۲۱ تیر ۱۳۸۵، ۱۳:۵۸

در گفتگو با مهر

محمد جواد محبت : ادبيات ملي در روزگار ما رنگ و جلاي ديگري گرفته است

محمد جواد محبت : ادبيات ملي در روزگار ما رنگ و جلاي ديگري گرفته است

محمد جواد محبت - شاعر ، گفت : اشعار آييني و ملي در ادبيات ما ديده مي شود و نماينده شاخص ادبيات ملي ما دو اثر شاهنامه و مثنوي معنوي است ، ديگر آثار ، سايه ها و بخش هايي از آنها را دارا هستند .


اين شاعرمعاصر در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : ملي بودن مثنوي معنوي به دليل گره خوردن مليت با آيين و معنويت است ، يعني ما از روزگار هخامنشي ادبياتي را شاهد نيستيم جزچند كتيبه كه آن هم نمي تواند نماينده ادبيات باشد و گزارش و تاريخ كوتاهي بيش نيست ، اما از آغاز قرن چهارم ادبياتمان شروع شده و افرادي مانند اسدي طوسي دقيقي ، فردوسي نماينده ادبي ملي ما هستند.

محمد جواد محبت ياد آورشد : در روزگار مشروطيت و پيش از آن ما ادبيات ملي توام با ادب سياسي داشته ايم يعني به خاطر استقلال و رهايي از حكومت جابر ، مردم را به حفظ مليت خودشان دعوت كردند و حفظ مليت باعث پديد آمدن قانون گذاري و در نتيجه مجلس تشكيل شد و كار حكومت با شركت مردم باعث بر كنار رفتن استبداد شد .

وي تصريح كرد : درروزگار ما ادب ملي رنگ و جلاي ديگري گرفته است ، ايران درزمينه هاي علمي و اقتصادي داراي شكوفايي شد و اين شكوفايي نيز باعث درخشش اين مملكت درساختارجهان شد ، مانند دكتر عبدالكريم سهرابي كه  يك پزشك قصر شيريني است و يكي ازمهم ترين جراحي هاي قلب را دركشورآمريكا انجام داد و اين مسائل باعث شد نام ايران در دنيا مطرح شود .

محبت ادامه داد : همچنين دانشجويان ممتاز ما در زمينه اي ملي با پيشرفته ترين كشورهاي جهان به رقابت مي پردازند و مدالهاي طلا آورده اند و اينها باعث رونق گرفتن ادب ملي است ، چراكه ايرانيان را به سوي آب و خاكشان برگشت مي دهد .

اين شاعر تصريح كرد : ما شعرهاي آييني و همچنين اشعار و سروده هاي ملي نيز داريم  و در اين چند ساله اخير ميزان سروده ها و ترانه هاي ملي چه در زمينه ادبيات محلي و چه درزمينه گويش ادبي بالا رفته است ، مثلا محمد نوري ، خواننده كهني است كه سالها پيش در راديو ارتش مي خواند و هنوزهم با همان اوج و پويايي سرودهاي ملي ما را با شيوايي اجرا مي كند . 

وي اضافه كرد : از اين دست ترانه ها كه باعث افتخار و در واقع پايه گرفتن ادب ملي ماست مي توان به شاعر توانمند تبريزي استاد جواد آذر كه در خارج ازايران در گذشت اشاره كرد كه سروده ها و ترانه هاي محكم او به ترانه هاي مالك الشعرا بهار  پهلو مي زند و در اوايل انقلاب با آهنگسازي لطفي و صداي شجريان به بازار آمد و اين آوازها و ترانه ها هم جزء ادبيات ملي ما هستند و بخش ممتاز و همه گيرآن بيشتر از كتاب است .

محمد جواد محبت در پايان گفتگو با مهرخاطرنشان كرد : در تقويت ادبيات ملي دو نهاد يكي وزارت فرهنگ و ارشاد و ديگري وزارت آموزش و پرورش بايد كوشا باشند ، آموزش و پرورش در هر شهرستاني كانوني به نام كانون شعرا و نويسندگان دارد و اين كانون با شركت معلمان و شاعران و نويسندگان و دانش آموزاني كه ذوق ادبي دارند تشكيل مي شود ، اينان مي توانند ادبيات ملي را پشتيباني كنند ، در اين ميان نقش حمايتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم از ديد كسي پنهان نيست . 

کد خبر 352049

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha