پيرنياكان در گفت و گو با خبرنگار موسيقي مهر با بيان اين مطلب گفت : مادامي كه سوالات كنكور سراسري هنر به صورت عمومي و بدون توجه به نحوه تحصيل هنرستاني ها برگزار شود، هنرجويان براي ورود به دانشگاه با مشكل مواجه خواهند بود.
او كه پيش از اين به نمايندگي از اساتيد موسيقي دانشكده هنرهاي زيبا اين مساله را در جلسه وزارت علوم نيز مطرح كرده بود، ادامه داد : وزارت علوم بايد با سود جستن از مشورت خبرگان و اساتيد موسيقي كشور ، برخي از دروس آزمون ورودي دانشگاه ها را براي هنرجويان هنرستان ها حذف كند.
اين نوازنده در پاسخ به اين سوال كه" آيا ممتحنين آزمون عملي براي محك زدن ميزان توانايي داوطلبين دانشگاه موسيقي به فرصت بيشتري احتياج دارند؟"، گفت : اين حرف چندان علمي نيست چرا كه استاد ممتحن از آن ميزان تجربه بهره مند است كه با ديدن نحوه ساز دست گرفتن هنرجو دريابد كه او تا چه اندازه بر كار خود وقوف و مهارت دارد و با يكي دو سوال مي تواند متوجه محفوظات موسيقايي هنرجو بشود.
پيرنياكان همچنين با تاييد اين نكته كه دانش آموزان رشته رياضي راحت ترفارغ التحصيلان هنرستان ها وارد دانشگاه و رشته موسيقي مي شوند، گفت : اين را قبول دارم كه دانستن رشته هايي همچون رياضيات يا فيزيك و شيمي ضرورتي براي يك هنرجوي موسيقي ندارد ولي نبايد غافل بود كه هنرمند لازم است ادبيات و زبان خارجي را در اندازه هاي بالا بداند و به قول معروف سرش در حساب وكتاب باشد.
اين هنرمند در واكنش به اين گفته كه منظوراز طرح چنين سوالي توجه به دروسي است كه يك علاقه مند به موسيقي كمتر فرصت پرداختن به آن را داشته اما براي ورود به دانشگاه بايد آن ها را در اندازه كسي كه در رشته اي همچون رياضيات تحصيل كرده بداند، اظهار داشت : دروسي كه شما مي گوييد ، در آزمون نظري ضريب بالايي ندارند و ميزان، دانش موسيقي داوطلب است. با اين حال معتقدم كه سازمان سنجش براي رعايت عدالت بايد كنكور هنرستاني ها را جداگانه برگزار كند.روشي كه قبلا نيز معمول و رايج بود.
دبير و سخنگوي هيات مديره خانه موسيقي در پايان يادآوري كرد : نبايد از ياد برد كه دانشگاه زمينه اي است براي آشنايي با مباني موسيقي و چه بسا علاقه مندي كه بيرون از دانشگاه تحصيل مي كند هم بتواند به درجات بالا دست پيدا كند.
نظر شما