به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر، آزمون گواهينامه و دانشنامه تخصصي پزشكي در يك زمان و در يك دفترچه با 150 سئوال برگزار خواهد شد. قبولي آزمون گواهينامه تخصصي با توجه به مفاد موضوع يك شصت وچهارمين نشست شوراي آموزش پزشكي و تخصصي محاسبه مي شود.
شرط معرفي دستياران براي شركت در آزمون گواهينامه كسب حداقل 60 درصد نمره ارزيابي درون دانشگاهي است و حداقل نمره قبولي در آزمون گواهينامه در رشته هايي كه تعداد شركت كنندگان نوبت اول كمتر از 50 نفر باشد، 60 درصد ميانگين نمرات 20درصد برتر كه بيشترين نمرات را كسب كرده باشند و در رشته هايي كه تعداد شركت كننده نوبت اول مساوي يا بيشتر از 50 نفر باشد 60 درصد ميانگين نمرات 10 درصد برتر آن رشته به عنوان حداقل نمره قبولي در نظر گرفته ميشود.
حدنصاب قبولي در آزمون كتبي دانشنامه تخصصي 70 درصد نمره ( معادل 105 از 150 نمره) است. هر سؤال در آزمون گواهينامه و دانشنامه تخصصي داراي يك نمره است. در هر رشته هيئت ممتحنه تخصصي طبق نظر كميسيون 7 نفره ناظر بر انتخابات اعضاي هيأت ممتحنه تشكيل مي شود.
شرط معرفي به آزمون گواهينامه و دانشنامه تخصصي
از جمله شرايط معرفي به آزمون گواهينامه و دانشنامه تخصصي مي توان به كسب حداقل 90 نمره از ارزيابي درون بخشي از سوي دستياران اشاره كرد.
دستياران سال آخر براي معرفي به دبيرخانه شوراي آموزش پزشكي و تخصصي جهت شركت در آزمون گواهينامه و دانشنامه تخصصي نيازي به شركت در امتحان كتبي ارتقاء پايان سال دانشگاه ها را ندارند.
جهت معرفي دستياران به آزمون گواهينامه تخصصي بايد حداقل مدت 12 ماه از زمان كسب قبولي در مقطع ماقبل گواهينامه آنها گذشته باشد و دستيار در اين مدت مشغول به طي دوره آموزشي بوده و در بخش مربوطه حضور داشته باشد. مشمولين دو ارتقاء همزمان مقاطع آخر مشمول اين بند نبوده اند.
كليه دستياراني كه در آزمون گواهينامه تخصصي شركت مي كنند، موظف هستند دفاعيه پايان نامه خود را قبل از معرفي به آزمون گواهينامه انجام دهند.
در صورت عدم معرفي جهت شركت در آزمون و يا عدم شركت در آزمون گواهينامه تخصصي (به هر دليل) دستيار مردود گواهينامه، شناخته شده و لازم است بر اساس برنامه آموزشي مدون سال آخر با دريافت كمك هزينه تحصيلي تمديد دوره شود.
دستياراني كه در آزمون گواهينامه تخصصي سه بار مردود شوند، بدون اينكه در آزمون ارتقاء مردود شده باشند، از سيستم آموزش تخصصي باليني پزشكي خارج خواهند شد.
دستياراني كه در دوران دستياري به جز مرحله گواهينامه تخصصي، دو بار مردود شوند، حداكثر مي توانند در دو دوره متوالي و بدون وقفه تحصيلي در آزمون گواهينامه تخصصي شركت كنند.
افرادي كه طبق مصوبات حائز شرايط شركت در آزمون ارتقاء ماقبل آخر و گواهينامه تخصصي در يكسال هستند، با توجه به مصوبات موجود مبني بر اينكه هر دستيار فقط يكبار در طول دستياري مي تواند از دو ارتقاء همزمان استفاده كند، مي توانند مشمول دو آزمون مذكور در يكسال شوند. داشتن مرخصي استحقاقي ذخيره، باعث كاهش طول دوره نخواهد شد.
