به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، امان الله جوان شاه با اشاره تحقيقات صورت گرفته در موسسه تحقيقات پسته كشور در مورد آفلاتوكسين پسته، گفت: تاكنون تعداد 3 پروژه تحقيقاتي (داراي 20 طرح تحقيقاتي ) و 11 طرح مستقل در ارتباط با آفلاتوكسين پسته در اين موسسه اجرا شده و همچنين تعداد 15 طرح تحقيقاتي ديگر نيز در اين رابطه در حال انجام است .
وي با تاكيد بر اينكه طرح هاي اجرا شده در اين موسسه مرتبط با سالم سازي پسته كشور بوده است ، گفت: آفلاتوكسين يكي از اولويت هاي تحقيقاتي كشور بوده و جايگاه ويژه اي در موسسه تحقيقات پسته به بررسي اين موضوع اختصاص داده شده است .
جوان شاه در مورد عناوين برخي پروژه هاي تحقيقاتي ستاد آفلاتوكسين ، تصريح كرد: تعيين راهكارهاي عملي جهت حذف آفلاتوكسين در پسته هاي صادراتي ايران ، بررسي عوامل موثر در آلودگي پسته به آفلاتوكسين در باغ از عناوين پروژه هاي تحقيقاتي در اين زمينه است .
وي مطالعه وضعيت آلودگي پسته در ترمينال هاي ، فرآوري استان سمنان ، بهينه سازي روش هاي حمل و نقل پسته از باغ به پايانه فرآوري ، ساخت و ارزيابي تريلر حمل پسته تر و بررسي نقش آفلاتوكسين در بي ثباتي بازار پسته ايران را از طرح هاي تحقيقاتي در دست اجراي موسسه تحقيقات پسته كشور دانست .
ستاد آفلاتوكسين در موسسه تحقيقات پسته كشور در راستاي بازديد هيئت اروپايي از استان كرمان و به منظور پيگيري و برنامه ريزي تحقيقات مربوط به اين آفت از آذر ماه سال 77 تشكيل شده است .
به گفته مدير كل امور پسته وزارت جهاد كشاورزي ،هم اكنون ميزان آفلاتوكسين در پسته در ايران پنج پي بي و در اتحاديه اروپا دو پي بي است، بهطوريكه هم اكنون پسته صادراتي به كشورهاي عضو اتحاديه اروپا با آفلاتوكسين كمتر از 2 و 4 پي بي و به كشورهاي غير اروپايي 5 و 15 پي بي فرستاده مي شود .
نظر شما