به گزارش خبرگزاري "مهر"، هشتمين جشنواره سينماي آسيا با نام Osians-Cinefan روز اول مردادماه در دهلي نو افتتاح مي شود و شاهد حضور 300 كارگردان، خبرنگار و عوامل فيلمسازي است. اين رويداد هنري در شرايطي فعاليت خود را آغاز مي كند كه هند ناگوارترين حملات تروريستي را در روزهاي اخير پشت سر گذاشته است.
هندوهاي اين كشور انگشت اتهام را به سوي مسلمانان نشانه رفته اند و معتقدند مسلمان افراطي در ادامه خصومت پاكستان و هند بر سر كشمير دست به چنين اقدامي زده اند. هر دو كشور كه در زمره رقباي سرسخت به شمار مي روند اعتقاد دارند كه كشمير از آن آنهاست. با وجود رويدادهاي اخير گرايش به اين جشنواره كه شاهد نمايش فيلم هاي عربي است، بيش از سال هاي گذشته است.
بخش سينماي عرب سه سال پيش به اين رويداد هنري پيوست و هر سال بر ميزان محبوبيت آن افزوده مي شود. از جمله فيلم هايي كه امسال در اين بخش به نمايش درمي آيند مي توان به "امروز و فردا" اشاره كرد كه نخستين فيلم بلند عربستان سعودي است. اين اثر كه توسط ايزيدور مسلم، كارگردان فلسطيني مقيم تورنتو، ساخته شده در افتتاحيه جشنواره به نمايش درمي آيد.
Osians-Cinefan با وجودي كه از ساير جشنواره هاي آسيايي همچون بوسان كوچكتر است، به منزله رويدادي مهم در سينماي مستقل هند به شمار مي رود. صنعت فيلمسازي هندوستان باليوود نام دارد و در مومبئي واقع شده است. اين صنعت يكي از شناسه هاي هند به شمار مي رود. با اين وجود اين كشور سابقه اي طولاني در ساخت فيلم هاي غيرتجاري توسط تهيه كنندگان مستقل دارد.
فيلم هاي "روياها" ساخته محمد الدراجي كارگردان عراقي و "اگر" به كارگرداني ناصرالدين شاه چهره مطرح سينماي هند از ديگر آثاري هستند كه در اين جشنواره به نمايش درمي آيند. ناصرالدين شاه كه شهرتش را وام دار نقش آفريني در فيلم هاي سينمايي و توليد آنهاست فيلم "اگر" را به عنوان نخستين تجربه اش در زمينه كارگرداني ارائه داد.
جشنواره فيلمي كه اين هفته در پايتخت هندوستان برگزار ميشود، نگاهي به تغييرات سريع اجتماعي و سياسي آسيا دارد و چشماندازي تازه از جهان اسلام ارائه مي دهد.
کد خبر 354834
نظر شما