دانشگاه موظف است ليست واجدين شرايط جهت آزمون گواهينامه و دانشنامه تخصصي را به دبيرخانه شوراي آموزش پزشكي و تخصصي كشور ارائه كند، اين ليست در يك نوبت ارسال شده و غير قابل تغيير است.
آزمون دانشنامه تخصصي به منظور سنجش آگاهي ها و مهارت هاي فارغ التحصيلان رشته هاي تخصصي (شركت كننده هاي اين دوره آزمون گواهينامه تخصصي و دارندگان گواهينامه تخصصي سال هاي قبل) دانشگاه هاي علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني، هر ساله در سطح كشوري و توسط دبيرخانه شوراي آموزش پزشكي و تخصصي در يك نوبت و در دو قسمت كتبي و شفاهي برگزار مي شود.
تعداد دفعات شركت در آزمون دانشنامه تخصصي هيچگونه محدوديتي ندارد
از نظر تعداد دفعات شركت در آزمون دانشنامه تخصصي هيچگونه محدوديتي وجود ندارد. داوطلبان شركت در آزمون دانشنامه تخصصي كه فارغ التحصيل گواهينامه در سال هاي قبل هستند، جهت شركت در آزمون مربوطه در دوره هاي بعد ملزم به ارائه گواهي اشتغال از دانشگاه محل خدمت (طرح و ضريب K) يا گواهي اتمام خدمات مربوطه با تائيد معاونت سلامت هستند.
ثبت نام مشروط دستياراني كه دوره دستياري آنان حداكثر تا آخر آبان ماه سال مربوطه پايان مي يابد، بلامانع خواهد بود.
لازم است دستياراني كه به صورت مشروط در آزمون گواهينامه و دانشنامه تخصصي شركت مي كنند، باقيمانده دوره تحصيلي خود را در مراكز آموزش مربوطه گذرانده و گواهي لازم مبني بر اتمام دوره تحصيلي خود را ارائه كنند.
كليه سؤالات آزمون گواهينامه و دانشنامه تخصصي، براساس منابع تعيين شده توسط هيات ممتحنه رشته هاي مربوطه تهيه مي شود.
حدنصاب نمره قبولي جهت كسب مدرك دانشنامه تخصصي 70 درصد كل نمره آزمون كتبي و 70 درصد كل نمره آزمون شفاهي است.
شرط شركت در آزمون شفاهي دانشنامه تخصصي كسب حداقل 70 درصد كل نمره آزمون كتبي خواهد بود و در صورت مردودي در آزمون شفاهي، اعتبار قبولي آزمون كتبي حداكثر تا پنج سال به قوت خود باقي خواهد بود و در صورت عدم شركت و يا عدم موفقيت در آزمون شفاهي متقاضيان موظف به شركت مجدد در آزمون كتبي دانشنامه تخصصي هستند.
روش OSCE براي آزمون دانشنامه تخصصي شفاهي
قبول شدگان كتبي دانشنامه تخصصي، جهت آزمون دانشنامه تخصصي شفاهي معرفي خواهند شد و اين امتحان صرفاً به روش OSCE برگزار خواهد شد.
رسيدگي به اعتراضات دريافت شده در مورد آزمون كتبي، گواهينامه و دانشنامه تخصصي در موعد مقرر اعلام شده از سوي دبيرخانه آموزش پزشكي و تخصصي كشور، توسط هيات هاي ممتحنه انجام مي گيرد.
در اعلام نتايج آزمون دانشنامه تخصصي شفاهي به مقالات پژوهشي كه در ارتباط با رشته تحصيلي مربوطه توسط دستياران و در طول دوره دستياري در يكي از مجلات معتبر به چاپ رسيده و يا پذيرفته شده باشند، بر طبق دستورالعمل دبيرخانه و با نظر هيئت ممتحنه حداكثر تا 15 نمره به شرط قبولي در آزمون شفاهي تعلق مي گيرد.
تعيين نفرات برتر براساس آزمون كتبي با ضريب 2 و آزمون شفاهي با ضريب يك محاسبه خواهد شد.
نظر شما