۲۶ بهمن ۱۳۹۴، ۱۰:۲۹

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان تشریح کرد:

ماجرای اخراج پرستاران شرکتی/کرمان با کمبود پرستار مواجه است

ماجرای اخراج پرستاران شرکتی/کرمان با کمبود پرستار مواجه است

کرمان – مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان علت اخراج ۹۳ پرستار شرکتی را تشریح کرد و گفت: اکثر این افراد هم اکنون در بیمارستان های خصوصی مشغول به کار هستند.

محمد رحمتیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تلاش تیم درمانی استان کرمان برای کنترل بیماری آنفلوآنزای h۱n۱ اظهار کرد: پرستاران در این زمینه بسیار فداکاری کردند به گونه ای که بسیاری از پرستاران در برخورد با این بیماری دچار مشکل شدند.

وی گفت: بیش از ۵۰ نفر از پرستاران کرمانی مبتلا به آنفلوآنزای h۱n۱ شدند و شش نفر از آنها به در  تهران مورد درمان قرار گرفتند.

ضریب شاخص پرستار به تخت در کرمان ۱.۶ است

وی با اشاره به اینکه کمبود نیروی پرستاری در کرمان تا حد متوسط رو به بالا نسبت به گذشته بهتر شده است، گفت: ضریب نیروی پرستار به تخت در جهان ۲.۲، کشور ۱.۲ تا ۱.۳ و در کرمان ۱.۶ است.

رحمتیان مشکل اصلی در حوزه پرستاری را کمبود نیروهای با تجربه دانست و افزود: فعلا دستورالعملی در خصوص جذب نیرو صادر نشده است.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان آخرین پرداخت کارانه پرستاران در اکثر بیمارستان های کرمان را شهریور ماه ذکر و تصریح کرد: حقوق ها نیز به موقع پرداخت شده است.

وی پرداخت معوقات پرستاری را یکی از دغدغه های وزیر بهداشت دانست و عنوان کرد: در زمینه پرداخت کارانه عقب هسیتم اما تلاش می کنیم تا پایان این مشکل را رفع کنیم.

حضور بیش از ۵۰۰۰ پرستار در کرمان

رحمتیان گفت: دو هزار و ۵۰۰ نفر کادر پرستاری ۱۰ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان است.

وی مجموع پرستاران استان کرمان را بالای پنج هزار نفر دانست و افزود: شیفت های کاری پرستاران فشرده بوده و به این صورت است که شیفت بالای ۱۲ ساعت براساس قانون ارتقاء بهره وری ممنوع است.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: هر پرستار بعد از هر شیفت کاری ۱۲ ساعته باید یک شیفت استراحت کرده و و سپس کار خود را از سر گیرد که این امر موجب فشرده شدن شیفت های پرستاری و سختی کار آنها شده است.

وجود یک پرستار به ازاء ۱۰ بیمار

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر هر پرستار به ۱۰ بیمار خدمت رسانی می کند، عنوان کرد: کمبود نیرو باعث شده است که حجم کار پرستاران بسیار زیاد باشد.

رحمتیان با بیان اینکه تمام تلاش خود را برای دیده شدن زحمات پرستاران به کار گرفته ایم، گفت: پرداخت ها در حال حاضر به دو صورت نظام نوین بیمارستانی و نرم افزار قاصدک که از سوی وزارت بهداشت طراحی و نصب شده است.

وی گفت: دیده نشدن خدمات پرستاران از یک جهت و عقب افتادن پرداختی ها از سوی دیگر باعث بروز مشکلات معیشتی برای پرستاران شده است.

رحمتیان ادامه داد: امسال برای همدلی و همراهی بیشتر با سازمان نظام پرستاری جشن روز پرستار با همکاری هیئت مدیره سازمان پرستاری برگزار خواهد شد.

چرایی اخراج پرستاران شرکتی

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص اخراج پرستارن شرکتی گفت: در پایان شهریور ماه قراداد با پرستاران شرکتی تمام شد با این حال قرداد با این افراد را به مدت دو ماه تا آبان ماه تمدید کردیم.

وی ادامه داد: اما در ادامه با ۱۳۰ نفر از پرستاران طرحی که به صورت اینترنتی ثبت نام کرده بودند و منتظر جذب در بیمارستان ها بودند؛ مواجه شدیم.

رحمتیان تعداد پرستاران شرکتی را حدود ۹۳ نفر دانست و افزود: این افراد که از طریق آزمون وارد سیستم شدند علیرغم میل باطنی مسئولین مجبور به تسفیه حساب با پرستاران شرکتی شدیم.

وی اعتبارات و منابع مالی را در اخذ این تصمیم دخیل دانست و گفت: شش دانشکده پرستاری در سطح استان وجود دارد که حجم زیادی از پرستاران وارد بازار کار شد و مجبور بکارگیری این افراد شد.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: بیشترین مشکل در این خصوص مربوط به شهرستان هاست چرا که در شهر کرمان اکثر پرستاران شرکتی در بیمارستان های خصوصی مشغول به کار شده اند.

وی ادامه داد: در شهرستان ها به دلیل نبود بیمارستان خصوصی و فراهم نبود بازار کار مشکلاتی برای این افراد به وجود آمده است که از آنها دعوت شده برای کار به کرمان یا شهرهای اطراف مانند بم و رفسنجان بیایند.

رحمتیان همچنین با اشاره به حضور پرشکوه جامعه پرستاری در راهپیمایی ۲۲ بهمن گفت: امیدواریم پرستاران در هفتم اسفندماه نیز با همدلی و همزبانی حماسه ای دیگر در پای صندوق رای رقم بزنند.

کد خبر 3557236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha