۱۸ تیر ۱۳۸۵، ۱۳:۱۲

/ شوراي پيگيري مسائل خانه سينما بيانيه داد /

مجمع عمومي خانه سينما 25 تيرماه برگزار مي‌شود

مجمع عمومي خانه سينما 25 تيرماه برگزار مي‌شود

شوراي پيگري مسائل خانه سينما با انتشار بيانيه‌اي ضمن ارائه توضيحات كامل در مورد اتفاقات اخير خانه سينما، زمان برگزاري مجمع عمومي خانه سينما را 25 تيرماه اعلام كرد.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، اين بيانيه در پي بررسي هاي گروه سه نفري مجيد مجيدي، احمدرضا درويش و ناصر شفق در سه هفته اخير تنظيم شده و متن كامل آن به اين شرح است:

"امروز كليد پيشرفت اين كشور به ميزان زيادي دست شماست."

براي درك مفهوم جمله فوق و يادآوري كسي كه آن را بيان كرده است نياز به ورق زدن اوراق تاريخ در گذشته هاي دور نيست. مي توان به تيترهاي روزنامه ها و صفحه رسانه ملي در همين سه هفته پيش رجوع كرد، آن را خواند، پژواكش را شنيد و گوينده اش را به خاطر سپرد. سخني كه خود كليد رمز اين هنر جادويي است و سخنگو و كشتيباني است كه در كسوت يك طلبه و روحاني، الگويي مناسب از نحوه مديريت و تعامل با اهل ذوق، احساس و هنر را با زبان آميخته با محبت و معرفت، ارائه مي دهد. سينما را آئينه تمام نماي حقيقت و تابنده نور به دهليز تاريك جهل مي نامد. جامه هنر متعالي بر اندام او مي پوشاند و بر تعالي آن فرش تحسين و تشويق مي گستراند. انعكاس خورشيد افتخارات ملت را در قالب سينماي ملي آروز مي كند و بر گوارايي نقد مسئولانه تاكيد مي ورزد.

در هياهوي جهان آكنده از ياس و هجوم توفان سهمگين ظلمت بر انسان تشنه حقيقت و در معركه تهديد هنر متعهد به آفت ابتذال، وادادگي و تحجر، در محفلي صميمانه و آكنده از اميد در آئينه كسي نگريستيم كه سخنش فانوس روشنايي  بخش راهي بود به سوي جاده هويت، واقعيت و اميد و منتهي به قله صعود.

ديدار جمعي از سينماگران با مقام معظم رهبري رايحه همدلي و مودت را مابين خانواده سينما پراكند و بار ديگر توجه همگان به اهميت سينماي ملي به عنوان هنر صنعتي مهم در حوزه فرهنگ و تاثير شگرف آن در عرصه هاي داخلي و جهاني جلب گرديد. گرچه سينماي ايران با تكيه بر شخصيتي مستقل و برخوردار از مفاهيم انساني و بومي جايگاه مناسبي را كسب كرده است ولي به سبب كاستي هاي فراوان در نيروي انساني، تاليف، آموزش، مديريت، ‌اقتصاد،‌ تكنولوژي و ... همچون مولودي است كه بر اثر تغذيه به موجودي ناموزون با اندامي نامتناسب تبديل شده است. در اين ميان سينماي ايران اولين شاخه هنري است كه پس از انقلاب اسلامي از تشكيلات صنفي برخوردار شده و خانه سينما به عنوان جامعه اصناف سينمايي كشور سهمي مهم در مشاركت اهالي سينما در تعيين سرنوشت حرفه اي و توسعه سينماي ملي برعهده دارد.

علي رغم جايگاه خانه سينما و نقش انكارناپذير آن در ايجاد همدلي و يكپارچگي بين سينماگران و پيگيري مطالبات مادي، معنوي، امنيت شغلي، آموزش، رفاه و تامين اجتماعي و ... وجود برخي مشكلات در ساز و كارهاي حقوقي و تشكيلاتي، اين چتر دربرگيرنده منافع ملي سينما را پيوسته با چالش هاي فراوان مواجه ساخته كه بروز كشمكش هاي اخير در اين نهاد صنفي نمونه اي از آن چالش هاست. متاسفانه دامنه اختلافات و منازعات اخير در اصناف وابسته به خانه سينما تا بدانجا گسترده شد كه ساحت هيات مديره و مديريت خانه سينما نيز از آسيب آن مصون نماند، تا آنجا كه مجلات داخلي و درون صنفي به آفت چندپارگي و به كارگيري زبان عاري از اصول حرفه اي و اخلاقي آلوده گشت و به عرصه افكار عمومي و وسايل ارتباط جمعي نيز كشيده شد.

