خبرگزاری مهر، گروه استانها-فرزانه یحیی آبادی: چهار سال پیش که بخش چوئبده به عنوان شهر معرفی شد شاید ساکنان این دیار استراتژیک و مرزی هیچگاه فکر نمی کردند روزی فرا رسد که سهمشان از آب شرب بهداشتی تنها پمپاژ حدود یک ساعته آب در شیرها آنهم به صورت شیفتی باشد.
ملا جابر یکی از اهالی کوی امام حسین به خبرنگار مهر گفت: چه کسی می تواند ادعا کند که اینجا شهر است؟ جایی که مردم حتی از حق داشتن ابتدایی ترین امکان که داشتن آب است محرومند چطور می شود که نامش را شهر گذاشت؟
وی گفت: ارائه خدمات مختلف در این جا بسیار کم و نامناسب است و درخواستهای مکرر ما از مسئولان تاکنون راه به جایی نبرده و ما به اجبار و به امید داشتن احتمالی روزهای خوش صبوری کرده سکوت اختیار کرده ایم.
تانکرهای آب شهرداری تنها امید مردم
خانم خانه داری نیز به خبرنگار مهرگفت: از صبح که از خواب بیدار می شویم چشممان به دنبال آب مصرفی است که توسط تانکرهای شهرداری به در خانه ها آورده می شود تا شاید با پر کردن مخازن خود از این آب، بتوانیم به امورات روزمره مان آنهم به شکلی ابتدایی، سخت و نامناسب ادامه دهیم.
وی افزود: شتشوی ظرفها و لباسها، درست کردن غذا و حتی حمام کردنمان به دلیل نبود آب به یک دغدغه و دردسری برایمان تبدیل شده است.
وی اظهار کرد: دیگر از این وضعیت خسته شده ایم و تحمل ادامه این شرایط را نداریم، مسئولان بجای وعده های ناشدنی چاره ای کنند و این مشکل را به صورت اساسی حل و فصل کنند.
نبود دلخوشی برای ماندگاری
حرفهای بغض آلود محمد صادق جوان ۲۶ ساله ای که حتی از گفتن کلمه شهر در اول نام چوئبده ابا دارد دل هر شنونده ای را به درد می آورد، جوانی که عطای شهر بودن را به لقای ماندگاریش بخشیده است. او گفت: دیگر دلخوشی برای ماندن در این دیار ندارم.
وی افزود: دو فرزند کوچک دارم که نیاز به رسیدگی فراوان دارند اما نبود آب ما را با مشکل مواجه کرده است.
محمدصادق اظهار کرد: مردم چوئبده که التزام و وفاداری خود به نظام را با حضورشان در صحنه های مختلف اعم از جنگ هشت ساله و غیره نشان داده اند و هنوز هم در خط ولایت و رهبری در حرکتند شایستگی برخورداری از امکانات بهتر و مطلوبتر را دارند.
وی تصریح کرد: می خواهم بدانم که آیا مسئولان حاضرند برای حتی یک روز با شرایط موجود ما زندگی کنند؟
اعطای نشان شهروند چوئبده به مدیرعامل آبفا خوزستان
یکی دیگر از اهالی چوئبده می گوید: حاضریم که نشان شهروندی چوئبده را به مدیرعامل آبفای خوزستان تقدیم کنیم و او تنها برای یک روز و به عنوان یکی از اهالی و با همین امکاناتی که نیروهایش در اختیار مردم می گذارند در اینجا زندگی کند.
عبدالرزاق افزود: اگر به عقیده مسئولان شرایط و امکانات ما خوب و در خور شان است پس نباید از زندگی در این شهر برنجند و یا ناراحت شوند.
وی اظهار کرد: دو فرزند من که یکی از آنها دختر هست همیشه از وضعیت غیر بهداشتی سرویسهای بهداشتی در مدرسه اشان آن هم به دلیل نبود و یا کمبود آب (چند مخزن آب تنها تامین کننده آب مورد نیاز دانش آموزان است) گله مند است اما کو گوش شنوا!؟
گل آلود بودن و بوی نامطبوع آب پمپاژی
دیگر شهروند ساکن چوئبده با اشاره به اینکه سهمیه آب مصرفی روزانه شان حدود یک ساعت در طول روز است، گفت: از آنجایی که در طول شبانه روز تنها یک ساعت آب در لوله ها پمپاژ می شود بنابراین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اول به دلیل گل آلود بودن و داشتن بوی نامطبوع عملا قابل استفاده نیست.
سید جلیل افزود: برای تامین آب بهداشتی مورد نیاز خانواده مجبور به خرید آب معدنی و یا آب تصفیه هستم. خرید آب به عنوان یکی از کارهای اصلی و روزمره مان تبدیل شده است.
وی اظهار کرد: به رغم اینکه بخش زیادی از درآمدمان را بابت خرید آب صرف می کنیم و کمتر شاهد وجود آب در لوله های آب منازلمان هستیم اما قبض های آبی که از سوی آبفا برایمان صادر و ارسال می شود، سر به فلک کشیده اند چرا باید بابت آبی که نداریمش قبضهای بالای ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومانی پرداخت کنیم.
استحمام در نهرها
عبدالعزیز نیز به خبرنگار مهر گفت: نهرها محلی برای استحمام خود، اعضای خانواده و برخی از اهالی هستند.
وی افزود: البته بچه های کوچکتر را می توان در درون یک تشت در خانه حمام کرد اما دیگر امکان شستن لباسهایشان نیست چون دیگر آبی برایمان باقی نمی ماند.
وی اظهار کرد: پیگیریهای مکرر راه به جایی نبرده است و نمی دانیم باید مشکلمان را به چه کسی یا کسانی مطرح کنیم؟ شاید اگر روستا باقی می ماندیم و به سبک روستائیها زندگی می کردیم حداقل تکلیفمان با خودمان روشن بود.
وی تصریح کرد: بسیاری از دوستان، اقوام و همسایگان ما از چوئبده رفته اند و در دیگر شهرها زندگی می کنند، اگر شرایط بهبود پیدا نکنند به طور قطع تمام مردم یکی پس از دیگری شهر را ترک کرده و راهی سایر شهرها می شوند.
آب مصرفی چوئبده بیمار است
شهردار چوئبده در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: چوئبده از نظر بهره مندی از آب لوله کشی بیمار است و نیاز به درمان صد در صدی و عاجل دارد.
امین مرادی افزود: به رغم گذشت چهار سال از تبدیل این بخش به شهر اما شرایط عمومی آن به لحاظ برخورداری از امکانات بهینه و مطلوب نه تنها بهبود نیافته بلکه بدتر هم شده است.
وی اظهار کرد: موضوع قطعی مکرر و کم آبی در نقاط مختلف شهری را در طول سال به کرات و به دفعات فراوان داریم.
مرادی با اشاره به اینکه آب مورد نیاز مردم چوئبده از طریق ایستگاهی در آبادان به سمت چوئبده پمپاژ می شود، تصریح کرد: فرسودگی بالای خطوط آبرسانی ناشی از عدم بهبود، تعویض و بهسازی آنها از یک سو و مواجه شهر آبادان با مشکلات متنوع در حوزه آب آبرسانی و پمپاژ آب به چوئبده را دچار نوسان و نقصان کرده است.
شهردار جوئبده یادآور شد: در زمان حاضر آبرسانی به منازل و حتی پاسگاه های نظامی، انتظامی و دریابانی از طریق تانکرها و ماشین آلات آتش نشانی شهرداری انجام می شود و این درحالیست که وظایف شهرداری تعریف شده و مشخص است.
مرادی گفت: در زمان حاضر شهرداری به جای پرداختن به امور عمرانی حکم سقای شهر را پیدا کرده است و همه مردم و مسئولان از شهرداری انتظار کمک و یاری دارند، نمی دانم که اگر خدای ناکرده حادثه آتش سوزی در نقطه ای از شهر رخ دهد ماشین آتش نشانی ما که در حال آبرسانی به مردم نیازمند است چگونه می تواند به وظیفه اش عمل کند.
وی افزود: مسئولان بایستی به جای فشار آوردن به شهرداری برای آب رسانی به مردم که به هیچ وجه جزء وظایف تعریف شده اش نیست، تدبیر و اقداماتی را انجام دهند تا علاوه بر رفع اساسی این مسئله، شهرداری را نیز در انجام امور مربوطه یاری و کمک کنند.
بی توجهی مسئولان یک بیماری خطرناک است
همچنین امام جمعه چوئبده به خبرنگار مهر گفت: بی توجهی مسئولان به رفع مشکلات مردم یک نوع بیماری خطرناک است.
حجت الاسلام حمید سیلاوی مشکل آب چوئبده را معضلی قدیمی خواند و افزود: مردم از دیر باز مشکل کم آبی، بی آبی و قطعی مکرر آب مواجهند و با آن دست و پنجه نرم می کنند.
وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر بسیاری از مناطق در طول روز از نعمت آب بی بهر ه هستند، اظهار کرد: مسئولان همواره به مردم این امیدواری را داده و می دهند که مثلا پس از فلان رخداد وضعیت آب بهتر می شود اما این مشکل نه تنها رفع نمی شود بلکه استمرار و پایداری آن ادامه دارتر و اوضاع وخیم تر می شود.
وی تصریح کرد: در مقطعی مسئولان آبفا اعلام کردند که اگر مردم اشتراک آب بگیرند و برای آنان کنتور نصب شود دیگر مشکل حل می شود اما با نصب کنتور و گرفتن اشتراک نه تنها چیزی تغییر نکرد بلکه بدتر هم شد.
امام جمعه چوئبده یادآور شد: شبکه آب این شهر قدیمی و فرسوده است ضمن اینکه شهر از امکانات تصفیه خانه آب نیز بی بهره است، آب مورد نیاز چوئبده از شهر آبادان تامین و پمپاژ می شود و این در حالی است که چوئبده به عنوان یک شهر بایستی دارای تجهیزات و تاسیسات مستقل باشد.
حجت الاسلام سیلاوی با ابراز ناخرسندی از عدم رسیدگی به وضعیت آب شرب مصرفی مردم شهر گفت: به دلیل بی توجهی مسئولان ذیربط مردم به شدت تحت فشار قرار دارند و این مسئله همه چیز را تحت الشعاع خود قرار داده است.
وی افزود: مردم چوئبده از وفادارترین مرزداران به کشور و نظامشان هستند که وظیفه خطیر مرزبانی را بر عهده دارند.
مهاجرت همزمان ۴۰ خانوار در یک مقطع
امام جمعه چوئبده اظهار کرد: متاسفانه عدم توجه به رفع مشکلات عدیده آنان سبب شده تا در سالهای اخیر شاهد خروج و مهاجرت آنان از شهر باشیم به نحوی که در یک مقطع ۴۰ خانوار از این شهر مهاجرت کردند.
سیلاوی تصریح کرد: تامین امنیت و پایداری آن در گرو فراهم سازی امکانات مورد نیاز مرزداران است و این در حالی است که بی توجهی ها به رفع مشکلات سبب پائین آمدن آستانه تحمل مردم و ابراز نارضایتی مکرر آنان از وضعیت موجود شده است.
وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجالس خبرگان رهبری و شورای اسلامی بر ضرورت توجه به رفع مشکلات مردم تاکید کرد.
امام جمعه چوئبده یادآور شد: هر چند که دولت قولهای فراوانی برای رفع مشکلات پس از برجام داد اما به نظر می رسد همه این وعده ها سر خرمن بوده است و روز به روز مشکلات مردم بیشتر می شود.
حجت الاسلام سیلاوی گفت: مسئولان آبفای خوزستان دائما می گویند که آب به اندازه کافی برای مصرف مردم در لوله ها پمپاژ می شود و این در حالی است که مردم آب کافی دریافت نمی کنند و در بسیاری از مواقع از نعمت آب آشامیدنی بی بهره اند.
ارائه اطلاعات نادرست به مسئولان بالادست
رئیس شورای اسلامی شهر چوئبده نیز با ابراز تاسف و نگرانی از وضعیت موجود خواستار توجه مسئولان به رفع مشکل موجود شد.
عظیم فرحانی در گفتگو با خبرنگار با بیان اینکه مشکل آب شرب مصرفی مردم باید از مقطع شهرستان و استان پیگیری و رفع شود، گفت: متاسفانه اتخاذ تصمیمات نادرست مدیریت آبفا خوزستان شهر چوئبده را دچار مشکل کرده است.
وی افزود: ما انتظاری ازمسئول آبفای چوئبده نداریم چرا که می دانیم یک فرد با دست خالی و در اختیار نداشتن امکانات و اعتبارات کافی نه می تواند تصمیم گیری و برنامه ریزی کند ونه اقدام عملی.
فرحانی اظهار کرد: متاسفانه بارها مشاهده شده که کارکنان آبفای چوئبده اطلاعات نادرستی به مسئولان بالا دست خود ارائه می کنند به طوری که وقتی بحران قطعی آب ۱۰ روزه در ۱۰ منطقه شهری وجود دارد آنها در گزارش ارسالی خود به مسئولان بالادستشان تنها دو خیابان را فاقد آب نام برده اند.
وی از بحران موجود به عنوان زنگ حطری برای مسئولان نام برد و تصریح کرد: مهاجرت مردم از شهر استراتژیک و مرزی چوئبده یکی از مهمترین پیامدهای منفی عدم توجه به رفع مشکل بی آبی و کم آبی این شهر است.
فرسودگی گسترده شبکه آب چوئبده
رئیس اداره آبفای چوئبده نیز با اشاره به وابستگی آب شهری چوئبده به آبادان گفت: این وابستگی سبب شده تا به دلیل مواجه با اندک مشکلی در سیستم آب شهری آبادان از یک سو و فرسودگی و شکستگی های گسترده شبکه آب چوئبده از سوی دیگر ما به طور دائم با مشکلی کم آبی و قطعی مکرر مواجه شویم.
عبدالامیر رسول زاده با اشاره به صحبتهای انجام شده با مجری طرح بازسازی شبکه آبرسانی افزود: به گفته وی کار مطالعاتی و طراحی تلمبه خانه چوئبده انجام شده اما اجرای آن به دلیل نبود اعتبارات متوقف شده است.
وی اظهار کرد: برای اجرای آن اعتباری معادل ۱۳ میلیارد تومان برآورد شده است که در صورت عدم تامین به موقع احتمال افزایش اعتبارات مورد نیاز اجرای طرح در سالهای آتی (بنا بر تورم) وجود دارد.
رسول زاده تصریح کرد: از میان دو هزار و ۵۰۰ خانوار این شهر کمتر از هزار و ۲۰۰ خانوار مشترک آب هستند و ۸۰۰ خانوار از انشعابات غیر مجاز استفاده می کنند ضمن آنکه هزار و ۲۰۰ مشترک نیز آب مصرفیشان بیشتز ا حد متعارف است.
رئیس اداره آبفا چوئبده با اشاره به اینکه سرانه مصرفی روزانه در این شهر دو هزار و ۵۰۰ متر مکعب است، گفت: به طور روزانه سه هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب یعنی ۵۰ درصد بیشتر از سرانه مصرفی آب به شهر چوئبده پمپاژ می شود.
به گفته رسول زاده استفاده غیر اصولی از آب برای آبیاری نخیلات و غیره سبب هدر رفت آب تعیین شده قابل پمپاژ برای چوئبده شده و این مسئله امکان توزیع آب در طول ۲۴ ساعت را ناممکن کرده است.
وی افزود: گذشت حدود ۴۰ سال از عمرمفید خطوط آبرسانی و فرسودگی شبکه که نیاز مبرمی به اصلاح و بهسازی دارد، ایجاد تاسیساتی مستقل برای این شهر را امری ضروری تلقی کرده است.
نظر شما