حجت الاسلام سيد جواد موسوي هوايي معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اينكه اديان الهي وجوه مشترك بسياري با يكديگر دارند، گفت: بر اساس اين مشتركات ضرورت گفتگوي اديان به چشم مي خورد.
وي اظهار داشت: اگر بشر در زندگي خود آرمانهاي الهي را ترغيب مي كند يا به دنبال صلح، امنيت، رفاه نسبي، بيان آزادانه عقايد و دعوت به سوي حق است، بايد به سمت همگرايي اديان و مذاهب اسلامي پيش رود.
حجت الاسلام سيد جواد موسوي هوايي با اشاره به وجوه مشترك اديان ابراهيمي تصريح كرد: اديان آسماني بر وجود خداوند متعال، وجود جريان نبوت در تاريخ و بر مصاديق انبياء الهي متحد هستند. از سوي ديگر مسئله معاد، زنده شدن پس از مرگ، حساب و كتاب روز جزا از بزرگترين مشتركات اديان الهي به شمار مي رود.
معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي منتظر منجي عالم بودن را از ديگر مشتركات اديان الهي دانست و گفت: اسلام، مسيحيت و يهوديت منتظر منجي معنوي هستند تا آنها را نجات دهد. اگر چه بر اساس تفاوتهايي كه اديان با يكديگر دارند اديان مسيحي منتظر ظهور حضرت مسيح (ع) و مسلمانان نيز منتظر ظهور امام دوازدهم امام زمان (عح) هستند، اما اشتراك در اين مسئله همگرايي بسيار بزرگي است زيرا سه دين بزرگ آسماني نجات بشر را در گرو ظهور منجي كه انسان كامل الهي است و همه را به سوي خدايي شدن هدايت مي كند، مي دانند.
وي در ادامه به دشمنان بشر و اديان الهي اشاره كرد و گفت: وجود دشمنان اديان الهي منجر به دامن زدن به اختلافات قومي و ديني شده و مسير همگرايي، اتحاد، همزيستي مسالمت آميز و صلح اديان را برهم مي زنند. البته سلسله دشمنان بشريت به منافع مادي خود مي انديشند تا بعد ديني، بنابراين در اين شرايط بشر بايد به سوي متحد شدن بر محور اديان الهي پيش رود.
حجت الاسلام موسوي هوايي تأكيد كرد: نه تنها اديان ابراهيمي به منظور همگرايي نياز به گفتگو دارند، بلكه مذاهب اسلامي نيز به منظور گسترش امنيت سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي نياز به همگرايي دارند، براي رسيدن به اين امنيت بايد به مشتركات موجود توجه زيادي شود.
وي مشتركات مذاهب اسلامي را وجود خداوند، قرآن، پيامبر(ص)، احاديث نبوي و حتي اهل بيت را كه فرقه هاي مختلف اسلامي آن را قبول دارند، عنوان كرد.
نظر شما