرومندانه و با تضمين برگزار شود و خريد آثار هنري در اين اكسپو منوط به حساب و كتاب مشخصي باشد. در اين راستا اگر موزه هنرهاي معاصر و مركز هنرهاي تجسمي با گالري دارها به جلسات هفتگي و ماهانه بنشينند و مشكلات اين قشر را آسيب شناسي و به انتقادات و پيشنهادات توجه كنند، متوجه مي شوند گالري دارها و هنرمندان نيز فقط مقاصد و نيات فرهنگي دارند."
سلحشور كه چندي پيش همراه همسرش دكتر كازروني مجموعه اي از نقاشي هاي پشت شيشه و چاپ سنگي دوره قاجار را در مركز صبا به نمايش گذاشت، در ادامه خاطرنشان كرد: "گرچه گالري داري در درجه اول به عنوان يك شغل به نظر مي آيد، اما واقعيت اين است كه گالري دار از نظر فرهنگي مسئوليت خطيري بر عهده دارد و بايد براي اعتلا فرهنگ و هنر مملكت همپاي هنرمندان بكوشد."
وي تصريح كرد: "نمي دانم چرا هر وقت قرار است صرفه جويي شود اول از همه از فرهنگ و هنر كم مي گذارند و هميشه اين فرهنگ است كه قرباني مي شود؟ در حالي كه مي توان با فعاليت گسترده علاقمندي مطلوبي نسبت به هنرهاي تجسمي ايجاد كرد. امروز فعالان انجمن هاي تئاتر و سينما با كوشش هاي بجا و شايسته توانسته اند هنرهاي خود را در جهان مطرح سازند، در حالي كه در حيطه هنرهاي تجسمي با وجود داشتن بيش از ده هزار دانشجوي هنر و چند دانشگاه هنر، متولي دلسوزي در اين حوزه وجود ندارد."
مدير گالري دي ادامه داد: "هنرهاي تجسمي ما نيز بايد مثل سينماي ايران در جهان مطرح باشد. بي توجهي دولت حتي هنر ما را از كشورهاي كوچك هم عقب مي اندازد. هنرهاي تجسمي در ايران نتوانسته به اندازه سينما و تئاتر نقش مهمي در فرهنگ مملكت ما ايفا كند. موزه هنرهاي معاصر در يك دوره به گلستاني تبديل شد كه توانست مخاطبان زيادي را بپذيرد. اما متاسفانه راز شكست ما در اين است كه هميشه تنها به پررنگ كردن نقاط ضعف يكديگر مي پردازيم و روي نقاط قوت كار همديگر خط بطلان مي كشيم."
سلحشور در پايان گفت: "ما با گشودن درهاي موزه هنرهاي معاصر به روي هنرمندان و مخاطبان و تعامل با هنرمندان ساير كشورها مي توانيم دايره فعاليت هاي فرهنگي هنري خود را گسترده تر كنيم. ما امروز مي توانيم هنرهاي درخشانمان را به معرض نمايش بگذاريم و هنر خودمان را در جهان ثابت كنيم."
نظر شما