حجت الاسلام علي محبي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه مهر دركرج گفت: مساجد ما بايد تلفيقي از معماريهاي سنتي و كلاسيك داشته باشند زيرا هر دو مورد براي جامعه امروز ما مورد نياز هستند.
وي افزود: منظور از سنتي بودن يعني همان معماريهاي قديم ، استفاده از سبك و سياق معنوي ، نشان دادن نماد ديني و حفظ ارزشهاي معنوي و مراد از كلاسيك بودن هم همان زيباييهاي و تزئينات ظاهري است كه با توجه به معنويت به چشم مي خورد.
محبي خاطر نشان كرد: در معماريهاي سنتي به كيفيت و بناي مساجد و ساختمان آن توجه ويژه اي مي شود و معماري سنتي يكي از عوامل جذب و جلب مشاركت هاي عمومي به شمار مي رود.
وي ادامه داد: از سوي ديگر معماري سنتي جذابيتهاي ديني خاص خود را دارد و مي تواند در جذب مسلمانان به اين مكان معنوي تاثير قابل توجهي داشته باشد.
محبي تصريح كرد: متاسفانه ساخت مسجد هم اكنون در كشور ما متولي خاصي ندارد و اغلب مساجد با نظارت مردم و از طريق مشاركت خيرين ساخته مي شود به همين دليل به معماري آن توجه چنداني صورت نمي گيرد.
وي يادآور شد:مردمي كه متولي امر خير هستند بايد به فكر فرهنگ ديني و مذهبي خود نيز باشند و در خصوص حفظ نمادهاي ديني خود تلاش نمايند.
محبي با اظهار نگراني از دوري مردم از مساجد گفت: شايد يكي از دلايل دوري مردم از مساجد فراموشي معماري سنتي و فضاي معنوي مساجد باشد.
وي عنوان داشت: در زمان پيامبر (ص) اصل ساخت مساجد برمبناي سادگي بود و تشريفات و تزئينات ظاهري در مساجد ديده نمي شد به همين سبب مساجد از رونق و جذب بيشتري برخوردار بود.
علي محبي بيان داشت: اگر در بناي مساجد تغيير و تحول ايجاد و از معماري هاي اسلامي و سنتي بهره گيري شود شاهد جذب بيشتر مردم به مسجد خواهيم بود و در اين راستا مي توانيم با كاشيكارهايي جديدتر با بهرگيري از نوشتن و حك كردن آيات قرآني و احاديث مربوط به مسجد و رواياتي در اين زمينه كيفيت ظاهري مساجد را افزايش دهيم.
وي در پايان تصريح كرد: توجه به معماري مساجد و ساخت آن و نيز فرهنگ سازي در اين زمينه بايد مورد توجه دولتمردان قرار گيرد و فكري اساسي براي ساماندهي و نظارت بر ساخت مساجد صورت گيرد.
نظر شما