۲۰ تیر ۱۳۸۵، ۱۲:۰۹

در همايش روز جهاني جمعيت عنوان شد:

رشد جمعيت جوان 3/2 برابر رشد كل جمعيت كشور / ارائه گزارش مرگ و مير مادران هر استان ظرف 48 ساعت

رشد جمعيت جوان 3/2 برابر رشد كل جمعيت كشور / ارائه گزارش مرگ و مير مادران هر استان ظرف 48 ساعت

معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: رشد جمعيت جوان بين سال هاي 75 تا 85 در حدود 68/3 درصد بوده است كه 3/2 برابر نرخ رشد كل جمعيت است ، بنابراين بايد برنامه هاي ميان مدت و بلند مدت براي آن در نظر گرفت.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر سيد مويد علويان امروز در همايش روز جهاني جمعيت در تالار علامه اميني دانشگاه تهران ، افزود: حدود 18 درصد از جمعيت نوجوانان و جوانان را جوانان تشكيل مي دهند كه عمده اين جمعيت نيز در كشورهاي در حال توسعه زندگي مي كنند و اين امر نشان دهنده توجه به مقوله جوانان است.

وي با بيان اينكه جوانان نيروهاي تاثير گذار و مولد در هر زمينه اي نظير توسعه پايدار ، سياست و شكل گيري نظام ها هستند، گفت: بي عدالتي در دسترسي مناسب به امكانات و خدمات بهداشتي در دنيا جوامع مختلف را رنج مي دهد كه اين مسير رشد و تعالي بشر نسيت و بايد براي حل آن چاره اي انديشيد.

علويان گفت: تعاريف درست سلامت در سازمان بين المللي بهداشت جهاني به معني عدم بيماري و عدم معلوليت نيست بلكه به معناي سالم بودن و داشتن رفاه كامل جسمي، رواني و اجتماعي است كه بريا تحقق آن نياز به جامعه توانمند و هدفدار است.

وي افزود: تعداد نوجوانان وجوانان كشور به شدت در حال افزايش است به گونه اي كه آمارهاي سال 83  نشان مي دهد حدود 9/34 درصد كل جمعيت كشور را جمعيت جوان 15 تا 29 سال تشكيل مي دهد كه دو سوم آنان در شهر زندگي مي كنند.

علويان با تاكيد بر انيكه بايد از جوانان در برنامه ريزي ها استفاده كرد، گفت: نيازهاي جوانان نظير نياز به اشتغال فقط با برنامه ريزي هاي كلان رفع مي شود چرا كه در غير اين صورت نمي توان جوان سالمي داشت چون جوان بيكار سالم نخواهد ماند و تنها جوان شاغل مي تواند مولد و تاثير گذار باشد.

وي گفت:  در ماده هاي مختلف قانوني به موضوع حمايت از جوانان توجه شده و تكاليف آن در برنامه سوم توسعه در مورد لزوم ساماندهي مسائل مربوط به جوانان ذكر شده كه اين برنامه ها در برنامه چهارم توسعه نيز آمده كه اين امر نشان دهنده نگاه عميق نظام به جمعيت جوان است.

معاون سلامت وزارت بهداشت تصريح كرد: هم اكنون به لحاظ تئوري در زمينه تدوين برنامه ها براي جوانان مشكلي وجود ندارد اما بايد اين برنامه ها عملي شود.

وي افزود: هم اكنون وزارت بهداشت و دستگاه هاي ذيربط مكلف شده اند كه برنامه هاي مربوط به كاهش عوارض بيماريها، كاهش رفتارهاي پرخطر، كاهش خطرات فردي و اجتماعي اعتياد، پيشگيري از ايدز، كاهش بيماريهاي رواني را اجرا كند.

علويان افزود: در سال گذشته نسبت به برنامه هاي در نظر گرفته شده عقب بوديم اما در سال 85 برخي از اين برنامه ها در حال اجرا بوده و برخي ديگر نيز در مرحله عملياتي شدن قرار دارد.

وي با اشاره به اينكه جمعيت جوان در معرض رفتارهاي پرخطر قرار دارد، گفت: جوانان در عين مولد و مثر بودن مي توانند دردسرساز  هم باشند بنابراين بايد به موضوع هاي مهمي نظير اعتياد توجه بيشتري شود.

علويان گفت: بهبود سلامت مادران و كاهش مرگ و مير آنان به ويژه توجه به سلامت مادران جوان در مناطق محروم كه به علت كمبود امكانات و آگاهي كم بيشتر در معرض بيماريها قرار دارند از جمله مسائل مهمي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي با اشاره به موفقيت كشور در زمينه بهداشت باروري و تنظيم خانواده، گفت: بهبود سلامت مادران و كاهش مرگ و مير با كاهش مرگ و مير كودكان و نوزدان تا حد زيادي به يكديگر مرتبط است چون فرزند مادر بيمار بيشتر در معرض مرگ و مير قرار دارد.

علويان گفت: هم اكنون گزارش مرگ و مير مادران از هر استان كشور ظرف 48 ساعت ارائه مي شود ، در صورتي كه اين فعاليت در گذشته به صورت 3 ماه يكبار گزارش مي شد و اين نشان دهنده حساسيت وزارت بهداشت ، دفتر سلامت و دفتر جمعيت در اين زمينه است.

وي با اشاره به حوادث ترافيكي به عنوان يكي از علل مهم مرگ و مير در كشور، گفت: ارائه خدمات درماني از سطوح اوليه تا در سوطح بالاتر از وظايف وزارت بهداشت است چون سلامت حق مردم از جمله جوانان است چرا كه بيش از يك سوم جمعيت كشور را جوانان تشكيل مي دهند.

معاون سلامت وزارت بهداشت با بيان اينكه جوانان امروز ، والدين فردا هستند و تاثير زيادي بر همسالان خود دارند، گفت: تشكيل هسته هاي آموزش جوانان با هدف ارتقاي سلامت جوانان از اهميت زيادي برخوردار است.

وي گفت: با استفاده از تمامي امكانات دولت و مردمي سازمان هاي جهاني، غير دولتي و نيز در راستاي برنامه چهارم توسعه و توجه بيشتر به نسل جوان مي توان پرچم كشور را به عنوان كشور برتر، قدرتمند و سالم در منطقه بالا برد. 

کد خبر 351364

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha