۲۴ تیر ۱۳۸۵، ۱۲:۵۰

شوراي روابط خارجي آمريكا:

كاخ سفيد نگران ائتلاف چين و روسيه و مانع تراشي آنها در برابر منافع آمريكا در خاورميانه است

كاخ سفيد نگران ائتلاف چين و روسيه و مانع تراشي آنها در برابر منافع آمريكا در خاورميانه است

برخي كارشناسان با اذعان به اين امر كه واشنگتن نگران ائتلاف چين و روسيه و ممانعت آنها در رسيدن آمريكا به منافع خود در خاورميانه است، مي گويند: نشست گروه جي هشت فرصت خوبي است تا آمريكا برخي موانع و تيرگيها را در روابط خود با روسيه از بين ببرد.

به گزارش خبرگزاري مهر، شوراي روابط خارجي آمريكا درتحليلي كه بر سايت اينترنتي خود منتشر كرده، نوشت : نه فروپاشي اتحاد جماهير شوروي و نه رژيم سرمايه گذاري چين، كاملا اين نگراني را مبني بر اينكه همكاري چين و روسيه منافع آمريكا و اروپا را در منطقه وسيع اوراسيا به مخاطره مي اندازد، از بين نبرده است.

" ايان برمر" Ian Bremmer  نويسنده اين تحليل خاطر نشان مي كند : برخي مقامهاي غربي درحال حاضر نگران هستند كه چنين همكاري در نهايت به بارمي نشيند. واشنگتن نگران است كه ائتلاف چين و روسيه، موانعي را بر سر اهداف استراتژيك آمريكا به ويژه در آسيا وخاورميانه ايجاد كند. تلاشها براي خنثي كردن تمايلات هسته اي ايران و تلاشهاي ضد تروريستي در آسياي ميانه از جمله اين اولويتها است. 

در ادامه اين تحليل آمده است : مقامهاي اروپايي نگران هستند كه در دراز مدت ممكن است چين مقادير رو به افزايش انرژي روسيه را كه كشورهاي اروپايي تا حد زيادي به آن وابسته هستند، جذب كند و اينكه روسيه سعي كند تا اوكراين و بلاروس را به عنوان سپرهايي عليه نفوذ اروپايي احيا كند.

نويسنده تصريح مي كند : مقامهاي غربي  به دوستي چين و روسيه و معاهده همكاري آنها در سال 2001 اعتنايي نكردند و روسيه وچين در مخالفت خود با جنگ عراق در سال 2003 تنها بودند، اما اعمال فشار اين دو در سازمان همكاري شانگهاي براي بيرون كردن نظاميان آمريكايي از ازبكستان در سال 2005 با واكنش روبرو شد. يك ماه بعد يك سري مانورهاي نظامي مشترك و بي سابقه چين و روسيه با مشاركت 10 هزار نظامي سطح هوشياري و زنگ خطر را بالا برد. 

برمر به مخالفت هماهنگ شده آنها در برابر اعمال تحريمهاي سخت عليه برنامه هسته اي ايران اشاره و خاطر نشان مي كند : اين امر نگرانيها را درمورد اين مسئله كه ممكن است آنها منابع ديپلماتيك خود را براي خنثي كردن اهداف غرب متحد كرده باشند، افزايش داد.

نويسنده ادامه مي دهد : بسياري دركرملين مي گويند مسكو از همراهي با واشنگتن چيزي عايدش نشده است. به همين علت است كه چرا مقامهاي كرملين به شكايتهاي آمريكا درمورد فروش سلاحهاي 120 ميليون دلاري به ونزوئلا وهمچنين مخالفت مسكو با اعمال تحريم عليه ايران بي اعتنايي كردند.

دربخش پاياني اين تحليل آمده است : در ديدار گروه جي هشت در سنت پترزبورگ رهبران غربي فرصتي دارند تا برخي تيرگي ها را در روابط ميان روسيه و آمريكا و اتحاديه اروپا از بين ببرند.هرگونه تاكيد بر منافع مشترك مي تواند برخي موانع را بردارد. ، اما اگرهمتايان پوتين در نشست گروه هشت هيچ پيشنهاد محسوسي را به وي ارائه ندهند، مسكو ممكن است به طرف ديگران گرايش پيدا كند، به ويژه طرفهايي كه همچون دوستان و شركاي جديد در پكن سودمندتر باشند.

کد خبر 353017

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha