به گزارش مهر، اين شماره از فصلنامه شعر با مقالاتي از محمدكاظم كاظمي، محمدرضا سنگري، محمد آزرم، پگاه احمدي، رسول يونان، دكتر كاموس حسن لي، دكتر تقي وحيديان كاميار و بسياري از شاعران و قلم ورزان اين عرصه به شرح و نقد جوانب گوناگون اين نحله شعري و شكل گيري و حضور آن در شعر ايران پرداخته است.
نقدي بر غزل جوان امروز، مضمون پردازي و نكته پردازي در غزل، جستاري در غزل امروز، فقدان نگاه انساني در غزل نو، غزل و اسرار ماندگاري آن، غزل معاصر و زمينه هاي شكل گيري آن و نوشتارهاي ديگر، موضوع غزل را از جهات مختلف مورد توجه و تحليل قرار داده اند.
در بخش ديگر نيزغزلهايي از فرخي يزدي، ابوالقاسم لاهوتي، محمدتقي بهار، رهي معيري، محمدحسين شهريار، مشفق كاشاني، هوشنگ ابتهاج، مهرداد اوستا، محمدعلي بهمني، محمدرضا شفيعي كدكني و شاعراني ديگر به طبع رسيده است.
دكتر ضياء موحد در مطلبي كوتاه با عنوان " جريان انحرافي غزل " نوشته است : " ... من گرايش هاي جديد تحت عنوان غزل پست مدرن و ... را انحرافي مي دانم. اينها دارند راه را اشتباه مي روند. در اين سالها اين جريان ها نشان داده اند كه در مقايسه با غزل قدما هيچ قدرتي ندارند. خود من از كساني هستم كه گاهي تفنني غزل مي گويم اما اگر بخواهم كار جدي بكنم شعرنو مي گويم. اين تفاوت مي كند با اين كه غزل را وسيله بيان خودم قرار دهم. نقش غزل به عنوان وسيله بيان ضعيف شده است ."
فصلنامه شعر (شماره 46) در 96 صفحه و بهاي 600 تومان با مدير مسئولي حسن بنيانيان و سردبير مصطفي محدثي خراساني ، به تازگي روانه پيشخوان شده است .
نظر شما