در فضاي نامطبوع اين منازعه بي حاصل دو نشانه رخ نمود. از سويي اعضا و آحاد صنفي متشكل در 29 صنف و انجمن سينمايي به تعداد 4500 نفر كه اكثريت آنها به عنوان كارگزار، در حرفه هاي گوناگون فعال هستند نسبت به امنيت شغلي و از دست دادن تشكل هاي مدافع منافع صنفي بيمناك و نگران شدند و از سوي ديگر مخالفان توسعه سينماي ملي و آنان كه منافع مقطعي و شخصي خود را در فضاي آكنده از افتراق جستجو مي كنند با تشبث به روش هاي كينه جويانه و انتشار شب نامه بر طبل اختلاف كوبيدند. در شرايطي كه همگان ادامه اين كشمكش را به زيان سينماي ملي قلمداد مي كردند بنا بر ابتكار معاونت سينمايي، طرفين اختلاف همراه با نمايندگان برخي نهادهاي صنفي، مسئولان سينمايي و برخي نخبگان در تاريخ 19/3/85 با هدف ختم منازعات و اتخاذ تدابير لازم جهت برون رفت از بحران پديدآمده گرد هم آمدند.

كليه حاضران در اين جلسه بر صيانت از كيان خانه سينما تاكيد نمودند و به طور مطلق به پيشنهاد معاونت سينمايي مبني بر انتخاب شورايي متشكل از سه نفر از سينماگران بي طرف در اين منازعه جهت بررسي اساسنامه خانه سينما و برگزاري مجمع عمومي اين نهاد براي انتخابات هيات مديره جديد راي مثبت دادند. در اين بين اكثريت اعضا هيات مديره خانه سينما اعم از افراد مستعفي و غيرمستعفي طي نامه اي خطاب به معاونت سينمايي ضمن تاكيد بر لزوم تشكيل شوراي سه نفري از تدابير مسئولان سينمايي استقبال نمودند. متعاقباً‌ نمايندگان قانوني 22 صنف سينمايي نيز در راستاي بند مصرح در اساسنامه خانه سينما به صورت كتبي برگزاري مجمع عمومي اين نهاد را با هدف حذف كرسي ثابت دائم و انتخاب هيات مديره جديد از شوراي مزبور خواستار شدند.

شوراي سه نفري پس از احراز نمايندگي از سوي نهادهاي صنفي و معاونت سينمايي طي برگزاري جلسات متعدد و مشورت با كارشناسان خبره، ‌اساسنامه خانه سينما و نحوه برگزاري مجمع عمومي اين نهاد را به شرح محورهاي خلاصه شده در ذيل مورد بررسي و اتخاذ تصميم قرار داد:

1- اساسنامه خانه سينما
اساسنامه خانه سينما گرچه به ظاهر در ساختار كلي، يكپارچه و هدفمند است ولي در جزئيات از برخي كلي نگري ها، مسكوت ماندن وظايف و ابهامات برخوردار است. نحوه مديريت و انتخاب هيات مديره به ظاهر قاعده مند ولي در عمل نامتوازن از ديدگاه برخي ناعادلانه است. برخي تشكل ها به لحاظ حرفه اي در راستاي مسائل و موضوعات در نهاد خانه سينما قرار نمي گيرد و تعريف برخي ديگر به لحاظ ماهيتي در تضاد با اصناف ديگر قرار دارد.

با توجه به اهميت تسريع در برگزاري مجمع عمومي خانه سينما و استقرار هيات مديره جديد از يكسو و لزوم برخورداري از زمان كافي براي اصلاح اساسنامه، شوراي سه نفري به مجمع عمومي خانه سينما پيشنهاد مي كند نسبت به تشكيل كميته اي مستقل جهت بررسي و اصلاح اساسنامه خانه سينما اقدام نمايد.

2- مجمع عمومي
مجمع عمومي خانه سينما اصلي ترين ركن اين نهاد محسوب مي شود. برگزاري مجمع عمومي و برخورداري آن از سلامت و وجاهت قانوني و عاري از هرگونه شائبه نزد افكار عمومي مهمترين دغدغه براي شوراي سه نفري بوده است. از نظر اين شورا توجه به موارد پنج گانه ذيل حائز اهميت است.

1- همدلي، همراهي و همكاري كليه اصناف در اجراي مجمع عمومي
2-  معرفي نمايندگان فعال و حساس نسبت به سرنوشت خانه سينما جهت حضور در مجمع عمومي
3- توجه به نحوه برگزاري جلسه مجمع عمومي و مطابقت كامل آن با اساسنامه و آئين نامه اجرايي
4- برخورداري كامل نمايندگان معرفي شده از سوي اصناف از وجاهت قانوني
5- بررسي و تصميم در خصوص اجراي مجمع عمومي خانه سينما بر اساس آئين نامه جديد (كه شامل كرسي ثابت براي دو صنف است) يا بر اساس متن اساسنامه قبلي

شوراي سه نفري با رايزني و تحقيق، توجه به محورهاي مذكور را بر خود فرض دانسته و صلاحيت و وجاهت قانوني نمايندگان اصناف را مد نظر قرار داد. در هيمن راستا حضور نمايندگان اتحاديه تهيه و توزيع كنندگان سينماي ايران در مجمع عمومي خانه سينما مورد توجه و تاكيد قرار گرفت. شوراي سه نفري با پرهيز از هرگونه قضاوت در خصوص جبهه بندي هاي مختلف در صنف مزبور، با مشورت با آحاد صنفي و مسئولان سينمايي به اين نتيجه رسيد كه در صورت اعلام مجمع عمومي اتحاديه تهيه كنندگان توسط شوراي مركزي اتحاديه، نمايندگان صنف مذكور در مجمع خانه سينما از اصالت و وجاهت قانوني برخوردار خواهند بود.

فلذا در جلسه اي كه در تاريخ 10/4/85 به دعوت شوراي سه نفري از شوراي مركزي اتحاديه تهيه كنندگان صورت گرفت، شوراي مركزي اتحاديه پذيرفت كه در تاريخ 8/5/85 نسبت به برگزاري مجمع عمومي اتحاديه تهيه كنندگان با دستور استماع نظرات و پيشنهادات اعضا و اتخاذ تصميم در خصوص پيشنهادهاي ارائه شده اقدام كند.

از نظر شوراي سه نفري اعلام مجمع عمومي اتحاديه تهيه كنندگان از سوي شوراي مركزي اين صنف عملي مطابق با مفاد مصرح در اساسنامه اتحاديه قلمداد مي شود، لذا حضور نمايندگان صنف مزبور در مجمع عمومي خانه سينما، مشروط به برگزاري مجمع عمومي اتحاديه در تاريخ مورد توافق قانوني و داراي وجاهت است.

ـ شواري سه نفري توصيه مي كند شوراي صنفي نمايش و شوراي پروانه ساخت با حضور نمايندگان نهادهاي صنفي برگزار گردد. شوراي سه نفري زمان برگزاري مجمع عمومي خانه سينما را 25/4/85 اعلام مي كند. شوراي سه نفري بنا بر درخواست قانوني اكثريت اصناف مبني بر برگزاري مجمع عمومي خانه سينما و حذف كرسي دائم از اساسنامه، دستور جلسه فوق را بر اساس محورهاي ذيل اعلام مي كند.

الف: حذف كرسي دائم از اساسنامه خانه سينما
ب: تصميم در خصوص برگزاري مجمع عمومي بر اساس اساسنامه جديد يا پيشين
ج: انتخاب هيات مديره خانه سينما و بازرسان
د: انتخاب كميته اي مستقل براي بررسي و ارائه پيشنهاد اصلاح اساسنامه خانه سينما

شوراي سه نفري به منظور اجرايي نمودن نكات فوق الذكر از آقاي احمدرضا درويش درخواست نمود به نمايندگي از شورا نسبت به برگزاري جلسه مجمع عمومي خانه سينما تدابير و اقدامات لازم را اعمال نمايد.

اين شورا ضمن قدرداني از حسن اعتماد اصناف، نخبگان و مسولان سينمايي به اين شورا، همگان را به صيانت از دست آوردهاي سينماي ملي و تلاش در جهت ارتقاء آن دعوت مي نمايد. اعتلاء سينماي ايران آروزي ماست.
کد خبر 350467

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha