به گزارش خبرگزاري "مهر" در اين نمايشگاه آثار هنرمندان برجسته كشورمان همچون محمد احصايي، فرح اصولي، آيدين آغداشلو، غلامحسين نامي، حسين خسروجردي، مهدي حسيني، حبيب ا... صادقي، كاظم چليپا، پرويز تناولي و ... به نمايش در آمده است. 78 هنرمند برجسته شركت كننده در اين نمايشگاه هركدام از ميان ديگر هنرمندان برجسته كشور انتخاب شده اند. البته اين انتخاب بدين معنا نيست كه تنها افراد معرفي شده، از نگاه معنوي در آفرينش هاي خود برخوردارند.
بنا به اين گزارش آيدين آغداشلو يكي از هنرمندان منتخب نمايشگاه درباره نحوه انتخاب آثار در اين نمايشگاه مي گويد: انتخاب اين مجموعه بر مبناي مسير مكاشفه اي هنرمندان قديم ايراني شكل گرفته است. هنرمنداني كه در طول يك هزار سال نگارگري و خوشنويسي اين راه را رفته اند و آزموده اند. نمونه هاي عرضه شده در اين مجموعه تداوم اين راه و نگاه رادر هنر نقاشي معاصر ايران دنبال مي كند و صورت مدرن و تازه ي تعلقات قديمي را در كار هنرمنداني عرضه مي كند كه اين زمينه ي مانوس و آشنا را برگزيده اند و از اين راه سعي دارند تا اتصال خود را با هنر قدسي تداوم دهند و حاصل را با مخاطبان همدل خود قسمت كنند و چونان شاعر بزرگ شيراز، سعدي، دامن پرگلي را كه از آن گلستان جان بخش هديه آورده اند. هنرمندانه و ماندگار ثبت كنند و باقي بگذارند.
حبيب ا... صادقي ديگر هنرمند حاضر دراين نمايشگاه چنين مي گويد: نقاش و هنرمند اين ديار اگر رنگ فيروزه اي را بر كاغذ ابريشمي سمرقندي و سكوت و ملكوت بي نظير انديشه ي ديدار شيرين را از بلخ و بخارا و حقيقت كشف شهود را در عرصه ي حيات در چرخش و توالي، داير و در رقصي اين چنين در ميانه ي ميدان تجربه مي نمايد، حاصل ان پندار است كه هنرمند عزيز اين ملك با كالبد جسماني خود روحي بلورين، پاكيزه و آسماني را حمل مي كند و سر به آستان او گذارده كه جهاني از ملكوت نور و رنگ را دارد.
در ادامه اين گزارش غلامحسين نامي از ديگر برجستگان هنر نقاشي كشور مي گويد: از افتخارات هنر اصيل و ماندگار ايراني، دور جستن از مظاهر طبيعت و جلوه هاي عيني جهان و روي آوردن به دنياي پر رمز و راز "خيال" است. هنرمند شرقي به ويژه ايراني، در پي كشف ارتباطي معنوي و دروني با جهان بيرون و بيان رمز آلود و شهودي مفاهيم ذهني و پناه جستن به جهان "رويا" است كه درك اين ميراث هنري گرانقدر، به بسياري از نقاشان نوگراي معاصر، امكان داد تا با طرد گرايش هاي طبيعت گرايانه (ناتوراليستي) در جست و جوي زبان بصري نويني كه دنياي غرب نيز آن را از سده ي پيش تجربه كرده است برآيند و برآنند كه از اين رهگذر با ارج نهادن به ارزشهاي هنري اصيل ايراني، بتوانند با دركي آگانه از هويت ملي و فرهنگي خويش، جايگاه واقعي هنر امروز ايران را در عرصه هنر معاصر جهان بدست آورند.
لازم به ذكر است نمايشگاه نگاه معنوي موضوعي و در برگيرنده ي آثار متنوع هنرمندان معاصر ايران كه از تاريخ 23 مهر ماه سال جاري در موزه هنرهاي معاصر تهران داير شده تا اواخر آبان ماه سال جاري ادامه خواهد داشت.
نظر شما