به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی شامگاه یکشنبه در مراسم گرامیداشت روز پرستار که از سوی دانشگاه علوم پزشکی قم در سالن همایش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد در سخنانی، با اشاره به وضعیت بهداشت و درمان در سطح کلان کشور، اظهار داشت: در سطح کلان وضعیت بهداشت و درمان کشور مطلوب نبود و در چهار سال گذشته وضعیت آشفتهای در زمینه دارو و درمان وجود داشت و تلاشهای بسیاری برای سامان دادن این وضعیت صورت گرفت.
وی عنوان کرد: باید منابع زیادی برای ساماندهی حوزه بهداشت و درمان، خارج از عرف بودجههای وزارتخانهای برای این بخش در نظر گرفته میشد که درصدی از یارانهها و بخشی از مالیات بر ارزش افزوده که مجموع آنها بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان شد به این بخش اختصاص یافت و این کار در مجلس صورت گرفت و وزیر بهداشت و درمان هم در این راستا تلاش بسیاری کرد.
رئیس قوه مقننه، افزود: البته بخشهای دیگر کشور هم ناراضی بودند که چرا توجهی که به حوزه درمان و بهداشت شده به سایر بخشها نشده است.
لاریجانی، اضافه کرد: وزیر بهداشت و درمان در این دوره شرایط جدیدی برای پزشکان و پرستاران به وجود آورد که به دنبال آن حقوق این قشر تغییراتی پیدا کرد و به نظر من عملکرد دکتر هاشمی خوب بود و وزیر بهداشت نمره خوبی دارد و کار بخش سلامت را در دولت و مجلس بهخوبی پیگیری کرد.
وی بیان داشت: معتقدم برای بخش بهداشت و سلامت باید سرمایهگذاریهای بیشتری صورت گیرد و به خصوص جنبههای پیشگیری را باید با جدیت بیشتری پیگیری کرد.
کاهش درآمدهای کشور مشکلاتی ایجاد کرد
وی با اشاره به کاهش درآمدهای کشور در سالهای اخیر، عنوان کرد: کمبود درآمدی در کشور، بخشهای مختلف از جمله پرستاران و برخی از اصناف دیگر را با مشکلاتی مواجه کرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به کاهش قیمت نفت در سالهای اخیر افزود: امروز با سرانجام رسیدن موضوع هستهای امید است در آینده شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد و درآمدها سامان یافتهتر شود.
وی تأکید کرد: در بودجه سال آینده و در برنامه ششم توسعه، بخش سلامت مورد توجه جدی خواهد بود.
لاریجانی، با اشاره به پرداخت حقوق پرستاران با تأخیر چندماهه، افزود: اینکه طلبهای پرستاران وصول نمیشود اشکال مهمی است که این مشکل از زمان وزرای بهداشت و درمان قبل هم مطرح بود.
وی اضافه کرد: وقتی بخشی از درآمدهایی که باید از سازمانهای دیگر تأمین نشود به موقع جذب نمیشود؛ ظلمی به بدنه وزارت بهداشت از جمله پزشکان و پرستاران خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بعد از بحثهای زیاد سیاست کلی بخش بهداشت و درمان در مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشته شد که مدیریت این بخش به وزارت بهداشت داده شد که دولت باید این سیاست را اجرایی و سازوکار آن را فراهم کند.
معنا ندارد که پرستاران پنج ماه با تأخیر حقوق دریافت کنند
وی عنوان کرد: سازمان تأمین اجتماعی قول داد تا وجوه وزارت بهداشت و درمان را به موقع پرداخت کند و این معنا ندارد که پرستاران پنج ماه با تأخیر حقوق خود را دریافت کنند و من این مشکل را پیگیری خواهم کرد و این نابسامانی باید برطرف شود.
لاریجانی، با اشاره به شرایط بهداشت و درمان در شهر مقدس قم ابراز داشت: حوزه بهداشت و درمان استان قم در مجموع از متوسط شرایط کشور عقبتر بود و این امر ناشی از بیتوجهیهایی بود که به قم شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در سالهای اخیر برای حل مشکلات بیمارستان شهید بهشتی و بیمارستانهایی که مشکل داشتند جلسات خوبی با خیرین و مسئولان وزارت بهداشت برگزار شد و تلاش شد تا از امکانات محدود کشور برای افزایش سهم قم کمک گرفته شود.
وی با اشاره به احداث بیمارستان هزار تختخوابی در قم بیان داشت: ساخت این بیمارستان کار سنجیدهای بود و از بانک پاسارگارد تشکر میکنیم که در این زمینه سرمایهگذاری خوبی کرد و مشاورین خوبی گرفتند و امروز طرح اولیه کار آماده و کلنگ آن بر زمین خورده و امید است تا سه سال آینده ساخت این بیمارستان به اتمام رسد.
لاریجانی، در پایان با اشاره به مطلب رئیس نظام پرستاری استان قم که گفت در مقابل مجلس تجمع کردند برای مطرح کردن مشکلاتشان، افزود: من در مجلس اطلاعی از حضور پرستاران نیافتم و ما مشکلی برای ملاقات نداریم و تلاش میکنیم که مشکلات پرستاران مرتفع شود.
نظر شما