به گزارش خبر نگار اقتصادي مهر، محمد صمدزاده در جمع خبرنگاران در مورد سياست ها و برنامه هاي معاونت آب و خاك در سال جاري افزود: برنامه هاي معاونت آب و خاك در سال جاري در راستاي تكاليف دولتي اجرايي مي شود به طوريكه عمده برنامه هاي اين بخش در قالب بهينه سازي مصرف آب كشاورزي با اجراي روش هاي آبياري تحت فشار، باراني و قطره اي ، تجهيز و نوسازي اراضي پاياب مخزني و اجراي شبكه هاي فرعي سه و چهار آبرساني به مزارع است .
به گفته وي، بحث پروژه هاي كوچك تامين آب و احياء و مرمت قنوات نيز از برنامه هاي ديگربخش آب و خاك وزارت جهاد كشاورزي در سال 85 است .
صمدزاده با اشاره به متناسب نبودن بودجه اختصاص داده شده به بخش آب و خاك با اجراي پروژه هاي برنامه ريزي شده، افزود: طبعا براي رسيدن به اهداف تعيين شده براي بخش آب و خاك نياز به اختصاص بودجه كافي داريم و با توجه به متناسب نبودن بودجه تخصيص داده شده با برنامه هاي بخش لذا منتظر متمم بودجه هستيم .
وي در مورد اثرات كاهش بودجه و اعتبارات در اجرايي شدن برنامه هاي بخش آب و خاك وزارت جهاد كشاورزي، گفت: با بودجه تخصيص يافته قطعا برنامه هاي تنظيم شده در آئين نامه اجرايي خواهد شد اما با اهداف قانون برنامه چها رم (پوشش دو ميليون هكتاراز اراضي) فاصله خواهيم داشت .
صمدزاده با اشاره به اينكه هم اكنون در زمينه سفره هاي آب زير زميني بيش از 6 ميليارد متر مكعب با كاهش مخزن مواجه هستيم ، گفت: اجراي برخي اقدامات در اين بخش مربوط به وزارت نيرو است و بخشي نيز درحيطه آبخيزداري و بهينه سازي مصرف آب و استفاده از روش هاي ابياري براي صرفه جويي در مصرف آب است .
معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزي بحث مربوط به چاه هاي غير مجاز را نيز يكي ديگر از مباحث مورد بررسي وزارت نيرو دانست .
وي با اشاره به اينكه عمده بحث بيابان زايي مربوط به بخش آب و آبياري در كشاورزي نمي شود ، تاكيد كرد: بيابان زايي بحث خاص خودش را دارد كه مربوط به حوزه كاري اين معاونت نمي شود ، البته اگر مصرف در هر بخش درست نباشد و يا در برخي زمين هايي شور قليايي توجهي به اصلاح كيفيت خاك و آب نداشته باشيم اين پديده ايجاد خواهد شد .
صمدزاده در مورد مهار آب هاي سرازير در سطح كشور گفت: مسئولان مملكتي در مقطع زماني خاص و با توجه به سرازير شدن و از دسترس خارج شدن آب ها تشخيص دادند كه بخش قابل توجهي از بودجه اختصاص داده شده به بخش صرف مهار آب ها شود كه در زمان خودش كار مناسبي بود .
وي احداث شبكه هاي اصلي را نيز يكي ديگر از فعاليت هاي اين بخش اعلام كرد و افزود: همزمان با اختصاص اعتبارات براي بحث ذخيره سازي آب در كشور براي احداث شد و شبكه هاي اصلي نيز بودجه لازم تخصيص داده شده به طوريكه هم اكنون 6/1 ميليون هكتار تحت پوشش شبكه هاي اصلي قرار دارند .
صمدزاده با اشاره به فاصله موجود ميان اراضي پاياب سدها و شبكه هاي اصلي و فرعي ، گفت: از اين ميزان اراضي پاياب سدها بيش از 600 هزار هكتار شبكه فرعي ا، 560 تا 570 هزار هكتار آبياري تحت فشار و 470 هزار تجهيز و نوسازي اراضي احداث شده است
وي تاكيد كرد: با توجه متناسب بودن ميزان اعتبارات تخصيص داده شده براي تمامي قسمت ها موجب شده كه هم اكنون مقداري از نحوه آبياري در اراضي پايين دست ها متناسب نباشد كه سعي در كاهش فاصله ها داريم .
به گفته صمدزاده، براساس تصميمات شوراي اقتصاد مجوز فاينانس سه ميليارد دلار براي اجراي شبكه هاي اصلي و فرعي براي كاهش فاصله ميان بخش هاي آب و خاك كشور صادر شده است . وي تاكيد كرد: هم اكنون اجراي اقدامات وبرنامه ريزي براي تمامي بخش ها متناسب با هم در نظر گرفته خواهد شد و طبعا اين روند به دليل تخصيص اعتبارات رو به بهبود است .
معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزي در مورد آفت آب هاي زير زميني ، افزود: افت آب هاي زير زميني در تمامي مناطق كشور و دشت ها يكسان نيست و دشت ها براساس ميزان افت آب و مقدار ارتفاع به بخش هاي غير مجاز ، ممنوعه ، بحراني و فوق بحراني تقسيم شده اند .
صمدزاده با اشاره به اينكه دليل ارائه عددهاي متفاوت در مورد راندمان آبياري و ضريب بهربرداري از آب ها نمي توان رقم صحيحي را در اين مورد اعلام كرد، گفت: هم اكنون ضريب بهره برداري حدود هفت تا هشت دهم كيلوگرم به ازاء هر متر مكعب آب و راندمان آبياري نيز از 40 درصد به بالا عنوان شده است .
نظر شما