۲۸ بهمن ۱۳۹۴، ۸:۳۱

در گفت و گو با مهر عنوان شد؛

صنایع دستی فراموش شده با تغییر روش تولید و نوع مصرف احیا می شود

صنایع دستی فراموش شده با تغییر روش تولید و نوع مصرف احیا می شود

مشهد- معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی تنها راه احیاء و حفظ صنایع دستی فراموش شده هم چون نمد مالی را تغییر روش تولید و نوع مصرف این اثر بیان کرد.

محمدحسین مطیع در حاشیه سفر به شهرستان سبزوار در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سبزوار در زمینه صنایع دستی یکی از شهرستان های شاخص استان است اما متاسفانه کوتاهی های در معرفی هنرهای دستی این منطقه صورت گرفته که در شان و جایگاه  این شهرستان نبوده است.

وی افزود: برای معرفی هر چه بهتر صنایع دستی سبزوار مقرر شده تا در بناهای تاریخی از جمله بنای فیلسوف بزرگ حاج ملاهادی سبزواری کارگاه های صنایع دستی به صورت ورک شاپ و زنده در معرض دید علاقه مندان قرار گیرد تا مردم  با نمونه آثار هنری آشنا و زمینه تولید و فروش هر چه بیشتر این آثار فراهم شود.

مطیع بیان کرد: ساختمانی در انتهای باغ اسرار برای فروشگاه صنایع دستی مرمت و بازسازی شده  که از آن  برای عرضه محصولات استفاده خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه برای حفظ و احیای برخی صنایع دستی از جمله فرت بافی، چادر شب و نمد مالی به عنوان آثار فراموش شده این خطه است چه باید کرد پاسخ داد: برخی  صنایع به دلایل مختلف مورد مصرفی خود را از دست داده اند که باید نوع استفاده از این  صنایع تغییر پیدا کند.

وی افزود: در گذشته استفاده از نمد  باعث رونق کارگاه های نمد مالی شده بود اما در حال حاضر بازار مصرفی این نوع  اثر نسبت به گذشته کمرنگ است.

مطیع تصریح کرد: بایستی برای احیای این حرفه  روش تولید و نوع مصرف نمد تغییر داده شود و در قالب کیف و یا زیر اندازهای خاص  به بازار عرضه شود.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در ادامه به ایجاد بازارچه های صنایع دستی اشاره کرد و افزود: این ظرفیت در سبزوار مهیا است ایجاد طرح بزرگ باغ اسرار خراسان رضوی و فروشگاه های صنایع دستی فرصت خوبی برای  پی بردن به نقطه ضعف ها، رفع و گسترش در سطح وسیع تر است.

وی  وضعیت اقتصادی، رکود، بحث ارائه محصولات و تهیه مواد اولیه را از مهمترین مشکلات هنرمندان صنایع دستی بیان کرد و شرایط پسا برجام  را موقعیت ویژه برای متحول ساختن شرایط  حرفه ای هنرمندان صنایع دستی دانست.

 وی همچنین تعداد بیمه شدگان صنایع دستی استان را حدود ۲ هزار و ۸۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: از این رقم ۸۲ نفر مربوط به هنرمندان سبزوار است.

مطیع افزود:سنگ های  قیمتی و نیمه قیمتی، سوزن دوزی و گلدوزی از مهمترین صنایع دستی صادراتی استان خراسان به کشورهای خارجی است که سرمایه گذاری و توجه به آنها می تواند در تولید ثروت و ارزآوری تاثیر گذار باشد.

کد خبر 3559009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha